Διεθνής μέρα δράσης ενάντια στην κρατική τρομοκρατία: Ενημέρωση για τις 6 Δεκέμβρη (Αθήνα)

 

https://athens.indymedia.org/post/1581763/

 

από Συνέλευση ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

20/12/2017 2:08 πμ.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛEYΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 6/12 – ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

 

6 Δεκέμβρη 2017, η τρομοκρατία της εξουσίας σπέρνει οργή

Εννέα χρόνια μετά την κρατική δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η καθημερινή κρατική τρομοκρατία εντείνεται κι επιχειρεί πάλι να διαμορφώσει συνθήκες συναίνεσης στις δολοφονικές μεθόδους της. Η ενεργητική αντίσταση στην αστυνομική βία εξακολουθεί να είναι αναγκαία. Η επέτειος του Δεκέμβρη τονίζει την επιτακτικότητα της άμεσης δράσης ενάντια στη διαρκή τρομοκρατία πάνω στην οποία στηρίζεται το σαθρό σύστημα καταπίεσης, εκμετάλλευσης κι αλλοτρίωσης.

Η Συνέλευση ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ κάλεσε σε διεθνή δράση στις 6 Δεκέμβρη ενάντια στην κρατική τρομοκρατία. Το πολιτικό κάλεσμά της εδαφικοποιήθηκε με το κάλεσμα ανοιχτής οργανωτικής συνέλευσης για την πορεία μνήμης και την περιφρούρηση της γειτονιάς των Εξαρχείων. Σημαντικό στοιχείο της προετοιμασίας των κινητοποιήσεων αποτέλεσε η πολύγλωσση καμπάνια, που απευθύνθηκε στους μετανάστες κατοίκους και θαμώνες της γειτονιάς, όπως και σε αλληλέγγυους διαδηλωτές. Η καμπάνια ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων στις 3 Δεκέμβρη, «για την εμπειρία και την προοπτική της συλλογικής υπεράσπισης της γειτονιάς από τη βία της εξουσίας».

Η πορεία μνήμης της 6ης Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε με την συντεταγμένη επιστροφή του μπλοκ της Συνέλευσης στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη και τη συμμετοχή των συντρόφων στην πολύμορφη αντίσταση απέναντι στην αστυνομική επιδρομή. Ο εκφοβισμός που είχε εξαπολυθεί τις προηγούμενες μέρες από τα στελέχη και τα δημοσιογραφικά τσιράκια της καταστολής έπεσε στο κενό. Η απόπειρα απομαζικοποίησης και απονεύρωσης της κινητοποίησης, από διάφορους σεσημασμένους δοσίλογους, έπεσε κι αυτή στην κενότητά της. Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές, περισσότεροι σε σύγκριση με τις δυο προηγούμενες χρονιές, στάθηκαν απέναντι στους κρατικούς δολοφόνους στα Εξάρχεια.

Τα ΜΑΤ, όπως και στις 17 Νοέμβρη, έδρασαν σαν αποικειακός στρατός κατοχής. Έριχναν πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα στοχεύοντας σε σώματα, έσπασαν τζαμαρίες πολυκατοικιών και έριξαν δακρυγόνα μέσα σε κλειστούς χώρους. Ο βομβαρδισμός με δακρυγόνα ήταν ακατάπαυστος, καλύπτοντας όλη την περιοχή από το Μουσείο μέχρι τη Χ.Τρικούπη και από τη Σόλωνος μέχρι τον λόφο του Στρέφη. Εισβάλοντας στην πλατεία Εξαρχείων, οι δολοφόνοι της ελληνικής δημοκρατίας ξύλωσαν την περίφραξη της παιδικής χαράς. Επιπλέον, κατέβασαν και έκαψαν πολλά πολιτικά πανό.

Η αιχμαλωσία αγωνιστών και διαδηλωτών και άλλων ξεκίνησε από το πρωϊ της 6ης, με την απαγωγή μέλους της ομάδας Ρουβίκωνας, για δυόμισι ώρες. Το απόγευμα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν οι ασφαλίτες που είχαν περικυκλώσει το σημείο της συγκέντρωσης (Προπύλαια), συνέλαβαν ένα συναγωνιστή από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Μετά την πορεία έγιναν δεκάδες προσαγωγές και οι έντεκα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Όσοι ακινητοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ, βασανίστηκαν στο δρόμο από ολόκληρες διμοιρίες και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ, με τη συνοδεία φασιστικών συνθημάτων από καθάρματα διαφορετικών αστυνομικών μονάδων. Σε ένα συλληφθέντα από τους έντεκα του έσπασαν πλευρά και του προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην όραση. Οκτώ συλληφθέντες διώκονται με κακουργήματα, δυο, που έπεσαν σε αστυνομικές ενέδρες μακρυά από τον χώρο της κινητοποίησης, προφυλακίστηκαν και άλλοι δυο υποχρεώθηκαν να πληρώσουν εγγυήσεις για να αφεθούν.

Η ένταση και η μαζικότητα της αστυνομικής βίας, της τρομοκρατίας και του εξευτελισμού, ήταν αναμενόμενες. Ένα πολιτικό σύστημα λεηλασίας, που έχει χάσει κάθε κοινωνικό έρεισμα, δεν έχει άλλο μέσο αποτροπής της ανατροπής του παρά μόνο την απεριόριστη βία. Στις 6 Δεκέμβρη, αλλά και τις μέρες που προηγήθηκαν, το κράτος επιχείρησε να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του τρόμου. Η αντίσταση δεν αποδυναμώθηκε, συνεχίζεται. Στους δρόμους ανθίζουν οι καρποί της κοινωνικής σύγκρουσης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛEYΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 6/12

ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

 Ενημερωτικό σημείωμα: Κατά τη διάρκεια της μάχης με τα ΜΑΤ τη μέρα μνήμης στα Εξάρχεια, έγινε διάρρηξη και κλοπή σε μια γκαρσονιέρα. Αυτή η ανάξια πρακτική είναι καθημερινό φαινόμενο οπουδήποτε επικρατεί ο αστικός ωφελιμισμός. Ωστόσο, το συμβάν είναι εχθρικό προς τον κόσμο της αλληλεγγύης και υπονομευτικό προς τον αγώνα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία. Αναγνωρίζουμε ως σημείο αδυναμίας της περιφρούρησης της γειτονιάς το ότι δεν έγινε αντιληπτή, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτή η πράξη. Θέλησή μας είναι να αποζημιωθεί ο πληγέντας. Όποιος μπορεί να συμβάλει, ας απευθυνθεί στη συνέλευση

 

Συνέλευση ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ (κάθε Δευτέρα 7μμ Πολυτεχνείο)

Αρχεία:

6_Δεκέμβρη_2017_iPtzqQA.pdf

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *