Λήξη της Κατάληψης Νομικής

https://athens.indymedia.org/post/1536746/

από @katalipsi nomikis-mesa Δεκ. 10, 2014, 4:22 μμ.,
Ο αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία δεν τελειώνει εδώ
________________________________________
Ανακοίνωση λήξης της Κατάληψης Νομικής
Σήμερα 10/12/2014 ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος και απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός κέρδισε έναν αγώνα αξιοπρέπειας που διήρκησε έναν ολόκληρο μήνα. Ένα μήνα που καθορίστηκε από το συνεχή και ανυποχώρητο αγώνα, τόσο του απεργού πείνας, όσο και του πολύμορφου και μαχητικού κινήματος αλληλεγγύης που εξαπλώθηκε σε κάθε άκρη της Ελλάδας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι κρατικές ρητορικές περί «μηδενικής ανοχής» κι επιβολής του νόμου και της τάξης εξανεμίστηκαν μπροστά στην αποφασιστική και δυναμική κοινωνική κινητοποίηση.
Ο μήνας που πέρασε ανέδειξε σε όλη της τη διάσταση την τεράστια δύναμη που μπορούν να αποκτήσουν οι αγώνες των από κάτω, όταν δεν διαμεσολαβούνται και πατρονάρονται από τους κρατικούς θεσμούς και τους κομματικούς εκπροσώπους. Η στάση του Νίκου Ρωμανού έδωσε ένα παράδειγμα αξιοπρέπειας σε μια εποχή γενικευμένου φόβου και εξαπλωμένης τρομοκρατίας και απάθειας.
Αυτό ενίσχυσε και ενισχύθηκε και από το πολύ δυναμικό κίνημα που εξαπλώθηκε και περιλάμβανε καταλήψεις κεντρικών σχολών και πανεπιστημίων, δημαρχείων, εργατικών κέντρων και άλλων δημοσίων κτιρίων, μέχρι μαζικές διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς εμπορικών κτιρίων, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, στοχευμένους εμπρησμούς κ.λπ. Ένα κίνημα που ουσιαστικά ξεπέρασε τις θεσμικές και γραφειοκρατικές κανονικότητες και απέδειξε ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες μπορούν να δοθούν αγώνες και να κερδίσουν.
Η κατάληψη της Νομικής που πραγματοποιήθηκε στις 9/12 από αλληλέγγυες/-ους στο σύντροφο Νίκο Ρωμανό ήρθε για να ενισχύσει και να σταθεί ως ανοιχτό κέντρο αγώνα μέσα στα πλαίσια αυτού του κινήματος. Ενάντια σε μια επεκτεινόμενη αστυνομική αυθαιρεσία που επιβάλλεται μέρα με τη μέρα κι εντός των συμβολικά φορτισμένων πανεπιστημιακών χώρων, προχωρήσαμε στην κατάληψη του κτιρίου.
Δεν τρέφουμε βέβαια αυταπάτες. Ο αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία δεν τελειώνει εδώ. Η νέα κρατική στρατηγική που περνάει μέσα από τα «βραχιολάκια», τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την ποινική διαχείριση των πολιτικών αντιφρονούντων βρίσκεται ακόμα στο στόχαστρο και θα την αντιμετωπίσουμε στους δρόμους, όπως κάνουμε εδώ και χρόνια. Δεν ξεχνάμε επίσης τους συλληφθέντες αυτού του αγώνα και το όργιο αστυνομικής καταστολής και δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όλους εκείνους που βάλανε και αυτοί το σώμα τους για τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού.
ΟΛΕΣ/-ΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΟΡΕΙΑ, 6:00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Κατάληψη Νομικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *