KEIMENO TΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

 

https://athens.indymedia.org/post/1584010/

 

από Πόλας Ρούπα και Νικου Μαζιώτη

16/02/2018 12:35 μμ.

Είναι πλέον πέραν κάθε λογικής αυτό που γίνεται – σε κάθε κίνησή μας – με την ανακοίνωση ορισμένων κρατουμένων στις γυναικείες και ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού  με ‘‘όχημα’’ την Επιτροπή Αγώνα να χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει ως εργαλείο πολέμου εναντίον μας.

Ακόμα και σ’ ένα αίτημα για την ώρα του κυριακάτικου οικογενειακού επισκεπτηρίου δεν ‘‘ξέχασαν’’ οι συντάκτες του κειμένου να αναφερθούν σε εμάς για μια ακόμα φορά. Το αίτημα για την αύξηση του χρόνου αυτού του επισκεπτηρίου από 1 σε 2 ώρες ‘‘πατάει’’ στην δικιά μας απεργία πείνας και ειδικά στο αίτημα που είχαμε βάλει για το μεταξύ μας επισκεπτήριο το οποίο ικανοποιήθηκε. Να θυμίσουμε πως ζητούσαμε για όλους όσοι δεν έχουν συχνά επισκεπτήρια – (όχι μόνο για αυτά μεταξύ κρατουμένων) να υπάρχει ελαστικότητα στο χρόνο. Και αυτό γιατί είναι άδικο κάποιος που δεν έχει συχνά επισκεπτήρια να έχει χρονικό περιορισμό μισής ή μιας ώρας.

Εμείς είμαστε σε αυτή την κατηγορία κρατουμένων που δεν έχουν καθόλου επισκεπτήριο. Σαφώς και ο δρόμος που εμείς ανοίξαμε είναι προς αξιοποίηση και από άλλους κρατούμενους. Έτσι και αλλιώς δεν μιλούσαμε μόνο για τον εαυτό μας. Δεν περιμέναμε φυσικά να μας αναγνωριστεί αυτό που κάναμε.

Η απεργία πείνας μας είναι γνωστό ότι πολεμήθηκε και υπονομεύτηκε όπως και τα αιτήματά μας για αυτό ήταν μια ουσιαστική ‘‘συμβολή’’ στο να κάνουμε μια τόσο μακρά και επικίνδυνη απεργία πείνας. Να θυμίσουμε μόνο ότι η Επιτροπή Αγώνα η οποία τώρα συνυπογράφει αυτό το αίτημα είχε ως ‘’γραμμή’’ να μην γίνεται καμία αναφορά στην απεργία πείνας μας ενώ άτομα εξ΄ αυτής στρέφονταν ευθέως εναντίον μας. Για όλα αυτά τα ζητήματα έχουμε μιλήσει διεξοδικά και δεν θα αναφερθούμε εδώ. Δεν θα ασχολιόμαστε καν με αυτό το ζήτημα αν δεν έμπαινε υστερόγραφο του κειμένου της διεκδίκησης αυτής που αναφέρει ότι είναι ‘‘απαράδεκτο ’’ να υπάρχουν κρατούμενοι ‘‘2 ταχυτήτων’’.  Ένα αίτημα που μέσω αυτού επιχειρείται η δική μας προσβολή ως  ‘‘προνομιούχοι’’ ξεφεύγει από το χαρακτήρα μιας διεκδίκησης και γίνεται χυδαίος ανταγωνισμός στον οποίο ανταγωνισμό ”βάζουν” και τους υπόλοιπους κρατούμενους/ες που κάνουν τις Κυριακές επισκεπτήριο.

Η επιχειρηματολογία παίρνει πλέον την εξής μορφή:

Γιατί να κάνουν ‘‘αυτοί οι προνομιούχοι 2 ώρες επισκεπτήριο και να μην κάνουμε κι εμείς’’. Πέρα από το απαράδεκτο να βασίζονται στη δική μας περίπτωση για να μιλούν για ”κρατούμενους 2 ταχυτήτων” – το ποιοι είναι ευνοημένοι και προνομιούχοι στη φυλακή το γνωρίζουν κατ’ αρχήν οι ίδιοι οι κρατούμενοι – ομολογούν πως αν δεν υπήρχαμε εμείς, δεν θα ζητούσαν κάτι τέτοιο. Και παρ’ όλο που στόχος τους είναι να πληγούμε εμείς, στην ουσία πλήττουν και προσβάλλουν τη δική μας διεκδίκηση. Όμως αφού είμαστε εμείς για άλλη μια φορά ο στόχος όλα είναι θεμιτά.
Όσο για το 2ο  υστερόγραφο που αφορά τη στήριξη της Επιτροπής για αυτό το αίτημα, αυτό για εμάς ήταν αναμενόμενο αφού δεν λείπει η υπογραφή της απ’ οποιαδήποτε απόπειρα προσβολής μας.

 

 

Πόλα Ρούπα – Νίκος Μαζιώτης

Μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *