ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ Κ. ΕΥΤΥΧΗ ΦΥΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΜΑΣ Π. ΑΣΠΙΩΤΗ.

1553577
από Πρωτοβουλία φυλακισμένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας 29/12/2015 6:40 μμ.,

Κείμενο της Πρωτοβουλίας φυλακισμένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας
________________________________________
Ο συγκρατούμενός μας Παναγιώτης Ασπιώτης προφυλακίστηκε στις 14/10/2015 στα Γρεβενά. Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από την οικογένειά του, σε μια φυλακή για καταδικασμένους ενώ ο ίδιος είναι υπόδικος και ενώ πληρεί όλες τις ειδικές-οικογενειακές προϋποθέσεις ώστε να προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό. Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι ενώ για πρώτη φορά μετά το 1994 η φυλακή του Κορυδαλλού έχει τόσες πολλές κενές θέσεις την ίδια στιγμή για να εξασφαλιστεί χώρος για τον Π. Ασπιώτη στις Φυλακές Γρεβενών μετήχθη κάποιος άλλος κρατούμενος.

Ο λόγος αυτός της ειδικής μεταχείρισης προφανής. Όμως ο τρόπος πρωτοφανής. Όταν η εισαγγελέας που έκρινε την προφυλάκισή του αποφάσισε ότι αυτή θα γίνει στον Κορυδαλλό παρενέβη χωρίς κάποιου είδους πρόσχημα αξιωματικός της Δ.Α.Ε.Ε.Β. ανακοινώνοντάς της ότι το σε πια φυλακή θα πάει ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος θα το κρίνει η υπηρεσία του, όπως τελικά και έγινε. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Οι περισσότεροι πολιτικοί κρατούμενοι έχουν αυτήν την προκλητικά ειδική μεταχείριση με πιο πρόσφατα παραδείγματα του Γρηγόρη Τσιρώνη που προφυλακίστηκε στις φυλακές Τρικάλων και του Αντώνη Σταμπούλου που με την ίδια “γνωμοδότηση” της αντιτρομοκρατικής προφυλακίστηκε στη Λάρισα. Ούτε φυσικά είναι η πρώτη φορά που η δικαστική εξουσία υποτάσσεται σε αστυνομικές υπηρεσίες. Σε ένα κράτος όπως το Ελληνικό που η αστυνομία αποτελεί παραδοσιακά τον βαθύ του πυρήνα, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η δικαστική εξουσία απλώς διεκπεραιώνει τις αποφάσεις της αντιτρομοκρατικής για το αν και το που θα προφυλακιστεί κάποιος μέχρι το τι ποινή θα του επιβληθεί.
Το πρωτοφανές είναι ότι τον ρόλο της μαριονέτας της αντιτρομοκρατικής ανέλαβε για πρώτη φορά και μάλιστα επί υπουργείας του κατά τ’ άλλα υποτίθεται προοδευτικού Νίκου Παρασκευόπουλου εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας και συγκεκριμένα ο Γ.Γ. Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχης Φυτράκης. Ο δημοσιοσχετίστας Ευτύχης Φυτράκης δείχνει να έχει αναλάβει προσωπικά και σχεδόν εργολαβικά την εκπροσώπηση της αντιτρομοκρατικής στο υπουργείο δικαιοσύνης επιφυλάσσοντας ειδική μεταχείριση για τους πολιτικούς κρατούμενους μπλοκάροντας τις μεταγωγές τους δίνοντας με αυτό τον τρόπο τα διαπιστευτήριά του στο εγχώριο και διεθνές λόμπι του δόγματος νόμος και τάξη. Είναι ο ίδιος αχυράνθρωπος που ενώ έχει σταλεί από το υπουργείο δικαιοσύνης σε διάφορες φυλακές της χώρας προκειμένου να συζητήσει με κρατούμενους τα προβλήματά τους αντ’ αυτού με την απαξιωτική και εριστική του στάση εντείνει το ήδη τεταμένο κλήμα με αποτέλεσμα τις δυο τελευταίες εβδομάδες να έχει φύγει ήδη από δυο φυλακές – Δομοκού και Γρεβενών – σαν βρεγμένη γάτα. Οι κρατούμενοι στις Ελληνικές φυλακές έχουν ήδη αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσουν ώστε να τους προστεθεί και ένας γενικός γραμματέας που προσπαθεί να χτίσει την καριέρα του κάνοντας δημόσιες σχέσεις στις πλάτες τους.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Π. ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΗ ΦΥΤΡΑΚΗ ΑΠ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΘΕΣΗ.

Πρωτοβουλία φυλακισμένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *