ΔΙΚΗ ΣΠΦ για σχεδιο αποδρασης-αποβολη συντροφων ( συνεδρια 18/05)

https://athens.indymedia.org/post/1559158/

από αντιπληροφορηση 18/05/2016 2:37 μμ.

δικη ΣΠΦ

Σημερα 18/05 ξεκινησε το δικαστηριο των συντροφων της ΣΠΦ για το σχεδιο αποδρασης απο τις φυλακες.

Κατα την εναρξη της διαδικασιας απουσιαζε συνηγορος ενος μελους της ΣΠΦ και ενω το δικαστηριο οφειλε να του διορισει  νεο συνηγορο , η προεδρος Α.Υφαντη διεταξε  να δικαστει χωρις δικηγορο σαν να ηταν παρων..

Αμεσως οι συντροφοι της ΣΠΦ Χρηστος Τσακαλος , Γερασιμος Τσακαλος , Οικονομιδου Ολγα που ηταν παροντες στην αιθουσα διεκοψαν την διαδικασια φωναζοντας και βριζοντας την προεδρο για τις φασιστικες πρακτικες  που ακολουθει..η προεδρος Υφαντη ανταπαντησε βριζοντας τους και τοτε οι συντροφοι εκτοξευσαν αντικειμενα κατα πανω της .Παρενεβησαν οι μπατσοι συγκρατωντας τους , ενω η προεδρος ετρεξε πανικοβλητη να κρυφτει στο πισω γραφειο των δικαστων..

Οταν επανηλθε το προεδρειο , ο εισαγγελεας Κουτρας προτεινε να απομακρυνθουν οι 3 συντροφοι της ΣΠΦ ( μετα αλλαξε την προταση του κ προτεινε να τους γινουν συστασεις και αν επαναληφθει  επιθεση απο μεριας τους τοτε να αποβληθουν).Αμεσως μετα πηραν το λογο οι συνηγοροι και δηλωσαν οτι ειναι πρωτοφανες προεδρος δικαστηριου να βριζει κατηγορουμενους και να απειλει λεγοντας ” θα δειτε τι θα παθετε..” και ταυτοχρονα κατεθεσαν αιτημα για διακοπη της δικης εξαιτιας των φασιστικων μεθοδευσεων που εχουν ακολουθηθει και οι κατηγορουμενοι δεν εχουν προσβαση στην δικογραφια!!!Με λιγα λογια δεν τους εχει παραδοθει η δικογραφια και δεν γνωριζουν καν για ποιες απο ολες τις πραξεις κατηγορουνται..Προσκομισαν μαλιστα εγγραφα που αποδεικνυαν οτι η υπηρεσια της φυλακης δεν επετρεψε την εισαγωγη κ αναγνωση της δικογραφιας απο τους συντροφους καθως αυτη υπαρχει μονο σε ψηφιακη μορφη και δεν μπορει να  εκτυπωθει..χαρακτηριστικα δηλωθηκε οτι ο ογκος της δικογραφιας σε εντυπη μορφη ειναι τοσο μεγαλος  οσο ενα δωματιο..

Ο Χρηστος Τσακαλος παιρνωντας τον λογο ανεφερε οτι το δικαστηριο αυτο μεθοδευει την καταδικη των συγγενων τους( που εχουν παραπεμφθει με την κατηγορια της ενταξης σε τρομοκρατικη οργανωση και μαλιστα με τις επιβαρυντικες διαταξεις που επισυρουν ποινες εως και 20 χρονια) .Μαλιστα ανεφερε οτι η ΣΠΦ και η συντροφισσα Α.Σπυροπουλου ανελαβαν την ευθυνη για το σχεδιο αποδρασης αλλα κανεις απο τους υπολοιπους κατηγορουμενους δεν εχει σχεση με αυτην…Κλεινοντας τονισε οτι αυτο που επιδιωκει αυτο το δικαστηριο ειναι να  γινει η διαδικασια χωριςνα ειναι παροντες οι συντροφοι της ΣΠΦ για να μπορεσει η προεδρος Α.Υφαντη να μαγειρεψει τις αλχημειες της ανενοχλητο..Στην συνεχεια αποχωρησε απο την αιθουσα, λεγοντας πως ειναι δεδομενο οτι η προεδρος Α.Υφαντη θα  ζητησει την αποβολη τους για να δικασει οπως της εχουν ζητησει τα αφεντικα της..

Κατοπιν πηρε τον λογο η συντροφισσα Ολγα Οικονομιδου και αφου  ανεδειξε την φασιστικη συμπεριφορα κ νοοτροπια της προεδρου κατεθεσε αιτηση εξαιρεσης  εναντιον της..

Το προεδρειο απερριψε με συνοπτικες διαδικασιες το αιτημα , οπως και το αιτημα για την δυνατοτητα αναγνωσης της δικογραφιας απο τους κατηγορουμενους και διεταξε την αποβολη των 3 συντροφων της ΣΠΦ( Γ.Τσακαλου, Ο.Οικονομιδου κ Χ.Τσακαλου) για αοριστο χρονο συνεδριων κ με την αδεια να  επιστρεψουν οταν κι αν το δικαστηριο κρινει ..Πρακτικα αυτο σημαινει οτι το δικαστηριο μπορει να αποκλεισει τους συντροφους για ολη την διαρκεια της δικης και  απλα να τους ανακοινωσει την καταδικη τους..

Ακολουθησαν ενστασεις απο τους δικηγορους οι οποιες φυσικα απερριφθησαν ολες..

Το δικαστηριο διεκοψε για τις 24 Μαιου μερα Τριτη και καλεσε τους 5 πρωτους μαρτυρες – μπατσους..

Ειναι ξεκαθαρο πως τα τρομοδικαστηρια πλεον  εναντιον των αναρχικων ενοπλων οργανωσεων σχεδιαζουν την εκδικηση και την ρεβανς του κρατους εναντια στους αναρχικους ανταρτες πολης που παραμενουν συνεπεις και αμετανοητοι..Το στοιχημα του αλληλεγγυου κοσμου παραμενει ανοιχτο..ή θα  παραμεινει θεατης στα δικαστικα πραξικοπηματα που ετοιμαζονται ή με την παρουσια και την δραση του θα αποτελεσει οδοφραγμα εναντια στην επελαση του αστυνομικου δικαστικου κρατους..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ

 

Τρομοδίκη για το σχέδιο Γοργοπόταμος

από ΚΟΝΤΡΑ 18/05/2016 11:58 μμ.

Τρομοδίκη για το σχέδιο Γοργοπόταμος Εξακολουθεί να ξεπερνά την τακτική της αντιμετώπισης των μελών της ΣΠΦ ως πολιτικών αντιπάλων η εφέτης Α. Υφαντή, προεδρεύουσα του τρομοδικείου που δικάζει την υπόθεση για το «σχέδιο Γοργοπόταμος». Αυτό έγινε φανερό από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του τρομοδικείου (31.3.2016), όταν η προεδρεύουσα προχώρησε σε διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης, επειδή οι συνήγοροι Φρ. Ραγκούσης, Σπ. Φυτράκης και Θ. Μαντάς δήλωσαν ότι δε θα παρίστανται στις συνεδριάσεις όσο συνεχίζεται η αποχή του κλάδου τους. Συνεχίζοντας να «πετάει πέτρες», η προεδρεύουσα εξωθεί την κατάσταση στα άκρα, μη διστάζοντας να απαντήσει η ίδια με «γαλλικά» στα «γαλλικά» των κατηγορούμενων.

Υποτίθεται ότι οι δικαστές και ιδιαίτεροι αυτοί που ως πρόεδροι διευθύνουν τη διαδικασία οφείλουν να είναι ψύχραιμοι, αποστασιοποιημένοι από τα τεκταινόμενα, αντικειμενικοί και να «μην πέφτουν στο επίπεδο των κατηγορούμενων». Η προεδρεύουσα του συγκεκριμένου τρομοδικείου, όμως, δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. Το «αυτά να τα πεις στη φιλενάδα σου» ήταν το σεμνότερο από τα «γαλλικά» που είπε στη σημερινή (18.3.2016) συνεδρίαση, απαντώντας στα «γαλλικά» του Χρ. Τσάκαλου. Ακούστηκαν και άλλα «γαλλικά» από την πλευρά της.

Ολα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου απουσιολόγιου διαπιστώθηκε η απουσία του κατηγορούμενου Μ. Νικολόπουλου και του συνηγόρου του. Ο Χρ. Τσάκαλος προσπάθησε να εξηγήσει στην προεδρεύουσα πως όταν διαπιστώνεται η απουσία κατηγορούμενων και συνηγόρων, το δικαστήριο διακόπτει για λίγο μέχρι να προσέλθει τουλάχιστον ένας συνήγορος. Η προεδρεύουσα έκανε πως δεν ακούει και προσπάθησε να συνεχίσει. Αυτή η στάση της (προφανώς και η μνήμη της απόπειρά της να διορίσει συνηγόρους, αγνοώντας προκλητικά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) εξόργισε τα παριστάμενα μέλη της ΣΠΦ Χρήστο και Γεράσιμο Τσάκαλο και Ολγα Οικονομίδου, που αντέδρασαν χρησιμοποιώντας «γαλλικά», με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μπάχαλο, αφού η προεδρεύουσα απάντησε στην ίδια «γλώσσα». Ετσι έγιναν τα πράγματα και δε θα συμφωνούσαμε με το ρίξιμο της ευθύνης στα μέλη της ΣΠΦ.

Ο εισαγγελέας της έδρας «άκουσε» μόνο το «αυτά να τα πεις στην φιλενάδα σου» και όχι τα υπόλοιπα «γαλλικά» που εκστόμισε η προεδρεύουσα και αρχικά πρότεινε την αποβολή από την αίθουσα του τρομοδικείου των τριών κατηγορούμενων. Στη συνέχεια, μετά την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης Φρ. Ραγκούση, ο εισαγγελέας υπέβαλε μια συμβιβαστική πρόταση, ζητώντας από το δικαστήριο να μην εφαρμόσει το άρθρο 347 του ΚΠΔ αποβάλλοντας τους κατηγορούμενους, αλλά να περιοριστεί σε νουθεσία, με την προϋπόθεση ότι δε θα επαναληφθεί αυτή η συμπεριφορά! Το τρομοδικείο αγνόησε τη συμβιβαστική πρόταση του εισαγγελέα και αποφάσισε την αποβολή των τριών μελών της ΣΠΦ.

 Από το 2011 κάνουμε ρεπορτάζ σε όλες τις τρομοδίκες ενάντια στη ΣΠΦ και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να αποβάλλονται κατηγορούμενοι από τη διαδικασία. Επειδή σ’ αυτό το τρομοδικείο δικάζονται συγγενείς των Χρ. Τσάκαλου, Γερ. Τσάκαλου και Γ. Πολύδωρου, εκτιμούμε ότι μ’ αυτή την απόφασή του το τρομοδικείο επιδιώκει να εξωθήσει τα μέλη της ΣΠΦ και τους συνηγόρους τους σε αποχώρηση από το δικαστήριο, προκειμένου να ελευθερωθούν τα χέρια του και να καταδικάσει τους συγγενείς που δεν έχουν καμία σχέση με τη ΣΠΦ.

Μετά την αποχώρηση των τριών μελών της ΣΠΦ η τρομοδίκη συνεχίστηκε με την υποβολή  δύο αιτημάτων και τριών ενστάσεων από τον συνήγορο υπεράσπισης Φρ. Ραγκούση, με τις τοποθετήσεις του οποίου συντάχθηκαν και οι υπόλοιποι συνήγοροι. Ο εισαγγελέας ήταν απορριπτικός στο αίτημα να μην κατακρατούνται οι αστυνομικές ταυτότητες στην είσοδο του κτιρίου και ως προς την ένσταση αναρμοδιότητας. Το τρομοδικείο επιφυλάχτηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

Στα αιτήματα και τις ενστάσεις που κατέθεσε ο συνήγορος Φρ. Ραγκούσης θα αναφερθούμε στο επόμενο σημείωμά μας, γιατί εκτιμούμε ότι η απόφαση αποβολής των τριών μελών της ΣΠΦ βάρυνε πάνω στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και αποκάλυψε τις προθέσεις του τρομοδικείου. Επιλέγουμε, λοιπόν, να εστιάσουμε το σημερινό ρεπορτάζ μόνο σ’ αυτό το ζήτημα.

ΥΓ1. Ο αστυνομικός διευθυντής που ήταν επικεφαλής της φρουράς στη σημερινή συνεδρίαση αυθαίρετα και παράνομα μας απαγόρευσε να καθίσουμε στις θέσεις που είναι κοντά στην έδρα του δικαστηρίου, θέσεις στις οποίες καθόμαστε εδώ και χρόνια για να μπορούμε να κάνουμε τη δημοσιογραφική μας δουλειά. Εστειλε κι έναν υφιστάμενό του να μας πάρει το δημοσιογραφικό κασετόφωνο, αλλά «έσπασε τα μούτρα του». Φυσικά αρνηθήκαμε να του δώσουμε το κασετόφωνο, το οποίο συνεχίσαμε να έχουμε σε λειτουργία, ενώ η έδρα και ο εισαγγελέας του τρομοδικείου έβαλαν «πάγο» στον αστυνομικό. Προειδοποιούμε τον κύριο αυτό να μην διανοηθεί να επαναλάβει την αυθαιρεσία του.

ΥΓ2. Από το σημείο που καθόμασταν σήμερα δεν ακούγαμε τις παρεμβάσεις του εισαγγελέα. Οταν διαμαρτυρηθήκαμε ότι δεν ακούμε τι λέει, διέκοψε την παρέμβασή του και ρώτησε ποιος μίλησε. Του απαντήσαμε ότι εμείς διαμαρτυρηθήκαμε. Απάντησε χαμηλόφωνα και δεν ακούσαμε τι είπε. Εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε ότι είπε πως δεν τον ενδιαφέρει αν ακούμε. Του απαντάμε, λοιπόν, ότι αρχή της δημοσιότητας της δίκης επιβάλλει να μιλάει από το μικρόφωνο για να ακούνε όλοι όσοι παρίστανται στο ακροατήριο.

ΥΓ3. Η Ολγα Οικονομίδου υπέβαλε προφορικά αίτηση εξαίρεσης της προεδρεύουσας Α.Υφαντή. Το τρομοδικείο και ο εισαγγελέας συζήτησαν την αίτηση εξαίρεσης και την έκριναν αβάσιμη, λόγω της απουσίας της κατηγορούμενης! Αντιλαμβάνεστε ποια τύχη επιφυλάσσουν στους κατηγορούμενους.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 24 Μάη. 

  ΚΟΝΤΡΑ   http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/26158.Τρομοδίκη-για-το-σχέδιο-Γοργοπόταμος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *