Ενημερώσεις από Κατάληψη Νομικής

https://athens.indymedia.org/post/1541172/

από Κατάληψη Νομικής 17/03/2015 12:33 πμ.,

________________________________________
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου, το πρωί, προχωρήσαμε στην κατάληψη του κτιρίου της Νομικής σχολής, διεκδικώντας την άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των πολιτικών κρατουμένων – απεργών πείνας. Στόχος μας ήταν και παραμένει η κατάληψη να μην αποτελέσει το μοναδικό κέντρο αγώνα, αλλά ακόμη ένα. Ευρύτερη αναφορά στον σκοπό της κατάληψης υπάρχει σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε και μοιράστηκε την ημέρα που έγινε η κατάληψη. Όλες αυτές τις μέρες, υπήρξε μια γενικότερη σιωπή εκ μέρους της κατάληψης, πράγμα που μας ώθησε ως ελάχιστη υποχρέωση να προβούμε σε μια τυπική ενημέρωση, με όρους συντροφικότητας και όχι απολογισμού, σχετικά με το πώς και το γιατί βρισκόμαστε ακόμα εδώ.
Αρχικά, το όργανο της ανοιχτής συνέλευσης δεν κατάφερε να διεκπεραιώσει την πλειοψηφία των αποφάσεων του σώματος. Ωστόσ, παρότι είχε προαποφασιστεί από το οργανωτικό σώμα της κατάληψης ότι θα γίνονται πρωτοβουλίες σε συνεννόηση με την περιφρούρηση, παρ’ όλα αυτά η διαδικασία αυτή δεν ήταν σύμφωνη με το σώμα της ανοιχτής συνέλευσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην καρποφορήσουν οι πρωτοβουλίες αυτές και, μέσω της σιωπής, να αποπολιτικοποιηθούν. Δημιουργήθηκε έτσι ένα χάσμα ανάμεσα σε λόγο και δράση, στο οποίο συντέλεσαν τα ετερόκλητα στοιχεία, η έλλειψη ζύμωσης, καθώς και η απαξίωση των συλλογικών αποφάσεων. Όμως, για όλες αυτές τις προβληματικές που προέκυψαν, το σώμα της κατάληψης δεσμεύεται να κάνει απολογισμό μετά τη λήξη της κατάληψης.
Παρ’ όλες αυτές τις δυσκολίες και τα προβλήματα, οφείλουμε να μείνουμε εδώ και να φτάσουμε ως εκεί που μπορούμε, διότι την ίδια στιγμή πολιτικοί κρατούμενοι – αιχμάλωτοι του κράτους βάζουν ανάχωμα το σώμα τους στην εξουσιαστική παραφωνία και γιατί έχουμε ένα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια μας, ένα αγωνιστικό προπύργιο, το οποίο δε θα εγκαταλείψουμε. Το ζήτημα είναι πώς θα χρησιμοποιήσουμε το όπλο αυτό, όχι αν θα το αφήσουμε, καθώς υπάρχει η αναγκαιότητα του αγώνα και η Νομική δεν πρέπει να χαθεί.
Γι’ αυτόν τον λόγο, καλούμε την Τρίτη 17/3 σε προσυγκέντρωση και μικροφωνική, ώρα 16.00, και σε ανοιχτή συνέλευση μετά την πορεία, ενδεικτική ώρα 21.00.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *