ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

https://athens.indymedia.org/post/1604959/

από Λαϊκό Μέτωπο, Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο(τομέας Ελλάδας)

06/05/2020 1:28

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 7/5, 18:00

Σήμερα 5/5/2020, υπήρξε μια πρώτη νίκη σε σχέση με τα αιτήματα του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος, Grup Yorum και γι’ αυτό διέκοψε την απεργία πείνας, ο σύντροφος Ibrahim Gökçek, όντας στην 323η μέρα απεργίας πείνας μέχρι θανάτου και σε πραγματικά κρίσιμη κατάσταση υγείας.

To Grup Yorum εξέδωσε σήμερα το πρωί την εξής ανακοίνωση:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΗ. ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ! ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.

Ο İBRAHİM GÖKÇEK σήμερα το πρωί διέκοψε την απεργία πείνας μεχρι θανάτου. Αυτή η απόφαση πάρθηκε από τα μέλη του GRUP YORUM και από τον İBRAHİM GÖKÇEK. Γιατί, όμως, διακόψαμε την αντίσταση, που διήρκησε 323 μερες:

– Καταρχάς, είμαστε εκ των προτέρων νικητές γιατί επιλέξαμε την αντίσταση αυτή με κάθε κόστος ακόμα και με το θάνατο, κατά της πολιτικής εξόντωσης που προσπαθεί να επιβάλλει ο φασισμός στο συγκρότημά μας.

-Στις 323 μέρες αυτής της αντίστασης, όχι μόνο άνθησε η ελπίδα στην καταπιεσμένη καρδιά των λαών της Τουρκίας, αλλά ακούστηκε και σε όλο τον κόσμο. Καλλιτέχνες, συγγραφείς, βουλευτές, φορείς Αλεβιτών, αριστερά κόμματα και οι λαοί της Τουρκίας, μας στήριξαν ρίχνοντας έτσι στο κενό την προσπάθεια ποινικοποίησης τους συγκροτήματος μας

.-Μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Τουρκίας, η Şebnem Korur Fincancı πρόεδρος του TİHV (Ιδρυμα για τα ανθρωπινα δικαιωματα της Τουρκίας), οι διανοούμενοι, οι βουλευτές του CHP, HDP,TİP (Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα,Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών,Τo Εργατικό Κόμμα της Τουρκιας), μπήκαν εγγυητές, για την πραγματοποίηση των αιτημάτων για τη διεξαγωγή των συναυλιών και την απελευθέρωση των μελών μας.

-Σήμερα το πρωί καταθέσαμε μαζί με τους δικηγόρους μας, αίτηση για 3 πλατείες στη νομαρχία της Κωνσταντινούπολης καθώς και στο δήμο της Σμύρνης για το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ, που γίνεται στις 3 Ιουλίου.Μετά από αυτές τις εξελίξεις πήραμε την απόφαση για τη διακοπή τις απεργίας πείνας μέχρι θανάτου.Υποσχεθήκαμε στη Helin και τον İbrahim οτι οι συναυλίες μας θα πραγματοποιηθούν.Αυτό το λόγο θα τον κρατήσουμε. Θα πάρουμε από τα χέρια του φασισμού τα φυλακισμένα μέλη μας.

ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΤΟ GRUP YORUM ANHKEI ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ!

Grup Yorum

Σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλε η τεράστια διεθνιστική αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Παρά τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε η αλληλεγγύη άνθησε και ενδυνάμωσε των αγώνα των απεργών πείνας. Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δικηγόροι, η Ebru Timtik και ο Aytaç Ünsal καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman και Özgür Karakaya, μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους. Στο πλευρό τους συνεχίζουμε και εμείς τον αγώνα, δίχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους. Δε ξεχνάμε πως στην αντίσταση αυτή πέσανε μάρτυρες οι σύντροφοί μας, η Helin Bölek και ο Mustafa Koçak. Στα ονόματά τους ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

HELİN BÖLEK ΑΘΑΝΑΤΗ! 

MUSTAFA KOÇAK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

EΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 7/5, 18:00

  Λαϊκό Μέτωπο, Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο(τομέας Ελλάδας)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *