Εμπρηστική επίθεση σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

https://athens.indymedia.org/post/1542530/

από @ 05/04/2015 3:11 πμ.,

________________________________________
Όπως είναι γνωστό, από τις 2/3 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από αναρχικούς κρατούμενους στις ελληνικές φυλακές, με σκοπό τη δημιουργία ρηγμάτων στην κατασταλτική θωράκιση του κράτους. Ταυτόχρονα, σε απεργία πείνας προχώρησαν και τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, βάζοντας ανάχωμα στις εκδικητικές προφυλακίσεις συγγενικών τους προσώπων και στην επέλαση της καταστολής.
Η διεξαγώμενη απεργία πείνας των αναρχικών, που βρίσκονται στα κελιά του κράτους, δεν είναι παθητική κινητοποίηση, αλλά ένας επιθετικός εκβιασμός, που απειλεί να θρυμματίσει την κοινωνική ειρήνη και νηνεμία. Ο αγώνας αυτός, πέρα από την προσπάθεια ικανοποίησης των αιτημάτων που έχει θέσει, τροφοδοτεί και πυροδοτεί τον αναρχικό πόλεμο, δημιουργώντας εστίες αναταραχών. Απέναντι στα διλήμματα, που θέτει το κράτος, απαντάει με τα δικά του διλήμματα και αναδεικνύει την αποφασιστικότητα, που ξεπερνάει τον φόβο του θανάτου.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην προσπάθεια διαχείρισης του αγώνα των απεργών πείνας, παρουσιάζει όλες τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα ως ανούσια, αποκρύπτει τα περισσότερα και ισχυρίζεται πως τα υπόλοιπα θα τα υλοποιούσε ούτως ή άλλως, αφού ήταν στις προγραμματικές της δεσμεύσεις. Όταν άρχισε να εξελίσσεται η απεργία πείνας, η κυβέρνηση προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, μοιράζοντας κενές και αόριστες υποσχέσεις στους απεργούς, με σκοπό να σταματήσουν, φοβούμενη την κλιμάκωση του αγώνα και των δράσεων αλληλεγγύης. Στην ουσία, αυτός είναι ο πρώτος αγώνας, που συγκρούεται με το νέο καθεστώς και ήταν φανερό από την αρχή το άγχος της νέας κυβέρνησης να τον περιορίσει, αφού θίγει ευθρασώς την εικόνα της γενικευμένης συναίνεσης, που προσπαθεί να προβάλλει. Όταν δεν κατάφερε να ανακόψει τις κινητοποιήσεις εντός και εκτός φυλακών μέσω των υποσχέσεων και των επιχειρημάτων, αποφάσισε να τις πολεμήσει, τόσο σε επικοινωνιακό, όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο, δείχνοντας τα αριστερά δόντια της. Επιπλέον, επιδίδεται σε έναν πόλεμο φθοράς, φτάνοντας στα όρια του θανάτου τους απεργούς πείνας με την καθυστέρηση της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου και της απόφασης για την άρση της προφυλάκισης των συγγενικών προσώπων της Σ.Π.Φ.
Αντιλαμβανόμενοι τη βαρύτητα των όσων διακυβεύονται, θεωρούμε πως είναι απαραίτητο η αλληλεγγύη να εκφράζεται πολύμορφα και επιθετικά, με μαχητικές καταλήψεις, που δε θα αναπαράγουν τον εαυτό τους, αλλά θα είναι ορμητήρια ανατρεπτικών δράσεων, με συγκρουσιακή εκτροπή των διαδηλώσεων, κάνοντας τους δρόμους της μητρόπολης πεδία μάχης, με σαμποτάζ και παρεμβάσεις, που διαταράσσουν την ασφυκτική κανονικότητα, με εμπρησμούς και κάθε είδους καταστροφές των δομών της κοινωνικής μηχανής. Η απεργία πείνας των συντρόφων είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για όξυνση της σύγκρουσης με το καθεστώς. Έτσι, τα ξημερώματα της Παρασκευής 3/4, τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στα Εξάρχεια, μέσα από ένα σπασμένο τζάμι που βρήκαμε. Οι επιθετικές μας κινήσεις αλληλεγγύης στους αναρχικούς απεργούς πείνας είναι κομμάτι του πολέμου για την εκμηδένιση του υπάρχοντος και την ολική απελευθέρωση.
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ
ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ
Υ.Γ. Λίγο πριν δημοσιεύσουμε το κείμενο, πληροφορηθήκαμε με χαρά τη νικηφόρα λήξη της απεργίας πείνας της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, πράγμα που αποδεικνύει ότι μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να κάνει τις επιθυμίες μας πράξη. Τους στέλνουμε την αλληλεγγύη μας και τις θερμές ευχές μας για καλή ανάρρωση. Δύναμη στους αναρχικούς κρατούμενους που συνεχίζουν την απεργία πείνας.
σύντροφοι/ισσες από τη Μαύρη Διεθνή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *