ΠΑΡΑΣΙΤΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΑΙΩΝΑ – ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ

 

https://athens.indymedia.org/post/1604435/

 

από ΠΑΡΑΣΙΤΑ – Αναρχική Συλλογικότητα για την Ολική Απελευθέρωση

14/04/2020 3:04 μμ.

 

Την 09.04.2020 η Αζιζέλ Ντενίρογλου, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα-Θήβας, μετά από έντονη δύσπνοια, πόνους στο στήθος και υψηλό πυρετό έχασε τη ζωή της μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων γυναικών συγκρατουμένων της. Τόσο η ίδια, όσο και οι συγκρατούμενες της εκλιπαρούσαν για ιατρική βοήθεια, η οποία δεν παρασχέθηκε ποτέ. Εκτιμάται ότι η αιτία του θανάτου ήταν ο κορονοϊός. Μετά από αυτή την κρατική δολοφονία οι γυναίκες κρατούμενες στις φυλακές Ελαιώνα-Θήβας εξεγέρθηκαν διεκδικώντας τα αυτονόητα,

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΑΙΩΝΑ – ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ

Την 09.04.2020 η Αζιζέλ Ντενίρογλου, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα-Θήβας, μετά από έντονη δύσπνοια, πόνους στο στήθος και υψηλό πυρετό έχασε τη ζωή της μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων γυναικών συγκρατουμένων της. Τόσο η ίδια, όσο και οι συγκρατούμενες της εκλιπαρούσαν για ιατρική βοήθεια, η οποία δεν παρασχέθηκε ποτέ. Εκτιμάται ότι η αιτία του θανάτου ήταν ο κορονοϊός.

Μετά από αυτή την κρατική δολοφονία οι γυναίκες κρατούμενες στις φυλακές Ελαιώνα-Θήβας εξεγέρθηκαν διεκδικώντας τα αυτονόητα, δηλαδή την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, την αποφυλάκιση σε ασθενείς, ηλικιωμένες/ους, γονείς με τα μωρά τους, σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και σε όσες/όσους κρατούμενες/ους έχουν εκτίσει τα 2/5 της μικτής ποινής τους. Τα ΜΑΤ επενέβησαν και ξυλοκόπησαν άγρια πολλές απ’ αυτές, με αποτέλεσμα κάποιες να καταλήξουν στο νοσοκομείο. Ασκήθηκε μάλιστα και ποινική δίωξη σε βάρος των γυναικών.

Είναι γνωστό ότι η υγειονομική κάλυψη προς τα έγκλειστα άτομα είναι παντελώς ελλιπής σχεδόν σε όλες τις φυλακές. Αυτό, σε συνδυασμό με τον συνωστισμό τόσων ατόμων μέσα σε αυτές, αποτελούν από μόνα τους αιτίες πρόκλησης και μετάδοσης ασθνενειών, ασχέτως του covid-19. Πρόκειται για μία συνθήκη που αφορά και σε όσα άτομα βρίσκονται σε κέντρα κράτησης, σε μετανάστ(ρι)ες που δεν έχουν χαρτιά και στοιβάζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε όσα είναι έγκλειστα σε ψυχιατρεία και άλλα “άσυλα”. Το κράτος, ωστόσο, όχι μόνο αδιαφορεί για την υγεία των κρατουμένων, αλλά δολοφονεί με το να “παραλείπει” να παράσχει ιατρική βοήθεια σε όσες/ους την έχουν ανάγκη. Τη στιγμή μάλιστα που υποτίθεται “κόπτεται” να περιορίσει τη μετάδοση του ιού, η στάση του κράτους παρότι ήταν αναμενόμενη, παραμένει εξαιρετικά προκλητική και επικίνδυνη. Είτε η κρατούμενη Αζιζέλ Ντενίρογλου πέθανε από κορονοϊό είτε από κάποια άλλη ασθένεια εντός των φυλακών, ένα είναι σίγουρο: φταινε οι φυλακες κ όχι ο καθε μεμονωμένος ιός.

Και σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για φυλακές με υγειονομικές παροχές είτε όχι, η συνθήκη του εγκλεισμού είναι από μόνη της αποκρουστική και αποτελεί επαρκή αιτία για αντίσταση απ τη μεριά των έγκλειστων. Είτε αυτή είναι μία εξέγερση, είτε ένας αγώνας που στοχεύει στην ικανοποίηση κάποιων άμεσων αναγκών – αιτημάτων έως και στην απελευθέρωσή τους. Γι’ αυτό και η αλληλεγγύη μας στην εξέγερση των κρατουμένων είναι αυτονόητη.

Η οποιαδήποτε μορφή εγκλεισμού, είτε αυτή αφορά σε ανθρώπινα είτε σε μη ανθρώπινα ζώα μας είναι παντελώς εχθρική και γι’ αυτό δεν θα πάψουμε να παλεύουμε για την ολική απελευθέρωση, στηρίζοντας όλους τους αγώνες των έγκλειστων ατόμων με το να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας έμπρακτα.

AMEΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΕΛΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ Η ΜΗ ΖΩΩΝ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΙΤΑ -Αναρχική συλλογικότητα για την ολική απελευθέρωση

parasita@riseup.net

parasita.espivblogs.net

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *