ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ο ΝΕΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

 

https://athens.indymedia.org/post/1581313/

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ο ΝΕΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

11/12/2017 10:31 πμ.

 


1) ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 14/12, ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟΣ- ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ .

——————————————————————————-

2)ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ:

Ενημερώνουμε ότι οι ο Νίκος Μαζιώτης εξακολουθεί και κρατείται στον Κορυδαλλό σε συνθήκες απομόνωσης με 24 ωρη παρακολούθηση από κάμερες ασφαλείας, χωρίς τουαλέτα και πρόσβαση σε μπάνιο και προαυλισμό στο πειθαρχείο δίπλα από το διοικητήριο μετά από την ολοσχερή καταστροφή της β΄θέσης του υπογείου ως αντίδραση για την 6μηνη απομόνωσή του εκεί. Ας σημειωθεί ότι κρατούνταν στην β΄θέση μετά  από τα γεγονότα του Ιουνίου όταν γυρνώντας από το δικαστήριο του είχαν πετάξει και μερικώς καταστρέψει τα πράγματά του από το κελί της Α΄θέσης.
Ως εκ τούτου, διευκρινιστικά ενημερώνουμε τους Σύντροφους Αναρχικούς/ές από την Καλαμάτα που σε κείμενο αλληλεγγύης ανέφεραν ως χώρο κράτησης τον Δομοκό ότι αυτό δεν ισχύει (αν και πέρασε και από το Δομοκό σε φυλακή τύπου Γ΄και μάλιστα ως ο πρώτος πολιτικός κρατούμενος που είχε εγκλεισμό σε τέτοιου τύπου φυλακή).

Όσον αφορά την έγγραφη ικανοποίηση του αιτήματος των επισκεπτηρίων, θα βγει μικρό νέο ενημερωτικό εντός της ημέρας.

* Επιπλέον, αυτή την ώρα οι γιατροί των φυλακών έκριναν απαραίτητο να γίνει μεταφορά των απεργών πείνας Ν.Μαζιώτη και Π.Ρούπα στο νοσοκομείο. Αρνήθηκαν και ζητούν να βγει ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση.
Συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων για απόσυρση του άρθρου 11 που αφορά τις ειδικές συνθήκες κράτησης-φυλακές τύπου Γ΄ και την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος να βγει από την απομόνωση ο Μαζιώτης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *