“Εγκαίνια” στο στρατόπεδο συγκέντρωσης “ΜΟΖΑΣ Α.Ε.” – Βόλος

https://athens.indymedia.org/post/1558048/

mozas-7

από avolos 16/04/2016 5:05 πμ.

Μετά απο προετοιμασίες εβδομάδων απο κλιμάκια του στρατού (32η ταξιαρχία πεζοναυτών), “εγκαινιάστηκε” το νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην περιοχή του Βόλου. Στο 4ο χλμ του δρόμου Βόλου-Λάρισας, μακριά απο την πόλη, στην πρώην αντιπροσωπεία της mercedes “ΜΟΖΑΣ Α.Ε.”, έναν χώρο στο πουθενά, με κτίριο που χρησιμοποιείται για την στέγαση των μεταναστών και προαύλιο με ψηλή περίφραξη γύρω-γύρω. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές. Σε όποιον/α θυμίζει στρατόπεδο του στρατού, δεν κάνει λάθος. Στην πύλη φυλάνε σκοπιά οπκετζήδες μπάτσοι και πεζοναύτες, καμιόνια του στρατού μπαινοβγαίνουν και ισχύει απαγόρευση εισόδου σε “μη πιστοποιημένους/ες” αλληλέγγυους/ες. Το μόνο που ξέχασαν να βάλουν στην πύλη είναι το “Arbeit Macht Frei” (η εργασία απελευθερώνει).

Πρόκειται για 203 μετανάστες/στριες, ανάμεσά τους 48 γυναίκες και 103 παιδιά, όλοι/ες απο Συρία. Τους έφεραν προχθές βράδυ (14/4) με λεωφορεία απο την περιοχή των Ιωαννίνων. Την σίτισή τους έχει αναλάβει αποκλειστικά ο στρατός. Χθές πέρασε απο τοστρατόπεδο παρέα με κάμερες και κανάλια και ο περιοδεύων θίασος του μαφιοζομπέου δημάρχου, για να τους μοιράσει σακουλάκια με κρουασάν, χυμούς και μπισκότα. Εγκλεισμός με φιλανθρωπία.

Όπως η χούντα των συνταγματαρχών έφτιαχνε σε κάθε πόλη κι ένα στάδιο, με τον Πατακό μπροστάρη να θεμελιώνει με ένα μυστρί στο χέρι, έτσι και τα ρετάλια της σύγχρονης νεοφιλελέ σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ ζηλέψανε, και γεμίζουν την ελλαδική επικράτεια με στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Το μόνο που μένει να δούμε για να ξαναγραφτεί η ιστορία σαν τραγωδία, ειναι τα σύγχρονα Freikorps να παρελαύνουν στους δρόμους των πόλεων.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΠΟΝΤΟ-ΠΟΝΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΤΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *