Καταγγελία για την εισβολή της αντιτρομοκρατικής στη γειτονιά των κατειλημμένων προσφυγικών

 https://athens.indymedia.org/post/1601288/

 

από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

22/11/2019 9:23 μμ.

Τα μεσάνυχτα της 8ης Νοεμβρίου όχημα της αντιτρομοκρατικής απήγαγε σύντροφο καθώς επέστρεφε από το σπίτι του συντρόφου Δ.Κ, στο σπίτι του, στα προσφυγικά.Τον συνόδευσαν με τα πόδια στο 12ο όροφο της γαδα και κρατήθηκε χωρίς κατηγορίες και χωρίς τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με δικηγόρο μέχρι την επόμενη μέρα το μεσημέρι. Όλες αυτές τις ώρες του έκαναν ερωτήσεις για τη δραστηριότητα άλλων συντρόφων από τη συνέλευση μας, ρίχνοντας άδεια για να πιάσουν γεμάτα.Του έκαναν ερωτήσεις για όπλα στη γειτονιά και άλλες με σκόπό την τρομοκράτησή του. Μέσα στον καταιγισμό των ερωτήσεων επέμειναν στο πρόσωπο του Δ.Χ, συντρόφου, που βρίσκεται στην παρανομία. Θέλανε να μάθουν τη σχέση του με τη γειτονιά μας και ποιος ξέρει, που βρίσκεται. Την προηγούμενη μέρα είχε ξεκινήσει μία ακόμα “αντιτρομοκρατική” εκστρατεία εναντίον συντρόφων.

Στις 9 Νοεμβρίου το μεσημέρι σύντροφος από τη γειτονιά μάζι με άλλους συντρόφους που είχαν συνέλευση απαγάγονται με θεαματικό τρόπο, χωρίς να έχει αφεθεί ελεύθερος ακόμα ο πρώτος απαχθέντας. Η γειτονιά γεμίζει βανάκια, αμάξια, ασφαλίτες, οπκε και ματ αφενός για να περιφρουρήσουν τις έρευνες στο σπίτι του συντρόφου Δ.Κ και αφετέρου για δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας μέσα στη γειτονιά. Η παρουσία τους ήταν επιδεικτικότατη. Μοστράρανε τα όπλα και τα αλεξίσφαιρά τους στους κατοίκους, σε ένα καθόλα κοινωνικό εγχείρημα, με οικογένειες, μετανάστες και κάθε λογής άτομο της τάξης των καταπιεσμένων. Δε δίστασαν να μπουκάρουν σε όλα τα σπίτια του κτηρίου, που διαμένει ο προαναφερόμενος σύντροφος. Η ομηρία των συντρόφων έληξε αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας ενώ κάποιοι είχαν αφεθεί από το μεσημέρι. Πρόκειται ξεκάθαρα για ακόμα ένα φιάσκο της τρομοκρατικής υπηρεσίας. Η παρουσία τους στη γειτονιά ωστόσο, η παρενόχληση των κατοίκων και η παρακολούθηση των συντρόφων δεν έχει σταματήσει από εκείνη τη μέρα.

Οι τελευταίοι μήνες αποτελούν για μας μία πολιτική αναμέτρηση με το κράτος, μετά από μία περίοδο εντεινόμενης καταστολής, καθώς η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Η αταξία και η ανασφάλεια ταυτίζονται στα μέσα καθεστωτικής προπαγάνδας με τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τις καταλήψεις, τις δομές φιλοξενίας και στέγασης μεταναστών. Κανείς όμως ποτέ δεν κινδύνεψε από αυτά τα υποκείμενα. Ούτε απ΄τους αγωνιστές που διώκονται από την αντιτρομορατική. Οι εκκενώσεις, οι απαγωγές συντρόφων,ο νέος ποινικός κώδικας και το τεράστιο κεφάλαιο, που εν τέλει επενδύεται στην ασφάλεια του πολίτη δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία στοχευμένη επίθεση του κεφαλαίου με σκόπό να αντικαταστήσει την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας,με την άρρωστη ομοιομορφία του εξευγενισμού. Χρειάζονται ένα πληθυσμό με αγοραστική δύναμη. Αυτός ο πληθυσμός είναι που πρέπει να προστατευτεί. Οι μαγαζάτορες, οι τουρίστες και οι φιλήσυχοι πολίτες. Η πολυπόθητη γαλήνη τους όμως επιτυγχάνεται μέσα από την πιο βάρβαρη αδιαφορία. Εμείς υπερασπιζόμαστε τη γειτονιά μας και κάθε γειτονιά, που αντιστέκεται στην επέλαση του καπιταλισμού. Και αν αυτό είναι άβατο, τότε ναι αποδεχόμαστε το χαρακτηρισμό, γιατί μέσα στην πνιγυρή δυσωδία του καπιταλισμού χρειαζόμαστε χώρους για να επιβιώσουμε. Τα σώματα και οι ιδέες μας. Ιδέες απλές στην παγματικότητα. Τίποτα περισσότερο από την άρνηση στην εξατομίκευση, τη φτώχεια,τους μισθούς πείνας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτός ο χώρος όμως κερδίζεται με αγώνες. Για την καταστολή αυτών των αγώνων επανιδρύθηκε η ομάδα Δελτα.Για την καταστολή αυτών των αγώνων εκκενωνεται ο ένας χώρος μετά τον άλλο. Για να μην έχουμε μέρος να συναντηθούμε, να οργανωθούμε να αντεπιτεθούμε. Για μας αυτή η κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη. Οι ξυλοδαρμοί, η βάναυσότητα του αστικού στρατού κατοχής, ακόμα και οι σεξιστικές επιθέσεις δε σταμάτησαν ποτέ.

Το κράτος δεν έρχεται πάντα με τον ίδιο τρόπο αλλά έρχεται πάντα με τον ίδιο σκοπό. Να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Μπορεί τα χρόνια του Σύριζα να δημιουργησαν μία επίπλαστη συνθήκη κοινωνικής νηνεμίας. Αυτό δεν ήταν παρα μία άλλης μορφής επίθεση στις κοινωνικές αντιστάσεις. Ούτε ο καλύτερος σκηνοθέτης δε θα μπορούσε να δομήσει μία σειρά γεγονότων, όπου μία κοινωνία εξουθενωμένη από την οικονομική κρίση και καταπονημένη απ τα βασανιστήρια των μπάτσων θα ενεπέθεται τις ελπίδες της στην πρώτη φορά αριστερά. Αυτή με τη σειρά της αποριζοσπαστικοποίησε το κίνημα και τώρα μετά από αυτό αυτό το σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα γυρνάμε απλά τέσσερα χρόνια πίσω. Και ήρθε η νέα δημοκρατία να σαρώσει όσα αποδόμησε ο Σύριζα. Να μας κάνει να σαστίσουμε μπροστά σε όλη αυτή τη βία και τη μιντιακή παράνοια και να συνηθίσουμε τη βία. Εμείς όμως δε χτίζαμε κάστρα στην άμμο. Ακόμα κι αν φαίνεται να χάνονται οι καταλήψεις μας μ αυτό τον τρόπο. Αυτή την περίοδο χτίσαμε σχέσεις, εξελιχθήκαμε, δικτυωθήκαμε και τώρα με ότι δυνάμεις έχουμε θα εναντιωθούμε στην κοινωνική και ταξική καταπίεση. Θα εναντιωθούμε στον πόλεμο που μας έχει κυρήξει το κράτος επειδή προτάσσουμε τις αξίες μας απέναντι στις σάπιες δικές τους.

Η γειτονιά μας τόσα χρόνια έχει επιβιώσει μέσα από τις επιθέσεις φασιστών, μπάτσων και κάθε είδους κανίβαλων. Ανάμεσα στο εφετείο και τη γαδά υπήρχαν εργαστήρια ναρκωτικών, ναρκέμπορες, διακινητές ανθρώπων κλπ., που εκμεταλλέυονταν τη γειτονιά.Προβλήματα τα οποία λύσαμε με κοινοτικούς όρους απέναντι στη στρατηγική υπονόμευση του εγχειρήματος από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί πολλοί αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση των κατοίκων και για να επικοινωνηθούν τα προτάγματά μας σε όλους. Είναι ένα στοίχημα που έχουμε κερδήσει απέναντι σε κάθε δραστηριότητα που θα μας εξέθεται στο κράτος. Η προκλητική παρακολούθηση ενός ανοιχτού κοινωνικού εγχειρήματος από την αντιτρομοκρατική επικυρώνει τη ζοφερότητα της εποχής. Αυτός ο ζόφος όμως δεν έχει τίποτα να προτάξει απέναντι στην κοινοτική ζωή, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση. Ας μας παρακολουθήσουν όσο θέλουν δε θα βρουν τίποτα που να μπορούν να καταλάβουν. Εμείς θα είμαστε εδώ και αν θέλουν ας ποινικοποιήσουν την ζωή και την ελευθερία.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *