Για το εφετείο της ΣΠΦ και άλλων υποθέσεων

https://athens.indymedia.org/post/1558309/

 

από ΚΟΝΤΡΑ 22/04/2016 7:38 μμ.

Θεματικές:  Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος Πολιτικοί κρατούμενοι Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς 

Για το εφετείο της ΣΠΦ και άλλων υποθέσεων

Την Τετάρτη 20 Απρίλη ξεκίνησε στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού (Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων) η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό τριών υποθέσεων που αφορούν τη ΣΠΦ και άλλους αναρχικούς αγωνιστές, καθώς και δύο υποθέσεων στις οποίες οι κατηγορούμενοι αγωνιστές είχαν απαλλαγεί  από την κατηγορία της συμμετοχής στη ΣΠΦ. Η πρώτη αφορούσε τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης (έξι αναρχικοί αγωνιστές καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές, αλλά αθωώθηκαν από την κατηγορία της συμμετοχής στη ΣΠΦ). Η δεύτερη αφορούσε την υπόθεση της Πεύκης, με κατηγορούμενο τον Ι. Μιχαηλίδη, ο οποίος καταδικάστηκε για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» (μολονότι ακόμα και η εισαγγελέας είχε προτείνει την αλλαγή της κατηγορίας σε σωματική βλάβη), αλλά απαλλάχτηκε από την κατηγορία της συμμετοχής στη ΣΠΦ, λόγω δεδικασμένου.

Αυτές οι δύο υποθέσεις δεν έπρεπε να εισαχθούν για συνεκδίκαση με τις άλλες τρεις, αλλά να εκδικαστούν χωριστά. Για την υπόθεση του Βελβεντού οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν το διαχωρισμό της και εν συνεχεία την αναβολή της, επειδή συνεχίζεται η αποχή τους. Το τρομοδικείο δέχτηκε το αίτημα για διαχωρισμό της υπόθεσης και την ανέβαλε επ’ αόριστο.

Αντίθετα, για την υπόθεση της Πεύκης δεν εξετάστηκε ζήτημα διαχωρισμού της, γιατί δεν το έθεσαν οι δύο διορισθείσες συνήγοροι. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 19 Μάη, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων. Στη συνεδρίαση αυτή θα πρέπει, κατά τη γνώμη μας να υποβληθεί αίτημα για το διαχωρισμό και της υπόθεσης της Πεύκης, που πρέπει να διαχωριστεί.

 

ΚΟΝΤΡΑ

 

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/26062.Για-το-εφετείο-της-ΣΠΦ-και-άλλων-υποθέσεων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *