ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ «Συγγενών –φίλων κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών»

1541124
από Sygeneis-filoi@espiv.net 16/03/2015 11:33 πμ.,

Ας λάβει υπ’ όψη του τη δήλωσή μας, κάθε αρμόδιος εισαγγελέας.
________________________________________
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ «Συγγενών –φίλων κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών»
Από τις 2/3/2015 , κρατούμενοι των φυλακών που σήμερα έχουν φτάσει τους 24, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, βάζοντας ανάχωμα τα ίδια τους τα σώματα σε μια σειρά αιτημάτων , τα οποία από τη πρώτη στιγμή θεωρήσαμε δίκαια και τα υποστηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Εδώ όμως θέλουμε να σταθούμε σε ένα θέμα που αγγίζει καίρια όχι μόνο την αισθητική μας αλλά και την ανθρωπιά μας και την ίδια μας την ιδιοσύσταση σαν ανθρώπους που συνδεόμαστε συγγενικά και φιλικά με κρατούμενους και διωκόμενους αγωνιστές .
Και αυτό δεν είναι μόνο η σύλληψη φίλων των κρατουμένων που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση (κάτι που έχουμε ξαναδεί να επαναλαμβάνεται στο παρελθόν) αλλά η σύλληψη στενών συγγενικών προσώπων και μάλιστα μιας 60 χρονης μάνας , που έκανε το αυτονόητο για μια μάνα : να κρύψει τα κυνηγημένα παιδιά της. Μια πράξη που συνδέεται όχι μόνο με την ίδια την φύση της μητρότητας αλλά είναι και στενά συνδεδεμένη με τις ιστορικές παραδόσεις αυτού του λαού.
Η αστική τάξη , μέσα από το τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία –οικογένεια» κόμπαζε ότι αποτελούσε τον κύριο θεματοφύλακα του θεσμού της οικογένειας, κατηγορώντας μάλιστα την εργατική τάξη πως δήθεν την πολεμούσε. Στις μέρες μας , φαίνεται καθαρά πως οι μάσκες πέφτουν..
Εμείς , όσοι συμμετέχουμε στη συλλογικότητα των «Συγγενών –Φίλων κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών» , δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση θα πράτταμε ακριβώς το ίδιο, με αυτό που έκανε η Αθηνά Τ.
Ας λάβει υπ’ όψη του τη δήλωσή μας, κάθε αρμόδιος εισαγγελέας.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ Σ.Π.Φ.
«Συγγενείς-φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *