ΚΕΙΜΕΝΟ Π.ΡΟΥΠΑ-Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ,ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Ε.Α. ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ”ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ” ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

https://athens.indymedia.org/post/1588069/

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

22/05/2018 1:08 πμ.

Στις 8 Μαΐου έγιναν 14 συλλήψεις ατόμων – συγγενών και φίλων κρατουμένων, με την κατηγορία ότι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία προέρχονταν από ‘‘παραεμπόριο μέσα στην φυλακή’’. Δεν θα μας απασχολούσε το συγκεκριμένο ζήτημα – αν και τέτοιες πρακτικές, εφόσον φυσικά, είναι πραγματικές, τίθενται αναπόφευκτα υπό πολιτική κριτική – αν δεν είχαν εμπλέξει ορισμένοι δημοσιογράφοι τα ονόματά μας σε αυτή την υπόθεση. Γνωρίζουμε πως το πολιτικό στοίχημα να προκληθεί πολιτική υπονόμευση στον Επαναστατικό Αγώνα και εμάς προσωπικά, ισχύει πάντα, για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους. Όμως η σύνδεσή μας με αυτό το γεγονός ξεπερνάει κάθε όριο. Σε sites (4view.gr, true.gr,  newsit  κ.λ.π ) στις 9 και 10/5/2018 διαβάζουμε τον πηχιαίο τίτλο που δεσπόζει πάνω από άρθρο σχετικό με την υπόθεση αυτή ‘‘δείτε τι μάζευαν για τον Μαζιώτη’’. Από πού και ως πού προκύπτει να  ‘‘φιγουράρει’’ το όνομα του Μαζιώτη  ως αυτός στον οποίο κατέληγαν λεφτά από παραεμπόριο στις φυλακές;

Επαναστατικός Αγώνας  

 ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ
ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ


21 Μαΐου 2018

Στις 8 Μαΐου έγιναν 14 συλλήψεις ατόμων – συγγενών και φίλων κρατουμένων, με την κατηγορία ότι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία προέρχονταν από ‘‘παραεμπόριο μέσα στην φυλακή’’.
Δεν θα μας απασχολούσε το συγκεκριμένο ζήτημα – αν και τέτοιες πρακτικές, εφόσον φυσικά, είναι πραγματικές, τίθενται αναπόφευκτα υπό πολιτική κριτική – αν δεν είχαν εμπλέξει ορισμένοι δημοσιογράφοι τα ονόματά μας σε αυτή την υπόθεση.
Γνωρίζουμε πως το πολιτικό στοίχημα να προκληθεί πολιτική υπονόμευση στον Επαναστατικό Αγώνα και εμάς προσωπικά, ισχύει πάντα, για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους. Όμως η σύνδεσή μας με αυτό το γεγονός ξεπερνάει κάθε όριο.
Σε sites (4view.gr, true.gr,  newsit  κ.λ.π ) στις 9 και 10/5/2018 διαβάζουμε τον πηχιαίο τίτλο που δεσπόζει πάνω από άρθρο σχετικό με την υπόθεση αυτή ‘‘δείτε τι μάζευαν για τον Μαζιώτη’’.

Από πού και ως πού προκύπτει να  ‘‘φιγουράρει’’ το όνομα του Μαζιώτη  ως αυτός στον οποίο κατέληγαν λεφτά από παραεμπόριο στις φυλακές; Από πού και ως πού δικές μας φωτογραφίες βρίσκονται πλάι σε συλληφθέντα – κατηγορούμενο γι’ αυτή την πρακτική;
Η υποτιθέμενη σύνδεσή μας με τον συγκεκριμένο 28χρονο κατηγορούμενο συλληφθέντα ‘‘προκύπτει’’ κατά την ‘‘αντιτρομοκρατική’’ – με τα ΜΜΕ να αναπαράγουν φυσικά, αυτό το συμπέρασμα – από το γεγονός ότι σε υπολογιστή της Ρούπα βρέθηκαν σε ηλεκτρονική μορφή στοιχεία ατόμου που είχαν χρησιμοποιηθεί για ενοικίαση διαμερίσματος. Η Ρούπα έχει ήδη αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον 28χρονο από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του.
Σε καμία περίπτωση δεν θα έκανε αυτό για το οποίο μιλάνε, δηλαδή να παραχωρούσε στοιχεία για την ενοικίαση χώρων που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητες άλλων οργανώσεων ή ατόμων που δεν είναι στον Επαναστατικό Αγώνα.

Υπενθυμίζουμε πως καμία υπόθεσή μας δεν έχουμε αφήσει χωρίς να την υπερασπιστούμε δημόσια και ασχέτως του ποινικού κόστους και πολύ περισσότερο δεν θα εγκαταλείπαμε δικούς μας ανθρώπους, ανθρώπους της οργάνωσής μας λέγοντας πως δεν τους γνωρίζουμε.
‘‘Πατώντας’’ πάνω στα στοιχεία που είχε η Ρούπα σε ηλεκτρονική μορφή, ο Π. Σπυρόπουλος  στις 10/5 εξάγει το ‘‘ασφαλές’’ κατ’ αυτόν ‘‘συμπέρασμα’’ ότι πρόκειται για ‘‘κοινοπραξία τρομοκρατικών οργανώσεων’’ που αντλούσαν χρήματα από κρατούμενους. Στο ίδιο δημοσίευμα εξάγεται και το επίσης ‘‘ασφαλές συμπέρασμα’’ πως η Ρούπα ‘‘είχε συνεργαστεί σε αρχικό στάδιο με τον 28χρονο για την απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού’’. Και ο ίδιος ο 28χρονος παρουσιάζεται ως ‘‘το μακρύ χέρι αυτής της σύμπραξης’’. Παρεμφερή δημοσιεύματα έχουν αναπαραχθεί και σε άλλες ηλεκτρονικές εφημερίδες.
Στα sites, στο ίδιο άρθρο που έχει ως επικεφαλίδα ‘‘δείτε τι μάζευαν για τον Μαζιώτη’’, αναφέρει ο συντάκτης πως το σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού χρηματοδοτήθηκε από το ‘‘επαναστατικό ταμείο’’.Το οποίο ‘‘επαναστατικό ταμείο’’ κατά τον ίδιο, συντάκτη, είναι αυτό που συγκεντρώνονταν τα λεφτά από τους συγγενείς και τους φίλους κρατουμένων.
Ξεκαθαρίζουμε ότι καμία σύμπραξη δεν υπάρχει από τον Επαναστατικό Αγώνα με καμία άλλη οργάνωση. Πολύ δε περισσότερο δεν θα συνεργαζόμασταν με κανένα για τέτοιου είδους πρακτικές, οι οποίες φυσικά, και δεν εντάσσονται στο πολιτικό και αξιακό μας πλαίσιο.
Υπενθυμίζουμε ότι η Πόλα Ρούπα με το κείμενο που ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο, είχε αναλάβει και την ευθύνη για την απαλλοτρίωση της τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία. Σε εκείνο το κείμενο είχε πει πως η απαλλοτρίωση εκείνη είχε γίνει – μεταξύ άλλων – και για να χρηματοδοτηθεί η συγκεκριμένη ενέργεια, της οποίας τα έξοδα – που δεν ήταν λίγα – καλύφθηκαν πλήρως. Η Ρούπα δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από κανέναν. Δεν είχε ούτε οικονομική ούτε άλλου είδους ‘‘έξωθεν’’ βοήθεια γι’ αυτή την ενέργεια. Τα χρήματα τα πήρε η ίδια προσωπικά από το χρηματοκιβώτιο και το ATM της συγκεκριμένης τράπεζας.
Το ‘‘επαναστατικό ταμείο’’ του Επαναστατικού Αγώνα για όλο το διάστημα που είμαστε στην ‘‘παρανομία’’ είχε χρήματα που προέρχονταν αποκλειστικά και μόνο από απαλλοτριώσεις τραπεζών, τις οποίες τις έχουμε αναλάβει ως οργάνωση. Τα περί ‘‘συμπράξεων’’ και ‘‘κοινών ταμείων’’ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Εμείς συνειδητά δεν έχουμε προχωρήσει ποτέ σε καμία είδους σύμπραξη με άλλες οργανώσεις ούτε ‘‘μπαλαντέρ’’ είχαμε όπως ειπώθηκε. Είναι εξάλλου παντελώς ανορθόδοξο άτομα να κινούνται σε διαφορετικές οργανώσεις παράλληλα.

Τουλάχιστον για εμάς, αυτά τα ‘‘φαινόμενα’’, είναι ξένα. Πολύ δε περισσότερο δεν είχαμε ποτέ ‘‘μακριά χέρια’’ που ‘‘έμπαιναν σε τσέπες άλλων’’. Τα παραπάνω είμαστε βέβαιοι πως τα γνωρίζουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Όμως συνειδητά επιλέγουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Όπως συνειδητά ορισμένοι δημοσιογράφοι – και όχι μόνο από τα συγκεκριμένα μέσα – επιλέγουν να προχωρούν σε νοητικούς ακροβατισμούς προκειμένου να εξάγουν συμπεράσματα που δεν πατάνε σε πραγματικά στοιχεία, όταν πρόκειται να πιάσουν εμάς και τον Επαναστατικό Αγώνα στο στόμα τους και να μας δυσφημίσουν.
Η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο είχε ένα πολύ συγκεκριμένο και περιορισμένο στόχο: Να κάνει την απόδραση. Η αποστολή αυτής της ενέργειας ξεκινούσε και σταματούσε εκεί. Και όπως είπαμε, η Ρούπα δεν είχε υποστήριξη από άλλη οργάνωση ούτε ως προς το οικονομικό ούτε ως προς το επιχειρησιακό ούτε ως προς το οργανωτικό σκέλος της υπόθεσης.
Αν στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε θεωρείται ως δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο κοινό υλικό συμφέρον για να προβεί κάποιος σε μια τέτοια πράξη, αυτό εμάς δεν μας αφορά.
Υπάρχουν σε πλείστα δημοσιεύματα αναφορές ότι το ‘‘παραμάγαζο’’ που λένε, λειτουργούσε στην ακτίνα Α΄. Ο Μαζιώτης ουδέποτε πάτησε το πόδι του σε αυτή την ακτίνα, σε όλη την διάρκεια της φυλάκισής του. Πέρα από λίγους μήνες που κρατήθηκε στις φυλακές Διαβατών και των 3 ημερών που κρατήθηκε στην ακτίνα Ε΄ ύστερα από την μακρά απεργία πείνας μας για να βγει από την απομόνωση, ο Μαζιώτης από το 2010 κρατείται σε ειδικό καθεστώς και όχι σε ‘‘ανοιχτή φυλακή’’. Η κράτησή του στην ακτίνα Ε΄ έληξε σε 3 ημέρες αφού δέχθηκε την κατά παραγγελία επίθεση. Τα γεγονότα αυτά είναι γνωστά.
Αν όλα όσα αναφέρονται περί ‘‘παραμάγαζων’’ ισχύουν, πρόκειται για πρακτικές που δεν έχουν σχέση με πολιτική δράση. Στον αγώνα είναι πολιτικός και ο τρόπος που αυτός χρηματοδοτείται και δεν μπορεί να είναι ενάντια στις λοιπές αξίες και αρχές που διέπουν τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.
Για εμάς είναι πολιτική επιλογή η άντληση οικονομικών πόρων από το τραπεζικό κεφάλαιο. Η πολιτική θέση ενός αγωνιστή είναι ότι το χρήμα δεν είναι ουδέτερο. Απαλλοτρίωση σημαίνει να παίρνεις πίσω μέρος του κλεμμένου πλούτου που έχει υφαρπάξει κάποιος ισχυρός οικονομικός παράγοντας του συστήματος, όπως είναι μια τράπεζα, ενώ το ‘‘κεφάλαιο’’ αυτό κατευθύνεται σε δραστηριότητες που εντάσσονται στον αγώνα για την κοινωνική Επανάσταση, της οποίας στόχος είναι η συνολική κοινωνική απαλλοτρίωση του κλεμμένου κοινωνικού πλούτου που υφαρπάζει η οργανωμένη εξουσία από την κοινωνική βάση. Με αυτές τις αρχές εμείς πορευτήκαμε και πορευόμαστε. Κάθε άλλη πρακτική είναι ξένη έως αλλότρια προς εμάς.
Το χρήμα δεν είναι ουδέτερο και οι μέθοδοι που κάποιος το αποκτά, αντανακλούν τις θέσεις του για την ζωή, τον ταξικό πόλεμο και τον αγώνα. Επαναστατικά ταμεία χωρίς επαναστατικές πρακτικές από τις οποίες αντλούνται χρήματα, δεν νοούνται. Όπως επίσης δεν νοούνται πολιτικά υποκείμενα στον αγώνα χωρίς αγωνιστικές πρακτικές χρηματοδότησης.

Με βάση την ίδια αξιακή και ηθική βάση η Ρούπα είχε αρνηθεί και καταγγείλει δημόσια την απόπειρα από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Κηπουρόπουλου (στέλεχος του κόμματος στο γραφείο της ευρωβουλευτού Κ. Κούνεβα) να την εξαγοράσει προσφέροντάς της χρήματα ‘‘για το παιδί μας’’.
Η άποψη που έχει ο κάθε καθεστωτικός πολιτικός ότι ο καθένας μπορεί να….εξαγοραστεί και να διαφθαρεί, όσο και αν είναι διευρυμένη αυτή η άποψη στην εποχή μας, δεν μας αφορά και στεκόμαστε απέναντί της.
Είναι πάγια η θέση μας πως κάθε επιλογή στην ζωή ενός πολιτικού ανθρώπου, ενός αγωνιστή, γίνεται με κριτήριο το αν μπορεί να την υπερασπιστεί πολιτικά ή όχι. Ό, τι είναι έξω από τις αξίες και τις αρχές του αγώνα, απλώς δεν το επιλέγεις. Εξ’ άλλου το κόστος επιλογών που δεν μπορεί να υποστηριχθεί πολιτικά, δεν περιορίζεται μόνο στα πρόσωπα που κάνουν αυτές τις επιλογές, αλλά επιδρά αρνητικά στο σύνολο του αγώνα. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε ο πιο πολύτιμος θησαυρός μας είναι οι επαναστατικές αξίες και αρχές μας. Δεν θα επιτρέψουμε να απονομιμοποιούνται οι επιλογές αγώνα που κάνουμε στις κοινωνικές συνειδήσεις, από όποιον και αν αυτό επιχειρείται.


ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ – ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ  ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ   

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *