ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Στις 8 Απριλίου 2015 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Το ΠΟΝΤΙΚΙ (τεύχος 1859) άρθρο με τίτλο «Ελλάδα – Τουρκία – Τρομοκρατία». Αυτό το κείμενο που δεν υπολείπεται σε τίποτε από τις προβοκατόρικες ειδήσεις του φασιστικού τουρκικού κράτους, στερείται από την έννοια της δημοσιογραφίας και της ειδησεογραφίας, είναι ένα κείμενο γεμάτο ψέματα που πηγάζουν από αστυνομικές πηγές και στόχο έχουν τους πολιτικούς πρόσφυγες που ζούνε στην Ελλάδα. Αυτό το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ είναι προϊόν προβοκάτσιας και όχι προϊόν δημοσιογραφίας. ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ με τα γραφόμενα του, επιδίωξε να αναδείξει ως ύποπτους τους επαναστάτες πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία, αναμιγνύοντας και τις μυστικές υπηρεσίες. Δημοσίευσε ένα κείμενο που τερατολόγησε με τα ψέματα, απείχε πολύ από την αλήθεια, ήταν ένα λιβελογράφημα που δεν είχε καμία ειδησεογραφική αξία. Όσα ψέματα και ανακρίβειες και αν γράφτηκαν, δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο αυτό το προβοκατόρικο κείμενο που στόχευε στη συσχέτιση των επαναστατών με πράκτορες και με τις βρόμικες δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών.

Είναι η απάντησή μας στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, με ημερομηνία 08-04-2015 (τεύχος 1859) με τίτλο «Ελλάδα – Τουρκία – Τρομοκρατία».

Αναρωτιόμαστε γιατί δημοσιεύσατε στην εφημερίδα σας ένα τέτοιο κείμενο. Γιατί κάθε αράδα που γράφετε είναι ψέμα και λάθος.
Τώρα θέλουμε να απαντήσουμε σε όλα αυτά ξεχωριστά.
Εγώ,
ο Hüseyin Fevzi Tekin
Τώρα βρίσκομαι στις φυλακές της Λάρισας. Δεν βρίσκομαι σε κάποιο μέρος που δεν θα μπορούσατε να με βρείτε όποτε με αναζητούσατε. Περισσότερο δε δεν βρίσκομαι στη Ζάκυνθο, όπως γράφετε. Στην πραγματικότητα, αν σκεφτόσασταν να κάνετε, έστω και μια υποτυπώδη, έρευνα θα αποφεύγατε να γράψετε τις ανακρίβειες που περιέχονται στο δημοσίευμα σας.
Δεν το πράξατε, όμως, και συνεχίσατε να γράφετε πληροφορίες που βρίθουν από ψέματα και ανακρίβειες. Ο κρατούμενος για την υπόθεση της Χίου Mehmet Yayla, επειδή το επώνυμο του είναι Yayla, γράψατε ότι είναι αδελφός των Şafak και Bulut Yayla. Αυτό το έκαναν τα φερέφωνα των ιδιοκτητών των εφημερίδων στην Τουρκία. Εντάξει, εσείς, όμως, γιατί γράψατε αυτό το κείμενο που δεν έχει καμία βάση;
Όπως γράφετε, η υπόθεση της Χίου εκδικάστηκε στην Μυτιλήνη. Και επειδή δεν υπήρχε σε βάρος μου κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο αθωώθηκα. Όμως, για εσάς, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ανεπαρκής, και ψάξατε να βρείτε τι κρύβεται από πίσω. Κάνατε διάφορα μοντάζ.

Τιβρήκατε;
Ανακοινώστε το.
Γνωρίζετε κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς και το δικαστήριο;
Όμως εσείς θεωρείτε πολύ φυσιολογικό, χωρίς να έχετε κανένα σοβαρό στοιχείο, να γράφετε ανεύθυνα για κάτι για το οποίο δεν γνωρίζετε τίποτε και έχοντας ως αφετηρία μόνο αυτά που σας έδωσαν, κατηγορείτε έναν άνθρωπο ως «πράκτορα της Γερμανίας». Αύριο, κάποια μέρα, αν αυτό το άτομα εμφανιστεί μπροστά σας και ζητήσει να απολογηθείτε για όσα γράψατε, τι θα του απαντήσετε; Έχετε κάποια απάντηση; Ξέρετε πως ονομάζεται αυτό που κάνατε εσείς; Λασπολόγησε να μείνουν σημάδια. Χωρίς να σκέφτεστε, εκεί που καθόσασταν, συνεχίσατε να γράφετε ψέματα. Μπορείτε και αποκαλείτε «τρομοκρατική οργάνωση» το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο DHKP-C, μια επαναστατική οργάνωση που έχει φωλιάσει στις καρδιές των λαών της Τουρκίας. Πού συναντάται, μια επαναστατική οργάνωση που στοχεύει στην ελευθερία των λαών, να θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση;» Εάν είχατε την παραμικρή γνώση σχετικά με τον επαναστατικό αγώνα στην Τουρκία, δεν θα κάνατε τόσο φτηνές εκτιμήσεις, δεν θα γράφατε σαν φερέφωνα του ιμπεριαλισμού. Επίσης, με μεγάλη άνεση, αποκαλείτε «τρομοκράτες» τους επαναστάτες. Το έγραψα και στην αρχή της επιστολής μου. Τώρα βρίσκομαι στις φυλακές της Λάρισας. Ελάτε να σας ενημερώσω για όσα γράφετε, «τι είναι τρομοκρατική οργάνωση», ποιος και τι είναι «τρομοκράτης».
Έτσι, θα μάθετε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Θα σταματήσετε τις ανοησίες. Να σας γράψω, εν συντομία, και πάλι ποιοι είμαστε. Είμαστε επαναστάτες από την Τουρκία. Είμαστε σύντροφοι του Berkin Elvan. Αισθανόμαστε τιμή για ό,τι κάνουμε. Κυκλοφορούμε πάντα με ψηλά το κεφάλι. Κάνουμε πράξη αυτά που λέμε και αυτά που κάνουμε τα υπερασπιζόμαστε. Είμαστε αυτοί που ζητάμε δικαιοσύνη, που ζητάμε λογαριασμό για τον 15χρονο Berkin που δολοφονήθηκε, που πληρώνουμε το τίμημα.
Τι ζητάμε, τώρα, από εσάς: Να καταλάβετε το λάθος στο οποίο υποπέσατε και να διορθώσετε τις ανακρίβειες που γράψατε. Θα μπορέσετε να το κάνετε αυτό; Κατ’ εμάς, πρέπει να το κάνετε. Αν και θα είναι δύσκολο για εσάς, θα πρέπει να το κάνετε. Θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη από τους αναγνώστες σας και από εμάς. Αυτό επιτάσσει ο ανθρωπισμός. Ελπίζω ότι δεν θα διαψεύσετε ούτε τους αναγνώστες σας ούτε εμάς.
Hüseyin Fevzi Tekin

20.05. 2015
Gönderen O AGONAS zaman: 10:00 μ.μ.
_______________________________________________

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *