Βρέθηκαν… τα βραχιολάκια

http://www.efsyn.gr/arthro/vrethikan-ta-vrahiolakia

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και η προμηθεύτρια εταιρεία διαβεβαιώνουν ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα αναγνώρισης είναι καθ’ οδόν
23.04.2015, 08:47
Συντάκτης:
Αντα Ψαρρά
Σε νέα κρίση πανικού χθες, η έγκυρη δημοσιογραφία ανακάλυψε ότι «χάθηκαν τα βραχιολάκια». Ότι δηλαδή το μέτρο που ψηφίστηκε το 2013, είχε εξαγγείλει ότι θα υλοποιήσει πιλοτικά ο πρώην υπουργός Χαρ. Αθανασίου με χρονοδιάγραμμα και με νομοθετική ρύθμιση που εξασφάλιζε και στον Νίκο Ρωμανό τη δυνατότητα να σπουδάσει με βραχιολάκι, κάπου κόλλησε.
Επικοινωνήσαμε τόσο με το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και με εκπρόσωπο της εταιρείας G4S και διαπιστώσαμε ότι η πραγματικότητα είναι πως έγινε η επίσπευση λόγω της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού (καταδικασμένου και για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση), ότι το σύστημα είναι απολύτως έτοιμο και σε συνάντηση της εταιρείας με τη νέα ηγεσία του υπουργείου διαπιστώθηκε ότι, πλην κάποιων τεχνικών λεπτομερειών που επιλύονται, το μέτρο είναι έτοιμο για την πιλοτική του εφαρμογή.
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα -μας είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας- και προχωράει κανονικά η φάση της υλοποίησης για τα πρώτα 250 ηλεκτρονικά βραχιόλια». Το ίδιο μας επανέλαβαν και από το γραφείο Τύπου του υπουργείου. Φαίνεται επομένως ότι μπορούν τόσο οι έγκυροι δημοσιογράφοι όσο και η αγωνιώσα τηλεοπτική κοινή γνώμη να εφησυχάσουν διότι όλα βαίνουν καλώς με τα βραχιολάκια.
Η μόνη σωστή παρατήρηση, που έχει επανειλημμένα γραφτεί -από την εποχή της ψήφισης του νόμου- στην «Εφ.Συν.», είναι ότι πάλι οι «έχοντες» κρατούμενοι θα μπορούν να κάνουν εύκολα χρήση του μέτρου. Για τους υπόλοιπους ευτυχώς υπάρχουν οι διατάξεις του ψηφισμένου πλέον νέου νομοσχεδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *