Κι εδώ μια μαρτυρία από τους χώρους που πραγματοποιήθηκαν οι συγκρούσεις. Ημερομηνία 26/2.

Larent Koka

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ενημέρωση από την Λέσβο.

Από την Τρίτη το πρωί μέχρι και χτες αργά το βράδυ συμβαίνει ένας κυριολεκτικά ανταρτοπόλεμος στην περιοχή της Καράβας και στο Διαβολόρεμα μέσα στο πευκοδάσος και στο σημείο του κεντρικού όπου είναι η 3 είσοδος προς Καράβα.
Εγώ θα μιλήσω για το τι είδα με τα μάτια μου από τις 3 το απόγευμα που έφτασα χτες μέχρι αργά το βράδυ και για τα σημεία όπου συμμετείχα.
Σε σχέση με τους μπάτσους:
Μετά την πρώτη σφαλιάρα όλων των κατοίκων για το τι εστί ελληνικό κράτος και καταστολή, οι κάτοικοί οργανώνονται σιγά σιγά όλο και καλύτερα. Χτες το απόγευμα κάτοικοι στην περιοχή της Καράβας κατάφεραν και έσπασαν τον κλοιό των ματ έκαναν κυκλωτικές σε δοιμιρίες από βουνά,, τους πήραν ασπίδες και ρούχα. Τους έσωσε ο δήμαρχος δυτ λεσβου όταν μπήκε μπροστά και σε ερώτηση ή σας σαπίζουμε ή φεύγετε, τα ματ είπαν ότι αποχωρούν από το σημείο γυμνοί. Την ίδια ώρα σε πρωτοφανής καταστάσεις μάχης με αλλυσοπρίονα μπλοκ με κομμενα δέντρα και βράχους που ξήλωναν κάτοικοι πετροπόλεμο, οι μπάτσοι μας πήγαν καροτσάκι στο διαβολόρεμα για κάποια χιλιόμετρα, κάποιοι φύγαμε στο δάσος. Όταν έγινε αυτό στην καράβα, τα ΜΑΤ έφυγαν και από εμάς και φυγαδεύτηκαν μέσα στο στρατόπεδο στην Παγανή στην είσοδο της Μυτιλήνης. Ο κόσμος με την αποχώρηση τους από όλα τα σημεία στην τοποθεσία καράβα μαζεύτηκε έξω από το στρατόπεδο και τις έπαιζε με για 2 ώρες με μπουκάλια και διάφορα προσπαθώντας να μπει στο στρατόπεδο, μέχρι που ήρθαν άλλες 5 δοιμιρίες με αύρα από μυτιλήνη να τους σώσουν.
Πολλοί ματατζήδες είναι χτυπημένοι, όπως και κάτοικοι, κανένας δεν τους δίνει κυριολεκτικά ούτε νερό, ενώ έχουν στοχοποιηθεί τα ξενοδοχεία που μένουν, όπως έγινε στην χίο.
Σε σχέση με το πολιτικό:
Όπως είπα ήμουν στο διαβολόρεμα και μετά έξω από το στρατόπεδο. Είδα εκατοντάδες κόσμου όλη την μέρα, ΜΟΝΟ 2-3 κυριολεκτικά ελληνικές σημαίες.Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εθνικόφρονες κάθε άλλο. Αλλά από όσο είδα ΔΕΝ υπάρχει μέχρι στιγμής οργανωμένη φασιστική ομάδα στο νησί στο πεδίο των συγκρούσεων.
Η κίνηση ελεύθεροι πολίτες είναι εξαφανισμένοι, και φάνηκε ότι είναι εκ γενετής εξαρτημένη από την ΝΔ.
Η όποια στοιχειώδη οργάνωση σε ομάδες γίνεται κυρίως στην βάση του χωριού. Δηλαδή συνχωριανοί κατεβαίνουν και κινούνται μαζί. Ενώ υπάρχει και μία μικρή ομαδοποίηση χουλιγκάνων.
Η μόνη πολιτική ομαδοποίηση που υπάρχει και στέκεται οργανωμένα είναι του ΚΚΕ που οργανώνεται κυρίως στον Μανταμάδο και κινείται στην καράβα, όχι στο διαβολόρεμα που ήμουν. Επίσης έχουν έρθει και κόσμος από ΠΑΜΕ Αθήνας.
Σε εμάς στο Μπίνειο όλα κομπλέ. Δικοί μας κατεβαίνουν αλλά μεμονωμένα. Υπάρχουν σκέψεις για κάτι οργανωμένο αλλά χρειάζεται κόσμος για να σταθούμε όπως πρέπει. Κόσμος πάει στα σημεία και το παλεύει.
Έχει διαδωθεί παντού ότι έρχονται αναρχικοί από Εξάρχεια και απ’ όπου και να το άκουγα όλοι λέγανε μακάρι! Στο χωριό μου με ρώταγαν αν θα έρθουν δικοί μου!
Καλώ από εδώ συντρόφους και συντρόφισσες να έρθουν Λέσβο να δυναμώσουν την φωνή μας και την δυναμική μας.
Σύντροφοι, οι φασίστες καλούν να έρθει κόσμος στο νησί γιατί δεν έχουν δυνάμεις και οργάνωση εδώ να το τρέξουν.
Είναι μία μάχη ζωντανή που πρέπει να δωθεί κατά την γνώμη μου, γιατί δεν θέλουμε κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ανθρώπινων ψυχών, και ξέρουμε από πρώτο χέρι τι εστί βία και καταστολή τόσα χρόνια όπου επίσης φυσικά είμαστε ενάντια.Επίσης στην ΗΤΤΑ των ΜΑΤ που θα έρθει σίγουρα πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι παρατηρητές.
Μπορούμε άνετα να υπάρξουμε στο πεδίο και μακριά από κόσμο που δεν θέλουμε. Οι λόφοι και τα βουνά είναι πολλά.
Όσο υπάρχουμε εμείς-αριστεροί-ΚΚΕ περιορίζονται αυτοί.
Οι κάτοικοι έχουν σπάσει τον τσαμπουκά ολόκληρου του μηχανισμού καταστολής μόνοι τους ανοργάνωτοι!
Επίσης κάτι σημαντικό όπου ήμουν αυτό που κατάλαβα ότι το πολιτικό έχει κάνει στην μπάντα κάπως και η προσοχή όλων έχει επικεντρωθεί στο να τσακίσουν τα ΜΑΤ.
Διαδώστε- Κάντε copy paste το κείμενο και Ενημερώστε ομάδες- Στείλτε mail. Όσοι με ξέρουν στο τηλ.
Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά.
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.
Μεταφορά του κόσμου στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενάντια στις λογικές των απελάσεων και του εγκλωβισμού.
Ενάντια στις συμφωνίες που κρατάνε τον κόσμο εγκλωβισμένο.
Απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους που γεννάνε την προσφυγιά.
Λέσβος γη αντιφασιστική

 

Σύντροφε έχω σχέσεις με Σάμο και έχω φάει τον ρατσισμό πολλών κατοίκων στη μάπα. Συμφωνώ με ότι λες αν και διαφωνώ με αυτό που λες: «Μεταφορά του κόσμου στην ηπειρωτική Ελλάδα». Στην  Σάμο π.χ υπάρχουν δεκάδες χωριά που σταδιακά από το ‘50 έως σήμερα εγκαταλείπονται καθώς εκατοντάδες σπίτια – κτήρια και χέρσα εγκαταλειμμένα χωράφια. Ενώ  αναπτύσσεται ο τουρισμός και τα παράλια. Γιατί να μην δώσουν αυτά στους μετανάστες- ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ από το να τους κρατούν εγκλωβισμένους και στοιβαγμένους σε σκηνές και να μην τους αφήνουν να ξεμυτούν στο νησί ?  Γιατί λέμε να πάνε στην ηπειρωτική Ελλάδα? Εκεί έχει δηλαδή πλούτο και στα νησιά όχι ? Σύντροφε τα προτάγματά μας πρέπει να είναι ακόμη πιο ριζικά και ουσιαστικά. Δηλαδή να διαχυθούν οι μετανάστες και στα ήδη υπάρχοντα νησιά και να δώσουν ζωή στην εγκατάλειψη με την βοήθεια των κατοίκων και απαιτώντας να αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχοντες πόροι για αυτούς που προφανώς πάνε για αισχροκέρδεια αρκετοί από αυτούς. Για αυτό θα επιθυμούσα ένα πανελλαδικό αν όχι διεθνή αντιεξουσιαστικό –αυτοοργανωμένο forum σε αυτά τα νησιά που θα συζητούσε ουσιαστικές λύσεις για το μεταναστευτικό που θίγει και εμπλέκει όμως άμεσα τις τοπικές κοινωνίες και συνθήκες διαβιώσεις όλων των κατοίκων των νησιών, και θα έπραττε ανάλογα.

Πολλές φορές αγωνιζόμαστε να λύσουμε ένα ζήτημα, κτυπιόμαστε – πολεμάμε για αυτό, είμαστε ικανοί να καταλήξουμε στο νοσοκομείο – στην φυλακή ή και στον τάφο ακόμα αλλά δεν καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο του, είναι μόνο ένα μέτωπο στον ολέθριο πόλεμο που διεξάγει ο εχθρός και που πρέπει να αντιμετωπίζεται ολικά – ολιστικά και το ίδιο ολέθρια, μας αρέσει δεν μας αρέσει αλλιώς έχουμε κάνει μισή επανάσταση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *