ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 1ης ΔΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

 

https://athens.indymedia.org/post/1576252/

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

19/07/2017 4:48 μμ.

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 1ης ΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΥ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙ ‘‘ ΗΤΤΑΣ ’’.

 

Κατ’ αρχήν θέλω να κάνω μια επισήμανση.

Η ιστορία του Επαναστατικού Αγώνα είναι μία και ενιαία. Ξεκίνησε το 2003 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Για υπερτιμητές της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα δεν μπορούν να μιλάνε αυτοί οι οποίοι θέλουν να χωρίσουν την δράση του Επαναστατικού Αγώνα κατά πως τους συμφέρει.

Δηλαδή ο Επαναστατικός Αγώνας ήταν ωραίος και καλός μέχρι το 2010 και από ’κει και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα.

Στην πραγματικότητα το κράτος χτυπάει τον Επαναστατικό Αγώνα από το 2010 και υπάρχουν σύντροφοι οι οποίοι περνάνε στην παρανομία, υπάρχουν αγωνιστές του Επαναστατικού Αγώνα και ακυρώνουν το κατασταλτικό αυτό χτύπημα.

Όταν κάποιοι συμπορευόμενοι με την ιστορία της κρατικής καταστολής που λέει ότι το κράτος χτυπάει τον Επαναστατικό Αγώνα και το κράτος ορίζει την ιστορία την ίδια του Επαναστατικού Αγώνα σε προ συλλήψεων του ’10 και σε μετά το ’10, κατακερματίζοντας την ίδια την ιστορία, αυτοί που το λένε είναι αυτοί που είναι οι τυμβωρύχοι  του Επαναστατικού Αγώνα πλειοδοτώντας μαζί με την κατασταλτική πολιτική του κράτους.

Δηλαδή μπορεί κάποιοι να πιστεύανε και να θέλανε να τελειώσει ο Επαναστατικός Αγώνας τότε.

Αυτό αφορά τους ίδιους.

Και πιστεύω ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν και να κρίνουν.

Όταν συνεχίζεται η κατασταλτική επίθεση εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα μετά το ’10 με την σύλληψη του συντρόφου και με τη δική μου,  πάνω στα δικαστήρια βασική γραμμή του ίδιου του κράτους είναι το γεγονός ότι ο Επαναστατικός Αγώνας είναι άλλο(ς) παλιά, άλλο(ς) μετά.

Με βάση αυτό το σκεπτικό καταδικάστηκε ο Μαζιώτης σε ισόβια και για αρχηγός.

Ενώ έχει πέσει η κατηγορία αυτή στο παρελθόν.

Κατηγορούμενοι οι οποίοι συνηγορούν με το ίδιο το κράτος ως προς την κεντρική πολιτική κατεύθυνση  και κεντρική πολιτική γραμμή της ίδιας της κρατικής καταστολής δεν έχουν δικαίωμα να βγαίνουν υπερτιμητές και του παρελθόντος πλέον. Του ίδιου του παρελθόντος του Επαναστατικού Αγώνα πλέον.

Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν κατακερματίζεται κατά πως θέλουν αυτοί και ούτε στον Φούντα θα είναι αυτοί που θα βάλουν την κάθετη γραμμή στην οποία κρίνουν αυτοί κατά πόσο οι ίδιοι τον γνωρίζουν ή δεν τον γνωρίζουν κάτι που έχουμε πει και στο παρελθόν ο οποίος Φούντας πάντοτε έπρεπε να πέφτει, να χαμηλώνει στα επίπεδά μας.

Το τι έγινε στη Δάφνη και το τι τοποθέτηση έκανε ο σύντροφος Μαζιώτης σε σχέση με την Δάφνη, ναι, είναι ένα ζήτημα. Είναι ζήτημα όμως ως προς τι;

Ο κ. εισαγγελέας του προηγούμενου δικαστηρίου είχε ένα επιχείρημα  που από άποψη νομική δεν στέκει καθόλου.

Αυτό προσπάθησε να αποδείξει ο Μαζιώτης.

Και όσον αφορά το ζήτημα, το ότι βγαίνει και λέει, ναι, δεν ήμουν εκεί τη στιγμή που το δικαστήριο έχει βγάλει στην πραγματικότητα με βάση αυτό το απόφθεγμα του εισαγγελέα του κ. Λιόγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Μαζιώτης να μην ήταν σε όλες τις ενέργειες, γιατί αυτό λέει και φέρνει αυτό σαν επιχείρημα, αν κάποιος το μεταφράζει ότι είναι απαξιωτικό προς τον ίδιο τον Λάμπρο Φούντα, πρόβλημά του να το νιώθει ο ίδιος έτσι.

Όταν γίνονται κατασταλτικές επιχειρήσεις αναλαμβάνουμε και τις ευθύνες μας  στο τέλος – τέλος.

Το πώς πιαστήκαμε τότε, το πώς πιαστήκαμε μετά , εγώ έχω μιλήσει για το 3ο κατασταλτικό χτύπημα

του Επαναστατικού Αγώνα που βρέθηκα εγώ στη φυλακή Και εγώ όταν βρέθηκα στη φυλακή δεν βρέθηκα από δικό μου λάθος. Γιατί να μην το πω;

Δεν θα το αναπτύξω εδώ, το έχω κάνει δημόσια, πως βρέθηκα εγώ στη φυλακή μετά από τόσα χρόνια καταδίωξης και επικήρυξης.

Το ’χω πει δημόσια, δεν θα το επαναλάβω, το γνωρίζουν.

Ναι, απολογισμός των κατασταλτικών χτυπημάτων και των αποτελεσμάτων που αυτές φέρνουν, ναι είναι θεμιτές σε κάθε σημείο και σε κάθε έκταση.

Κι δεν είναι θέμα καφενείου. Στα καφενεία δεν γίνονται πολιτικές συζητήσεις, γίνονται κουτσομπολιά.

Και για να ολοκληρώσω, θα ήθελα να επισημάνω σε σχέση με το ζήτημα  του Επαναστατικού Αγώνα, υπερφίαλες δηλώσεις από ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν ότι ο Επαναστατικός Αγώνας είναι νεκρός μετά από αυτούς, πραγματικά τις καταγγέλλω  και εδώ μέσα.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ  ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ  ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ 

 

This entry was posted in Eφετείο Α' ΔΙΚΗΣ Ε.Α, Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *