Θεσσαλονίκη 6/1/2017-Ανακοίνωση κατάληψης ΕΚΘ

https://athens.indymedia.org/post/1567668/

 

από @@ 06/01/2017 5:51 μμ.

 

Ανακοίνωση κατάληψης ΕΚΘ

 

Την Πέμπτη 5/1 στις 6 :10 το πρωί, συλλαμβάνεται σε σπίτι στην Ηλιούπολη η αναρχική Πόλα Ρούπα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Παράλληλα, συλλαμβάνεται και η συντρόφισσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου με την κατηγορία της υπόθαλψης της Ρούπα, ενώ λίγο αργότερα αναλαμβάνει την ευθύνη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.
Η Ρούπα κατά τη σύλληψή της ήταν με τον εξάχρονο γιο της, ο οποίος κρατείται όμηρος του κράτους αντί να δοθεί η επιμέλειά του στη μητέρα και την αδερφή της Ρούπα, όπως ζήτησε και η ίδια. Έχει παραδοθεί (όπως ονομάζουν για “προστατευτική φύλαξη”) στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία εισαγγελέα ανηλίκων. Για τον λόγο αυτό η Ρούπα και ο σύντροφός της μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης, προχώρησαν από χθες το απόγευμα σε απεργία πείνας και δίψας με αίτηση να δοθεί το παιδί αμέσως στη γιαγιά και τη θεία του. Την επόμενη μέρα, σε απεργία πείνας και δίψας προχωρά και η Αθανασοπούλου.
Ξέρουμε ότι κράτος και κεφάλαιο προκειμένου να καταστείλουν και να εκδικηθούν τους επαναστάτες δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ως ομήρους συγγενικά πρόσωπα (Εύη Στατήρη, Αθηνά Τσάκαλου).  Στην τελευταία όμως πράξη με αιχμάλωτο ένα ανήλικο παιδί, θα απαντήσουμε πλέον με τις πράξεις μας.
Σαν μία ελάχιστη έναρξη των απαντήσεων μας, προχωρήσαμε σήμερα σε κατάληψη του Ε.Κ.Θ.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΡΟΥΠΑ, ΜΑΖΙΩΤΗ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ/ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ
Συνέλευση κατάληψης ΕΚΘ

Υστερόγραφο: Αυτή τη στιγμή το ΕΚΘ είναι περικυκλωμένο από μπάτσους, αποκλείοντας την προσέγγιση απο αλληλέγγυα άτομα. Χρειάζεται κόσμος να προσεγγίσει οργανωμένα. Συνέλευση στις 17:00 στο κατειλημμένο ΕΚΘ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *