Βασανίζουν τον Νίκο Ρωμανό

1535862
από ΚΟΝΤΡΑ Δεκ. 5, 2014, 2:36 μμ.,

Οπως δήλωσε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ενημερώνεται κάθε δυο ώρες από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος δεν παρουσιάζει καρδιακό πρόβλημα, αλλά έχει ορθοστατική υπόταση και έχει χάσει δέκα κιλά. Οπότε -θα συμπληρώναμε- έχουμε περιθώριο να τον βασανίσουμε κάποιες μέρες ακόμη! Η δήλωση αυτή του ακροδεξιού Αθανασίου αποκαλύπτει μια λογική ανάλογη μ’ εκείνη των βασανιστών της χούντας. Τα βασανιστήρια τα παρακολουθούσαν και γιατροί για να γνωμοδοτούν πόσο ακόμη αντέχει ο κρατούμενος.

Την Πέμπτη, πάντως, ο διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματάς ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της ίδιας μέρας, 25η μέρα απεργίας πείνας, «ο νοσηλευόμενος Νίκος Ρωμανός παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του». Το πρωί της ίδιας μέρας, σε τηλεοπτική εμφάνισή του, ο Αθανασίου δε δίστασε να κυλήσει στο επίπεδο του κοινού προβοκάτορα, υποστηρίζοντας ότι ο Ρωμανός παίρνει… υγρή τροφή!

Μετά την κατά παραγγελία απορριπτική απόφαση του δικαστικού συμβούλιου του Πειραιά, ο Αθανασίου κάλεσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να διαβεβαιώσει ότι ο απεργός πείνας δεν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο ζωής και πως περιμένει να επιστρέψει ο Λοβέρδος για να καταθέσουν από κοινού νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει για τους κρατούμενους σπουδές… δι’ αλληλογραφίας. Ταυτόχρονα, άρχισε να διοχετεύεται στα παπαγαλάκια και μέσω αυτών στον ελληνικό λαό, ότι η απόφαση του δικαστικού συμβούλιου ήταν μονόδρομος, γιατί ο Ρωμανός είναι ταυτόχρονα κατάδικος και υπόδικος για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και ο αρμόδιος ανακριτής δεν συμφώνησε στο να του χορηγηθούν άδειες. Αραγε ο ανακριτής δεν είναι μέρος του δικαστικού συστήματος;

Πόσες φορές πρέπει να δικαστεί ένας άνθρωπος με την ίδια κατηγορία; Ο Ρωμανός και οι σύντροφοί του, που καταδικάστηκαν για τη ληστεία στο Βελβεντό,αθωώθηκαν για την κατηγορία της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση». Μετά απ’ αυτή την απόφαση, ο εισαγγελέας στην 3η δίκη της ΣΠΦ Σ. Μπάγιας, που είχε ήδη αγορεύσει, ζήτησε να δευτερολογήσει και πρότεινε την απόσυρση της κατηγορίας για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» για τον Γ. Μιχαηλίδη (συγκατηγορούμενο του Ρωμανού), διότι υπάρχει δεδικασμένο. Ιδια ήταν και η απόφαση του τρομοδικείου που εκδόθηκε την Πέμπτη. Ο Μιχαηλίδης απαλλάχτηκε όχι μόνο από την κατηγορία της συμμετοχής στη ΣΠΦ, αλλά και από την κατηγορία της οπλοκατοχής για την υπόθεση του Βόλου, που αποδείχτηκε εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη. Είναι βέβαιο ότι ανάλογες αποφάσεις θα πάρουν και τα επόμενα τρομοδικεία στα οποία θα βρεθούν κατηγορούμενοι ο Ρωμανός και οι σύντροφοί του.

Ποια υποδικία, λοιπόν, επικαλείται ο Αθανασίου και αναπαράγουν τα παπαγαλάκια του; Μια υποδικία που την κατασκεύασαν οι ίδιοι, σπάζοντας την υπόθεση της ΣΠΦ σε πολλά κομμάτια και εντάσσοντας στη ΣΠΦ κάθε αναρχικό που δεν μπορούσαν να εντάξουν αλλού. Ο εισαγγελέας και το τρομοδικείο του Κορυδαλλού, μολονότι έβγαλαν μια σκληρή απόφαση σε βάρος των κατηγορούμενων, δέχτηκαν το δεδικασμένο και κήρυξαν απαράδεκτη τη δίωξη κατά του Μιχαηλίδη. Η ίδια δίωξη, όμως, για συμμετοχή στη ΣΠΦ, χρησιμοποιείται ως όπλο για να αρνηθούν τις εκπαιδευτικές άδειες στον Ν. Ρωμανό, ο οποίος επίσης έχει απαλλαγεί απ’ αυτή την κατηγορία.

Αρκεί και μόνο αυτό για να καταλάβουμε ότι ο Αθανασίου και οι υπόλοιποι υπουργοί συμπεριφέρονται σαν βασανιστές. Το ίδιο ισχύει για τον Λοβέρδο, που αφού ψέλλισε κάποια λόγια στην αρχή, στη συνέχεια «ανακάλυψε» τις σπουδές δι’ αλληλογραφίας. Θέλουν ν’ αλλάξουν το καθεστώς και να βάλουν σ’ αυτό κάθε κρατούμενο που σπουδάζει, και εμφανίζονται και σαν μεγαλόψυχοι.

Ο Ν. Ρωμανός, με την περήφανη, αξιοπρεπή και ανυποχώρητη στάση του έτριψε στη μούρη του Αθανασίου και του Λοβέρδου τον ελιγμό που προσπάθησαν να κάνουν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Το ίδιο και οι γονείς του που αρνήθηκαν να γίνουν πιόνια στο παιχνίδι του Αθανασίου. Το μήνυμα του απεργού πείνας είναι σαφές και χωρίς δεύτερες αναγνώσεις: αγώνας ως τη νίκη ή αγώνας ως το θάνατο. Θύμισε, μάλιστα, ότι έχει υπογράψει πως σε καμιά περίπτωση δε δέχεται να του βάλουν ορό. Οι βασανιστές οφείλουν ν’ απαντήσουν: θα συνεχίσουν να βασανίζουν τον Ν. Ρωμανό μέχρι το θάνατο;

http://www.eksegersi.gr//Επικαιρότητα/22845.Βασανίζουν-τον-Νίκο-Ρωμανό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *