Τετάρτη 7 Μαΐου – Διεθνής μέρα αλληλεγγύης στους κρατούμενους και διαμαρτυρίας κατά των κέντρων κράτησης

https://athens.indymedia.org/post/1558752/

 

από loop 07/05/2016 2:08 μμ.

 

shutdowndetentionleeds-5

 

Αναδημοσίευση από http://baktirio.espivblogs.net

Τα τελευταία χρόνια είδαμε μια τεράστια αύξηση των διαμαρτυριών μέσα κι έξω από τα κέντρα κράτησης. Το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονες διαδηλώσεις στη Βρετανία και έξω από αυτή, ενάντια στην ύπαρξη κέντρων κράτησης μεταναστών και ένδειξη αλληλεγγύης στους 30χιλ ενήλικες και παιδιά που κρατούνται παρά τη θέλησή τους σύμφωνα με τον Μεταναστευτικό Νόμο κάθε χρόνο στη Βρετανία, χωρίς δικαστική εποπτεία, χρονικό όριο ή επαρκή πρόσβαση σε νομική υποστήριξη, μεταφραστικές υπηρεσίες και υγειονομική περίθαλψη. Θα ενωθούμε με τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στα κέντρα για να απαιτήσουμε το κλείσιμο όλων των κέντρων κράτησης και τον τερματισμό των συνοριακών και μεταναστευτικών ελέγχων.

Η 7η Μαΐου είναι μέρος μιας ευρύτερης διεθνούς εκστρατείας για το κλείσιμο των κέντρων κράτησης και  τον τερματισμό του εγγενώς καταχρηστικού και βίαιου συστήματος κράτησης μεταναστών το οποίο ποινικοποιεί, θέτει υπό κράτηση και φυλακίζει ανθρώπους απλά επειδή επέλεξαν ή εξαναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν. Επίσης θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης με άλλους αγώνες κατά των συνόρων και των μεταναστευτικών ελέγχων μαζί με ανθρώπους που ζουν υπό κράτηση σε μη περιορισμένους χώρους από το Καλαί μέχρι την  Ειδομένη.  Μέχρι στιγμής έχουν οργανωθεί δράσεις σε ολόκληρη τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ισλανδία.

Οι εκτάσεις που καταλαμβάνουν τα κέντρα κράτησης στη Βρετανία επεκτείνονται εδώ και χρόνια, και συχνά διοικούνται από ιδιωτικές εταιρίες όπως οι GAS, Serco & GEO που κερδοσκοπούν σε βάρος φυλακισμένων ανθρώπων τους οποίους οι κυβερνήσεις θεωρούν ‘παράνομους’. Σπάνια ανοίγει συζήτηση για τα κέντρα κράτησης στα ΜΜΕ ή στον δρόμο ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών έχει απαγορεύσει την είσοδο του Yarl’s Wood στα Ηνωμένα Έθνη. Η 7η Μαΐου σκοπεύει να τραβήξει την προσοχή στη ύπαρξή τους και τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες φυλακίζονται αυτοί οι άνθρωποι. Παράλληλα με τη συνεχή σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που υφίστανται οι κρατούμενοι από το προσωπικό κράτησης, από το 2007 έχουν σημειωθεί 2.230 απόπειρες αυτοκτονίας (υψηλότερο ρεκόρ όλων των εποχών) και 26 θάνατοι στο καθεστώς κράτησης της Βρετανίας από το 1989. Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν τις καταστροφικές επιπτώσεις που επιφέρει η κράτηση στη σωματική και ψυχική υγεία. Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς το Υπουργείο Εσωτερικών συστηματικά αγνοεί τις δικές του κατευθυντήριες γραμμές και θέτει υπό κράτηση εγκύους, παιδιά και θύματα βασανιστηρίων. Θέλουμε να προκαλέσουμε τις οργανώσεις και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που συχνά βασίζονται στις καλές σχέσεις τους με την κυβέρνηση.

Οι διαδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε άμεση διοργανωτική σχέση και αλληλεγγύη με τους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό κράτηση, ή έχουν ζήσει εμπειρίες κράτησης και  τις καθημερινές τους πράξεις διαμαρτυρίας κατά της φυλάκισης και της απέλασης όπως οι καταλήψεις των προαύλιων χώρων, απεργίες πείνας, εξεγέρσεις και αντίσταση στις εξαναγκαστικές απομακρύνσεις. Θέλουμε, οι άνθρωποι που κρατούνται στα κέντρα κράτησης και έρχονται αντιμέτωποι με το καθεστώς βίας σε καθημερινή βάση να ξέρουν ότι οι αγώνες τους δεν περνάνε απαρατήρητοι, ότι οι άνθρωποι έξω από τα κέντρα αυτά τους ακούν και θέλουν να ενωθούν μαζί τους στον αγώνα κατά της κράτησης και των απελάσεων

Δεν ζητάμε να δοθεί χρονικό όριο. Απαιτούμε να τερματιστεί η κράτηση!

Οι διαδηλώσεις/εκδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί ήδη (4/5/2016)

March through central London (UK)
Dungavel detention centre (Scotland, UK)
Morton Hall detention centre (Lincoln, UK)
Yarl’s Wood detention centre (Bedfordshire, UK)
Cedars detention centre (West Sussex, UK)
Campsfield detention centre (Oxfordshire, UK)
Brook House detention centre (Gatwick, UK)
Tinsley House detention centre (Gatwick, UK)
Harmondsworth detention centre (Middlesex, UK)
Colnbrook detention centre (Middlesex, UK)
The Verne detention centre (Dorset, UK)
Larne House (Northern Ireland, UK)
Detention centre near Schiphol Airport (The Netherlands)
Reykjavik (Iceland)
127 bis detention centre (Steenokkerzeel, Belgium)
Coquelles detention centre (near Calais, France)
Märsta detention centre (Sweden)
Larne House (Belfast, N. Ireland)
Brennero (Italy)

Έκθεση σε ένα πρώην κέντρο κράτησης με επίκεντρο τις απελάσεις και τις συνθήκες μέσα στα κέντερα κράτησης (Frankfurt, Germany)
Προβολή της ταινίας The Blue Gate – για το κέντρο κράτησης Zapadores στην Βαλένσια – και συζήτηση. Διοργάνωση από την κοινωνική κολεκτίβα La Gatonera (Madrid, Spain)

Για ιστορίες, εμπειρίες και τα αιτήματα των ανθρώπων που κρατούνται στα κέντρα κράτησης της Βρετανίας επισκεφτείτε http://detainedvoices.com/

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

  • Ενωθείτε μαζί μας και διοργανώστε διαδηλώσεις, δράσεις, κινητοποιήσεις στις 07/05
  • Διαμοιραστείτε και μεταφράστε αυτό το μήνυμα
  • Στείλτε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης
  • Καλύψτε το γεγονός για να βοηθείστε την διάδοση της κατάστασης στα κέντρα κράτησης και των δράσεων που γίνονται
  • Ελάτε σε επαφή με τους ανθρώπους υπό κράτηση και πληροφορείστε τους για την 7η Μαΐου

 

Ομάδες που καλούν στη ημέρα δράσης: Movement for Justice, Leeds No Borders, We Will Rise, The Unity Centre, No Borders Iceland, SOAS Detainee Support, Black Women’s Rape Action Project, Brighton Migrant Solidarity, Campaign to Close Campsfield, Manchester Migrant Solidarity, Anarchist Group of Amsterdam, No Borders Sussex, Migrant Solidarity Group of Hungary, Getting The Voice Out, Faites Votre Jeu!, No Borders Frankfurt, No One Is Illegal Stockholm, Borderline-Europe, Calais Migrant Solidarity, Anti Raids Network, No Borders Women and Non-binary folk, Shake! – Young Voices in Arts, Media, Race & Power, Detained Voices, Close the Verne, Shut Down Morton Hall, South Yorkshire Migration and Asylum Action Group, Barbed Wire Britain, Migrant Rights Network, Right to Remain, Lesbians and Gays Support the Migrants, No Deportations-Residence Papers for All, Welcome to Hungary, SOS Racismo Madrid, Aktion Mot Deportation, All African Women’s Group, Payday, Women Against Rape, Women of Colour in Global Women’s Strike Fight Racism Fight Imperialism Edinburgh Migrants Solidarity Network Abbattere Le Frontiere

ΤΟ 2016 ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Μετάφραση baktirio

Πηγή: Shut down detention centres

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *