10η μέρα: Νίκη στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων

1540834
από ΚΟΝΤΡΑ 11/03/2015 10:25 πμ.,
afisa_apergia copy
________________________________________
10η μέρα: Νίκη στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων Η απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων διανύει σήμερα τη 10η μέρα της και από κυβερνητικής πλευράς έχουν περισσέψει τα λόγια, αλλά λείπουν παντελώς οι πράξεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος δεν έκανε ούτε μια πρώτη κίνηση καλής θέλησης: να καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση του φασιστονόμου Αθανασίου για τις φυλακές Γ τύπου, τον οποίο δηλώνει ότι θέλει να καταργήσει. Μπορούσε να το κάνει στο νομοσχέδιο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», που είναι ένα πολυνομοσχέδιο-κουρελού, οι περισσότερες διατάξεις του οποίου αφορούν ζητήματα οργάνωσης της κυβέρνησης.

Δεν το έκανε, γιατί θέλει να «παίξει» με τη ζωή και την υγεία των απεργών πείνας, όπως έχουν κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις όλες οι κυβερνήσεις στο παρελθόν. Από τη στιγμή που δεν πέτυχε η αποστολή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λάμπρου και της βουλευτίνας Β. Λέβα, που προσπάθησαν να πείσουν τους πολιτικούς κρατούμενους για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης, είναι προφανές ότι πάρθηκε απόφαση για σκλήρυνση της κυβερνητικής στάσης έναντι των απεργών πείνας.

Τώρα περισσότερο από ποτέ οι πολιτικοί κρατούμενοι χρειάζονται την πιο πλατιά και ενεργή αλληλεγγύη. Η κινητοποίησή τους πρέπει να καταστεί κεντρικό πολιτικό γεγονός. Με όλα τα μέσα ζύμωσης και με κινητοποιήσεις στους δρόμους πρέπει να μεταφέρουμε στον ελληνικό λαό το μήνυμα των πολιτικών κρατούμενων, να ενεργοποιήσουμε τα αντανακλαστικά του, να πυκνώσουμε τις γραμμές των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης, αναβιώνοντας τις καλύτερες παραδόσεις του κινήματος.

Στο πλαίσιο αυτή της κινητοποίησης η «Κόντρα» τύπωσε αφίσα με τα αιτήματα των απεργών πείνας, ενώ άρχισε και καμπάνια με την ανάρτηση αεροπανό σε κομβικά σημεία.

Ολοι την Παρασκευή 13/3 στις 5μμ στη μοτοπορεία από τα Προπύλαια και στις 6:30μμ στη συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ολοι την Τρίτη 17/3 στις 6μμ στην πορεία (από το Μοναστηράκι).
ΚΟΝΤΡΑ
www.eksegersi.gr http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/23497.10η-μέρα-Νίκη-στην-απεργία-πείνας-των-πολιτικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *