[Θεσσαλονίκη] Γιγαντοπανό Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας (14/01) Σπύρο Χριστοδούλου.

https://athens.indymedia.org/post/1595292/

από Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

02/02/2019 2:08 μμ.

Στις 2.02 κρεμάστηκε γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Σπ. Χριστοδούλου και πετάχτηκαν τρικάκια, στο κτίριο της βιολογικής σχολής του Α.Π.Θ. από την πλευρά της Αγ. Δημητρίου. Το πανό έγραφε: Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ. ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 14.01 ΣΠ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. *Αρχικά, το πανό ήταν να κρεμαστεί στο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους. Όμως, δημιουργήθηκαν εντάσεις από δύο ρουφιάνες εργαζόμενες και την υπεύθυνη του Ολύμπιον, οι οποίες έβαλαν το σώμα τους μπροστά και απείλησαν να καλέσουν σεκιουριτάδες και μπάτσους, όταν πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο του πανό. Έπειτα από έντονη λογομαχία, αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε και αντανακλαστικά να κρεμάσουμε το πανό στο κτίριο της βιολογικής σχολής ΑΠΘ. Αυτό που έχουμε να πούμε, είναι πως ο καθέ ρουφιάνος/α που το παίζει μπάτσος και προασπίζει την κανονικότητα είναι εχθρός μας και θα μας βρει μπροστά του. Έτσι, για οτιδήποτε συμβεί στο σύντροφο μας, οι συγκεκριμένες φέρουν μερίδιο ευθύνης.

 

Στις 2.02 κρεμάστηκε γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Σπ. Χριστοδούλου και πετάχτηκαν τρικάκια, στο κτίριο της βιολογικής σχολής του Α.Π.Θ. από την πλευρά της Αγ. Δημητρίου.

Το πανό έγραφε: Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ. ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 14.01 ΣΠ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. 

Στις 29.05.15 η έφοδος της αντιτρομοκρατικής στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς (Μαγνησία) οδηγεί στη σύλληψη των Σπ. Χριστοδούλου και Γ. Πετρακάκου, ενώ ο Σπ. Δαρβίλας αυτοπυροβολείται, ώστε να μην πέσει στα χέρια των αρχών. Οι φωτογραφίες τους φιγουράρουν παντού και οι βαρύγδουποι τίτλοι ειδήσεων δίνουν και παίρνουν. “Ληστείες με άρωμα τρομοκρατίας”, ”Απαγωγές ομήρων”, ”Ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου”. Άλλωστε η υπόθεση των ληστών του διστόμου στοιχειοθετήθηκε ”καρέ-καρέ”, με υπερβάλλοντα ζήλο και μεθοδικότητα από τα ΜΜΕ.

Μέσα σε κλίμα φόβου και σε σκηνοθεσία τρόμου, ο ρόλος της κοινωνίας είναι αμφίσημος. Καθηλωμένη στην αναπηρική της ρουτίνα παρακολουθεί, κριτικάρει, βγαίνει στα πάνελ των 8, παλεύει να ηρωοποιηθεί. Ανέκαθεν, έστεφε με δάφνες τις επιτυχίες της αντιτρομοκρατικής, της μπατσικής καταστολής, του κράτους δικαίου και ασφάλειας. Θεατής και τιμωρός, λοιπόν, συμμετέχει και διευκολύνει το έργο των αρχών, ρουφιανεύοντας και καταθέτοντας στα δικαστήρια.

Έτσι, η εξουσία δε χρειάζεται πια τον καλοκάγαθο μανδύα της. Όταν τα θεμέλια της ξεκινούν να τρίζουν και έρχεται αντιμέτωπη με τους αρνητές της, εκείνους που μάχονται και αντιστέκονται, δείχνει τα δόντια της, έχοντας τις ευλογίες ΜΜΕ και κοινωνίας. Εξαπολύει κυνήγι μαγισσών, βασανίζει στα κρατητήρια, παλεύει με κάθε τρόπο να κρατήσει σε κελιά της όσους δεν έσκυψαν το κεφάλι, αγωνίστηκαν και εξεγέρθηκαν ακόμα και μέσα στα μπουντρούμια της δημοκρατίας.

Τίποτα δεν τελείωσε… Όλα συνεχίζονται…

Ο Σπύρος Χριστοδούλου ξεκίνησε απεργία πείνας στις 14.01. Διεκδικεί τη συγχώνευση των ποινών του, όπως ορίζουν τα άρθρα 101 και 107 του ποινικού κώδικα. Η πρώτη αίτηση που κατέθεσε στις 14.01 απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα Δράκο, γνωστό και από άλλες υποθέσεις κρατουμενών αγωνιστών. Στη συνέχεια, την υπόθεση ανέλαβε ο Χαράλαμπος Τζώνης, που απέρριψε και τη δεύτερη αίτηση.

Ο σύντροφος που έχοντας θέσει ως ανάχωμα το σώμα του, συνεχίζει τον αγώνα του για ελευθερία, κατέθεσε εκ νέου αίτηση.

Εμείς, από τη μεριά μας, πάντοτε θα βρισκόμαστε πλάι στους έγκλειστους συντρόφους μας, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, διασαλεύοντας την έννομη τάξη, σπέρνοντας το χάος στην κοινωνική ειρήνη τους. Και κάπως έτσι, εκμηδενίζουμε τις αποστάσεις και βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στους φυλακισμένους επαναστάτες και αγωνιστές, χωρίς να τους αφήνουμε λεπτό μόνους τους στα χέρια του κράτους.

Έχουμε να πούμε πως οι υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί στο σύντροφο μας έχουν ονόματα και ευθύνες και θα μας βρουν μπροστά τους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ (14.01) ΣΠ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή.

sakm@riseup.net

saekm.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *