HXHTIKO της εκδήλωσης του Ρουβίκωνα: με τον Jean-Marc Rouillan της Action Directe 9/12/2018 -Κ*ΒΟΞ

ΕΔΩ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Εκδήλωση με τον Jean-Marc Rouillan της Action Directe 9/12 /2018 – BOX A’ MEΡΟΣ

Εκδήλωση με τον Jean-Marc Rouillan της Action Directe 9/12 /2018 – BOX B’ MEΡΟΣ:

* ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΚΡΟΑΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Jean-Marc Rouillan που για τεχνικούς λόγους δεν ηχογραφήθηκε:

Ερώτηση:

Μπορεί να μιλήσει για τους αγώνες που έδωσε μέσα στη φυλακή ακόμα και όταν βρισκόταν σε καθεστώς απομόνωσης; Για τις απεργίες πείνας μαζί με τους Βάσκους πολιτικούς κρατούμενους, για την γνωριμία του με τον Ζωρζ Αμπνταλλά, τον μακροβιότερο πολιτικό κρατούμενο στην Ευρώπη, για τις σχέσεις μεταξύ των πολιτικών κρατουμένων. Επίσης τι έχουν απογίνει οι σύντροφοί του εν ζωή, πώς είναι σήμερα η Ναταλί Μενιγκόν, ο Ζωρζ Σιπριανί αλλά και ο Ρεζίς Σλεσέρ με τον οποίο υπήρξαν και κάποια προβλήματα;

Απάντηση:

Στη φυλακή μας έριξαν στα λευκά κελιά της απομόνωσης ώστε μέσα από τα βασανιστήρια να μας αναγκάσουν να αποκυρήξουμε τη δράση μας. Εμείς ήδη πριν συλληφθούμε είχαμε συζητήσει και αποφασίσει ότι δεν επρόκειτο να αποκηρύξουμε. Και οι τέσσερις μας το τηρήσαμε. Συνεχίσαμε να μαχόμαστε μέσα στη φυλακή για βελτίωση των συνθηκών με απεργίες πείνας 3, 4 μηνών, με απεργίες πείνας όπου εναλλασσόμαστε προκειμένου να αυξάνουμε τη διάρκεια του αγώνα. Είχαμε καλή σχέση μεταξύ μας σε όλη τη διάρκεια της κράτησής μας. Σ’ αυτό το διάστημα ο Ζωρζ Σιπριανί τρελλάθηκε, η Ναταλί Μενιγκόν έπαθε πολλαπλά εγκεφαλικά, η Ζοέλ Ομπρόν πέθανε από καρκίνο.

Το σύστημα συνήθως εντοπίζει αυτόν που θεωρεί ότι έχει ένα κομβικό ρόλο και φροντίζει να τον εξοντώσει. Αυτό συνέβη με τους Μαύρους Πάνθηρες στις ΗΠΑ όπου εκτέλεσαν εκείνον [δεν ακούστηκε καθαρά το όνομα] που πρωτοστάτησε στη συνένωση των αγώνων μαύρων και λευκών. Στη δική μας περίπτωση είχαν στοχοποιήσει εμένα που με θεωρούσαν συνδετικό κρίκο των αγώνων του λαϊκού κινήματος και του αντάρτικου πόλης. Γι’ αυτό κάποια στιγμή με μετέφεραν σε μια πτέρυγα με φασίστες για να με καθαρίσουν. Εκεί, αυτοί που με προστάτεψαν ήταν οι ίδιοι οι κοινωνικοί κρατούμενοι και ο Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά τον οποίο θεωρούμε πάντα αδελφό μας, σαν να ήταν μέλος της οργάνωσης.

 

Εκδήλωση με τον Jean-Marc Rouillan της Action Directe 9/12 /2018 – BOX Γ’ MEΡΟΣ:

 

https://athens.indymedia.org/event/77534/

Ρουβίκωνας: Εκδήλωση με τον Jean-Marc Rouillan της Action Directe 9/12 19:30 Κ*ΒΟΞ

από Ρουβίκωνας

Ημέρα/Ώρα: 09/12/2018 στις 7:30 μμ.

Τοποθεσία: Αθήνα/Εξάρχεια / Κ*ΒΟΚ Αραχώβης κ Θεμιστοκλέους Πλ. εξαρχείων

Στα πλαίσια μιας συγκυρίας που χαρακτηρίζεται από το τέλος μιας περιόδου επίθεσης κράτους και κεφάλαιου και εμφανίζει τα πρώτα σημάδια μιας νέας περιόδου ακόμα θρασύτερης και καταστροφικής για την κοινωνική βάση επέλασης τους, ο συλλογικός αναστοχασμός των αγωνιστικών εμπειριών του παρελθόντος γίνεται αναγκαία συνθήκη. Δεν ανάβουμε καντήλια σε επαναστατικά εικονίσματα ούτε μας ενδιαφέρουν σκιαμαχίες γύρω από ορθοδοξίες. Οι τελευταίες τέσσερις δεκαετίες ξεκίνησαν με τον επαναστατικό αναβρασμό στις δυτικές μητροπόλεις και τον τρίτο κόσμο και τελειώνουν με τον καπιταλισμό “σίγουρο” στον θρόνο του και τα κράτη να υιοθετούν (με το μεταμοντέρνο γάντι αυτή τη φορά), ξανά την κοσμοαντίληψη και τις πρακτικές του προπολεμικού φασισμού. Οφείλουμε να δούμε, με μόνη σκοπιμότητα την πρόοδο του αγώνα στο σήμερα, τι έγινε αυτές τις δεκαετίες. Διαφορετικά κινήματα με διαφορετικές αφετηρίες και μέσα αγώνα, ηττήθηκαν μεν αλλά άφησαν πίσω τους μια δυνατή ηχώ που ξεπερνάει την απλή παραγωγή εμπειρίας. Θέλουμε να δούμε τις κοινωνικές συνθήκες που τα γέννησαν, πως αυτά τα κινήματα συνδέθηκαν ή αποκόπηκαν από την βάση, μας ενδιαφέρει η δική τους αποτίμηση για την ιστορία που έγραψαν. Κινήματα μαζικά η συνωμοτικά, μερικών διεκδικήσεων ή με το όπλο στο χέρι απαιτώντας το “όλον”, με Δυτική ή τριτοκοσμική κουλτούρα, που έφυγαν γρήγορα μπροστά ή δίστασαν, που ξεπεράστηκαν από τις συνθήκες ή συντρίφτηκαν από τον “παντοδύναμο” εχθρό. Με αυτή την λογική, για την περίοδο 2018-2019 ο Ρουβίκωνας μόνος του ή σε συνεργασία με άλλες συλλογικότητες της Αναρχικής Ομοσπονδίας οργανώνει εκδηλώσεις-συζητήσεις που φυσικοί πρωταγωνιστές τέτοιων αγώνων θα καταθέσουν την άποψη και την ιστορία τους. Μακριά από εμάς λογικές κριτικής επιτροπής. Έχουμε συναίσθηση πόσο είναι το μπόι μας και σίγουρα η “μύτη” μας δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Όπως είναι φυσικό δίνουμε έμφαση σε κινήματα με ελευθεριακό, κοινωνικοαπελευθερωτικό πρόσημο αλλά θα υπερβούμε αυτό το όριο όποτε κρίνουμε ότι η κατάθεση “έχει ψωμί” για την υπόθεση. Ξεκινάμε αυτό τον κύκλο λοιπόν με την εμβληματική προσωπικότητα της επαναστατικής αντίστασης στην Γαλλία τις δεκαετίες του ‘70 και ’80, Jean-Marc Rouillan, ελευθεριακό κομμουνιστή και μέλος της ένοπλης οργάνωσης Action Directe. Έναν αγωνιστή πρώτης γραμμής που πλήρωσε το τίμημα με δεκαετίες στην φυλακή, που συνέχισε τον αγώνα του μέσα σε αυτήν και τον συνεχίζει τώρα που είναι έξω απο αυτήν. Η εκδήλωση θα γίνει στο Κ*Βοξ την Κυριακή 9 του Δεκέμβρη στις 19:30 και στην Θεσ/νίκη, απο την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία θεσ/νίκης, στις 19:00 στο στέκι Βιολογικού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *