Ενημέρωση από τη 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα (26 & 27/6/19) για υποθέσεις ληστειών τραπεζών που αποδίδονται στην οργάνωση

https://athens.indymedia.org/post/1598808/

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

29/06/2019 11:04 πμ.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ 4η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ALPHA ΣΠΕΤΣΩΝ, ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ, EUROBANK ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΦΑΡΚΑΔΩΝΑ, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ)

 

Στις συνεδριάσεις της 26ης και 27ης Ιουνίου 2019 ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάγνωσης εγγράφων όπου έγιναν και ενστάσεις που αφορούσαν εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης για DNA. Ακολούθως ξεκίνησε η κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης με πρώτους των κατηγορουμένων Πετρακάκου – Θεοφίλου.

Ο πρώτος μάρτυρας πέραν των όσων είπε, σε ερώτηση της προέδρου αν συμφωνεί – συμμερίζεται ήταν η έκφραση – με την ‘‘τρομοκρατία’’ αυτός απάντησε πως όχι. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του συντρόφου Μαζιώτη μετά την κατάθεση του μάρτυρα ο οποίος σχολίασε ότι το δικαστήριο ζητά δηλώσεις νομιμοφροσύνης και καλό είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης να προσέχουν τι δηλώνουν.

Οι υπόλοιποι μάρτυρες που κατέθεσαν έδωσαν ένα μελοδραματικό τόνο καταθέτοντας ότι η δύσκολη εφηβική ηλικία και το άσχημο οικογενειακό περιβάλλον σε συνδυασμό με την ‘‘αστοργία’’ της Πολιτείας οδήγησαν στην παρανομία τον κατηγορούμενο για τον οποίο κατέθεσαν. Για την πλήρη εικόνα των όσων κατέθεσαν έχει ήδη δημοσιοποιηθεί το ηχητικό.

Η δίκη συνεχίζεται στις 18 Ιουλίου με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

Αλληλέγγυες/οι στον Επαναστατικό Αγώνα

Εδώ το ηχητικό:

 

https://www.youtube.com/watch?v=rsMQ1ofzE14&feature=youtu.be

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *