Μόρια: Μετά το τέλος της απεργίας πείνας: Ο αγώνας συνεχίζεται!

https://athens.indymedia.org/post/1576716/

από αλληλέγγυος

05/08/2017 3:58 μμ.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου θα υπάρξουν διαμαρτυρίες μπροστά από το στρατόπεδο φυλάκων  στην Μόρια.

 

Οι φυλακισμένοι πρόσφυγες Bahrooz Arash και Kozhin Hussein σταμάτησαν την απεργία πείνας τους πριν από λίγες ημέρες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας για την απελευθέρωσή τους έχει τελειώσει. Το Σάββατο 5 Αυγούστου θα υπάρξουν διαμαρτυρίες μπροστά από το στρατόπεδο φυλάκων της Μόρια. Οι άνθρωποι θα συναντηθούν στην πλατεία Σαπφού στη Μυτιλήνη (Λέσβος) στις 5:30 μ.μ. για να πάρουν λεωφορείο προς την Μόρια. Η διαδήλωση θα ξεκινήσει στις 06:30 μ.μ. μπροστά από το στρατόπεδο φυλάκων της Μόριας.

Οι απεργοί πείνας έχουν κρατηθεί χωρίς δίκη εδώ και μήνες και παρόλο που σταμάτησαν την απεργία πείνας τους, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Bahrooz Arash και ο Kozhin Hussein σταμάτησαν την απεργία πείνας τους επειδή έχασαν το 30% του σωματικού τους βάρους και οι αρχές τους αρνήθηκαν να έχουν πρόσβαση στη βασική ιατρική περίθαλψη. Οι αρχές τους έσπρωξαν προς το θάνατο. Απαιτούν την απελευθέρωση όλων των παρανόμως φυλακισμένων προσφύγων.

Στη σελίδα  τους “ οι  No Borders Kitchen” της Λέσβου έγραψαν: “Να γνωρίζετε ότι πρόκειται για μια ειρηνική διαμαρτυρία και σκεφτείτε προσεκτικά εάν θέλετε να συμμετάσχετε σε μια πολιτική διαδήλωση έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της  Μόριας. Αν όμως νιώθετε διαθέσιμοι, θα ήταν σπουδαίο να βλέπαμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπροστά από τη Μοριά,  να διαμαρτύρονται ενάντια στην απάνθρωπη φυλάκιση αυτών των γενναίων ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ».

 

Γίνετε μέλος του Arash Hampay , του No Border Kitchen της Λέσβου και των ελληνικών συντρόφων και ελάτε στη διαμαρτυρία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *