Καταγγελία Χριστόδουλου Ξηρού για βασανιστήρια

https://odofragma-skas.blogspot.gr/2018/01/blog-post_808.html?spref=fb

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018


Αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη κατέθεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός κατά αρχιφύλακα της φυλακής Διαβατών Κ. Βαρσάμη και παντός άλλου υπευθύνου, ζητώντας προληπτική παρέμβαση από τον Εθνικό Μηχανισμό Πρόληψης Βασανιστηρίων.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Ξηρός έχει υποστεί βασανιστήρια και αδικαιολόγητη κράτηση στην απομόνωση της φυλακής, σε ένα κελί χωρίς φυσικό φως, με μία ηλεκτρική λάμπα συνεχώς αναμμένη, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και υποσιτιζόμενος.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά ξυλοδαρμού και φυσικής βίας, αναφέροντας ότι υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο για την σωματική ακαιρεότητά του αλλά και για την υγεία του.

«Ακριβώς 1 λεπτό μετά την άφιξη μου εμφανίστηκε ο αρχιφύλακας Βαρσάμης και με σκαιό ύφος με διέταξε να εισέλθω στο κελί που κρατούμαι, χωρίς να μου επιτρέψει να παραλάβω πρώτα το συσσίτιο μου. Εγώ επιχείρησα να διαμαρτυρηθώ, ήπια στην αρχή και μετά πιο έντονα γιατι ο αρχιφύλακας Βαρσάμης αρχικά με προπηλάκισε και με έβρισε με ακατανόμαστες εκφράσεις και ακολούθως άρχισε να με χτυπά στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματος με έκδηλη οργή και μίσος συνεχίζοντας ταυτόχρονα και το υβρεολόγιο. Στον ξυλοδραμόσενέδραμαν και 2 υπάλληλοι που δεν γνωρίζω το ονομα τους, οι οποίοι μου κρατούσαν τα χέρια για να μην αμυνθώ. Ο μαινόμενος αρχιφύλακας συνέχισε το ξυλοφόρτωμα ακόμα και μέσα στο κελί κράτησης μου και κατόπιν αποχώρησε υβρίζοντας και απειλώντας οτι θα με εξαφανίσει !», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η αναφορά του Χριστόδουλου Ξηρού στον Συνήγορο του Πολίτη εδώ:  ΑΝΑΦΟΡΑ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ-ΞΗΡΟΥ-ΣΤΟ-ΜΗ%C

http://www.zougla.gr/greece/article/katagelia-xristodoulou-ksirou-gia-vasanistiria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *