Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου Περιστεριού

https://athens.indymedia.org/post/1536813/
από Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου Περιστεριού Δεκ. 11, 2014, 12:15 πμ.,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

10/12/14

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την παύση της απεργίας πείνας-δίψας του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου Ν. Ρωμανού, πήραμε την απόφαση να λήξουμε την κατάληψη του Δημαρχείου Περιστερίου.

Βασική αιχμή που καταλάβαμε ένα δημόσιο κεντρικό κτήριο και το μετατρέψαμε σε κέντρο αγώνα αποτέλεσε η ακάθεκτη, μαχητική και ασυμβίβαστη στάση του Ν. Ρωμανού. Προτάσσοντας το κορμί του απέναντι στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, κατάφερε να διαταράξει το σύστημα εξουσίας βάζοντας ένα όριο στις επιταγές της μηδενικής ανοχής από το κράτος.

Στο δρόμο που διάλεξε βρήκε συνοδοιπόρους με πρώτους και κύριους τους συντρόφους του Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Πολίτη και Α. Δ. Μπουρζούκο, οι οποίοι έκαναν την επιλογή να πορευθούν μαζί του ως το θάνατο προχωρώντας ο ένας μετά τον άλλο σε απεργίες πείνας.

Η επιλογή τους αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για την κινητοποίηση του κόσμου από τα κάτω, ο οποίος βρήκε διέξοδο και συσπειρώθηκε ξανά στο δρόμο. Κάτω από την πίεση του χρόνου που έθεσε η απεργία πείνας ξέσπασαν αντιστάσεις που εντείνονταν μέρα με την μέρα σε όλη την χώρα από μαζικές δυναμικές και επιθετικές πορείες, καταλήψεις δημόσιων κτηρίων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οικονομικούς αποκλεισμούς, παρεμβολές στα ΜΜΕ οι οποίες αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Εμείς από την πλευρά μας δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη, ότι η λύση που πρότειναν για τους φυλακισμένους αποτελεί ωφελιμιστική προσέγγιση για το ζήτημα των αδειών τους, αλλά ούτε και για την υλοποίηση αυτής. Τίποτα λοιπόν δεν έχει τελειώσει. Ο πόλεμος ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο είναι διαρκής και πολύμορφος, ανοίγονται καθημερινά πολλά μέτωπα. Οι Σύριοι/ες πρόσφυγες συνεχίζουν τον αγώνα για πολιτικό άσυλο, παραμένοντας με ό,τι δυσκολία αυτό συνεπάγεται στην πλατεία Συντάγματος. Συνεχίζουμε λοιπόν τις δράσεις μας στο πλαίσιο του κινήματος της αλληλεγγύης, της αντίστασης και της αυτοοργάνωσης.

Καλούμε σε προσυγκέντρωση στις 17:30 στη Πλατεία Δημοτικού Περιστερίου για συμμετοχή στην κεντρική πορεία αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο ΑΓΏΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ.

Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου Περιστεριού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *