ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ – ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΛΑΒΑΜΕ ΜΕ Ε-ΜΑΙL

 

16/04/2020

Το δικαίωμα να έχω άποψη για τις φυλακές της Ελλάδος και να μιλώ και να γράφω δυο αράδες δεν μου χαρίστηκε από κανέναν. Το κέρδισα γυρνώντας σαν τον γυρολόγο όλες τις φυλακές της Ελλάδος πλην του Κορυδαλλού και τις αγροτικές φυλακές, στα 10 χρόνια εγκλεισμού. Γνώρισα επίσης την βία των ανθρωποφυλάκων βασανιστών και είμαι σε θέση να το θυμίσω σε όσους το γνωρίζουν και κάνουν πως δεν το γνωρίζουν. Όμως ευτυχώς δεν είμαι μόνο εγώ και λέω ευτυχώς γιατί πάρα πολλοί ποινικοί κρατούμενοι τις τελευταίες δεκαετίες ξεφτιλίστηκαν, βασανίστηκαν, ταπεινώθηκαν, φορτώθηκαν επιπλέον ποινές όταν αντιστάθηκαν στις εντολές της βίαιης καταστολής για τα αυτονόητα. Τον τρόπο έκτισης ποινής χωρίς να θίγεται η Αξιοπρέπεια. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο τις τελευταίες δύο δεκαετίες τουλάχιστον τα υπουργεία να επιβραβεύουν βασανιστές αρχιφύλακες διατηρώντας τους στην θέση τους (Κορυδαλλός-Λάρισα-Διαβατά) και αναβαθμίζοντάς τους σε σύμβουλους στα υπουργεία. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο αν δεν υπήρχε η ανοχή-συνενοχή μερίδας κρατουμένων που συμφωνούσαν αναγκαστικά με δράσεις (κινητοποίησης στις φυλακές) και πολύ γρήγορα έπαιζαν τον ρόλο του πυροσβέστη και της υπαναχώρησης-υποχώρησης για χάρη των προνομίων τους. Τζόγος-ναρκωτικά-εκβιασμοί-προμήθεια απαγορευμένων ειδών επί χρήμασι. Αυτό δεν θα μπορούσε να εδραιωθεί στις φυλακές αν οι κρατούμενοι αντιστεκόντουσαν έβγαζαν στην σέντρα τους οργανωτές της συναυλίας ορχήστρας των νονών των μπράβων και των λοιπών που υπάκουαν στην ιεραρχική δομή και την πλασματική δύναμη εντός των τοιχών. Άλλωστε αυτές τις αράδες που βγαίνουν από ακούσματα αλλά πρωτίστως από προσωπικά βιώματα εντός των τειχών εύστοχα γράφουν στην προκήρυξη τους η οργάνωση πολιτοφυλακής Λα’ι’κή δικαιοσύνη με την εκτέλεση του Αρχιφύλακα-βασανιστή Σ. Γκαλλιμάνη στις 21/2/2015:

(https://kraygesapotakelia.espivblogs.net/2015/06/05/%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7-%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1/)

Υ.Σ. 1. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους όσους έχουμε βιώσει την βία ότι έχουν αλληλοεξάρτηση οι βασανιστές ανθρωποφύλακες και οι κάθε λογής μπράβοι-νονοί και λοιποί εντός και εκτός των τειχών. Οι μεν φυλάνε τα νώτα των δε και το αντίστροφο. Ο αγώνας συνεχίζεται……

Υ.Σ. 2.Αλληλεγγύη σε όσες/όσους βρίσκουν το κουράγιο να αντισταθούν να διεκδικήσουν και να διαφυλάξουν κεκτημένα αγώνων.

Βαγγέλης Πάλλης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *