Χανιά: ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

https://athens.indymedia.org/post/1558378/

 

από (Α) 25/04/2016 5:58 πμ.

Θεματικές:  Πολιτική Βία/Αντι-βία 

Δεν υπάρχει άλλος κόσμος εκτός από αυτόν, ούτε άλλη ζωή. Αν θέλουμε παράδεισο πρέπει να τον φτιάξουμε εδώ αλλά θα πάρει καιρό και πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να πεθάνουν. Ξέρεις ποιός είμαι εγώ; Είμαι ο Σαμάριν. Είμαι ληστής, βομβιστής τρομοκράτης, αναρχικός, είμαι ο καταστροφέας. Βρίσκομαι εδώ για να καταστρέψω ό,τι δεν θυμίζει παράδεισο. Κάθε αξιώμα, κάθε βαθμό, κάθε υπηρεσία, κάθε τραπεζίτη, μαγαζάτορα, στρατηγό, ιερέα, γαιοκτήμονα, ευγενή,γραφειοκράτη.”

Τζέιμς Μίικ

Πόσο πιο φρικαλέα να γίνει άραγε η καθημερινότητα αυτού του κόσμου; Πόσο πιο εξώφθαλμα περιμένουμε να δούμε τη μέγγενη να σφίγκει τα κεφάλια μας; Πόσους πολέμους πρέπει να υποστεί η ανθρωπότητα για την διατήρηση και την μεγιστοποίηση των κερδών των “γνωστών αγνώστων” που τρώνε με χρυσά κουτάλια την ώρα που ποτάμια αίματος ποτίζουν το χώμα που πατάμε; πόσα νεκρά παιδιά περιμένουμε να δούμε να ξεβράζονται; Πόσο ακόμα θα λέμε ευχαριστώ για τους μισθούς-συντάξεις πείνας που μας πετάνε “γεναιόδωρα” τα αφεντικά; Για να γίνουμε πιο ξεκάθαροι, η ελπίδα για την επιστροφή στην πάλαι ποτέ διάχυτη ευμάρεια, τελείωσε. Όσοι συνήθισαν την εξαθλίωση, όσοι γύρισαν μάγουλο στα χαστούκια της κυρίαρχης τάξης, να γνωρίζουν ότι αποτελούν κομμάτι της ασχήμιας αυτού του κόσμου.

Ο πόλεμος των καταπιεσμένων απέναντι στους δυνάστες τους είναι ότι πιο αυθεντικό έχει υπάρξει στο ιστορικό συνεχές και όπως έχει ξαναειπωθεί είναι ο μόνος δίκαιος πόλεμος. Ένας πόλεμος που φέρνει όπως είναι φυσικό και απώλειες. Δε θα σεβόμασταν λοιπόν την ιστορία και τους ίδιους μας τους εαυτούς, αν ξεχνάγαμε τους νεκρούς και τους αιχμάλωτους συντρόφους μας.

Το τελευταίο διάστημα στις ελληνικές φυλακές και ενώ το σύνολο των πολιτικών κρατουμένων και φυλακισμένων αγωνιστών πραγματοποιούν δυναμικές κινητοποιήσεις για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, γινόμαστε μάρτυρες της ωμής καταστολής τους με εισβολές των εκαμ στα κελιά τους, ξυλοδαρμούς και βίαιες μεταγωγές, εξευτελισμούς, απομονώσεις. Ταυτόχροναδιαδραματίζεται το υπερεφετείο-τσίρκο στο ειδικό δικαστήριο του κορυδαλλού που ξαναδικάζει όλα τα πρωτόδικα διαστήρια στοχεύοντας στην παράταση της ομηρίας των συντρόφων μας που σχετίζονται με το αντάρτικο πόλης. Κάνοντας προφανές ότι το “αριστερό” υπουργείο δημοσίας τάξης εξαντλεί την εκδικητικότητά του στους ”άτακτους” έγκλειστους, την ίδια ώρα που κλείνει το μάτι στους πρεζοπλοιοκτήτες και στα εγχώρια μαφιόζικα λόμπι( Μαρινάκηδες, Μαρκεζήνιδες, Γιαννακοπουλέοι, Μπομπολέοι και η λίστα δεν έχει τέλος). Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις είναι απόλυτα αναμενόμενες από την πλευρά της εξουσίας η οποία πολεμάει με κάθε μέσο τους εχθρούς της. Ας γνωρίζουν οι τσαρλατάνοι που την αποτελούν ότι δεν μένει και δεν πρέπει να μένει τίποτα αναπάντητο. Οι υπεύθυνοι έχουν διεύθυνση και όνομα…

Ο κόσμος που ζούμε δεν έχει περιθώρια βελτίωσης.Ή θα αντισταθούμε λοιπόν, θα καταστρέψουμε και θα δημιουργήσουμε από την αρχή έναν άλλον κόσμο ισότητας και ελευθερίας, ή θα παραμείνουμε για πάντα δούλοι. Γι’αυτό το λόγο, είναι καθήκον όλων εμάς, που κατέχουμε διακριτή θέση σε αυτό το πόλεμο, να δουλέψουμε σκληρά για να εξοπλιστούμε υλικά-πνευματικά, να συσπειρωθούμε, να οργανωθούμε, να γίνουμε περισσότεροι, να επιτεθούμε. Θεωρούμε επιτακτικό να αφήσουμε στην άκρη τους εγωκεντρικούς βαυκαλισμούς, τις αναμεταξύ μας έριδες, τις κακεντρέχειες και την στείρα κριτική. Με ταπεινότητα και αστείρευτο πείσμα ας δείξουμε την πραγματική και όχι την πλασματική ισχύ της πολυμορφίας που επιθυμούμε ο καθένας από το μετερίζι του αλλά και όλοι μαζί σκάβοντας το λάκκο που θα πεταχτούν οι δυνάστες των ζωών μας. Με την Αναρχία πλοηγό να ανοίξουμε το δρόμο για την ελευθερία.

Και κάπως έτσι η σφυγμομέτρηση αρχίζει… συγχρονίζουμε τα ρολόγια μας, μετράμε και επιτιθόμαστε με γκαζάκια τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στην περιοχή των δικαστηρίων, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές στη τράπεζα.

 

 

Ο Κασσίμης, ο Μαρίνος, ο Φούντας και τόσοι άλλοι είναι εδώ να μας χαρίζουν αέναο κουράγιο και έμπνευση

 

Χαιρετίζουμε τους απανταχού συνωμότες και όλες τις ομάδες άμεσης δράσης

 

Δύναμη στους έγλειστους συντρόφους

 

Καθημερινή αγκιτάτσια με ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ

 

 

 

“ευσυνείδητοι πολίτες”

 

 

Υ.Γ. 1: Δεν μας εκπλήσει καθόλου που το μέγεθος του γεγονότος αποκρύφθηκε τεχνηέντωςκαθώς δεν θα επέτρεπαν σε καμία παρόμοια κίνηση να τραβήξει τα βλέμματα και να ραγίσει την εικόνα της πόλης ειδικά τώρα κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

 

Υ.Γ. 2: Απευθύνουμε μία παράκληση στα συντρόφια που δικάζονται από τους βρικόλακες του υπερεφετείου, να τους υπενθυμίσουν υπερήφανα άλλη μια φορά τι τους περιμένει…

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *