Επίθεση στο γραφείο του Υπ. Δικαιοσύνης στην θεσσαλονίκη

https://athens.indymedia.org/post/1558503/

 

από Οκα 28/04/2016 2:28 μμ.

Θεματικές:  Πολιτική Βία/Αντι-βία 

α

Η κυβέρνηση Σύριζα και συγκεκριμένα ο υπουργός δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος παρά την αριστερή ρητορική του για το θέμα των φυλακών επιλέγουν να εφαρμόσουν μια πολιτική με στόχο την πειθάρχηση των κρατουμένων και την καταστολή των αγώνων εντός των τοιχών. Ασχέτως από τις ψευδαισθήσεις του Παρασκευόπουλου οτι παλεύει στο πλευρό των κρατουμένων, μια σειρά απο γεγόνοτα δείχνουν οτι έχει ανοίξει πόλεμο εναντίων τους. Από την βίαιη μεταγωγή, τον ξυλοδαρμό και την βίαιη λήψη γενετικού υλικού του συντρόφου Π.Ασπιώτη,τις αρνήσεις αιτήσεων αποφυλάκισης και αδείών κυρίως πολιτικών κρατουμένων και τις διώξεις συγκενικών και φιλικών τους προσώπων,την διατήρηση των ίδιων απαίσιων συνθηκών εντός των φυλακών παρά τους διαρκείς αγώνες των έγκλειστων για την βελτίωσή τους, μέχρι την πρόσφατη εισβολή ΕΚΑΜ σοφρωνιστικών και εισαγγελέων στις Α,Δ ΚΑΙ ΣΤ πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλού για έρευνα στα κελιά κατα βάση φυλακισμένων συντρόφων. Κατα την διάρκεια της ολονύχτιας έρευνας κάποιοι σύντροφοι ξυλοκοπήθηκαν και κάποιοι μετήχθησαν βίαια.

Λόγω της επίθεσης που έχει εξαπολύσει ο Παρασκευόπουλος στους πολιτικούς κρατούμενους τόσο εντός των φυλακών όσο και στις δικαστικές αίθουσες, το πρωί της τετάρτης(26/4) πυρπολήσαμε την είσοδο του γραφείου που διατηρεί στο ΑΠΘ.

Όποιος έπιλεγει να παίζει παιχνίδια στις πλάτες έγκλειστων συντρόφων θα στοχοποιείται.

Ως αναρχικοί οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους αιχμάλωτους συντρόφους και μαζί να οξύνουμε τον αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο μέσα από προπαγανδιστικές δράσεις,παρεμβάσεις και άμεσες δράσεις.

 

Ομάδα  κινηματικής αυτοάμυνας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *