Για το Βασίλη Μάγγο

 

https://athens.indymedia.org/post/1606421/

 

από Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας

20/07/2020 9:34 πμ.

Για το Βασίλη Μάγγο

 

Για το Βασίλη Μάγγο

Ο θάνατος του 26χρονου, νεολαίου, αγωνιστή, Βασίλη Μάγγου, έφερε για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια το πραγματικό πρόσωπο της καταστολής, της βίας που ασκούν τα μαντρόσκυλα της αστικής εξουσίας, τους ξυλοδαρμούς και τα βασανιστήρια που επιβάλλουν, σε όποιον αντιστέκεται στους σχεδιασμούς τους. Και αυτό γιατί ένα μήνα πριν το θάνατό του, σε κινητοποίηση ενάντια στην ΑΓΕΤ στο Βόλο, ο Βασίλης είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από πάνοπλους αστυνομικούς των ΟΠΚΕ και ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, με πολύ βαριές κακώσεις, σπασμένα πλευρά κ.α., την προσαγωγή του και το βασανισμό του στο αστυνομικό τμήμα του Βόλου. Γεγονός το οποίο έγινε ξεκάθαρο μέσα από το βίντεο που είδαν χιλιάδες άνθρωποι και αντικατοπτρίζει πλήρως τι σημαίνει αστυνομική βαρβαρότητα. Γιατί ο Βασίλης διαδήλωνε εκεί μαζί με το λαό και το κίνημα του Βόλου, που εδώ και χρόνια αντιστέκεται στις ορέξεις του συμπλέγματος Κεφαλαίου, Δημοτικής-Περιφεριακής αρχής και κυβερνήσεων, που στο βωμό του κέρδους έχουν μετατρέψει την περιοχή σε χωματερή καύσης σκουπιδιών, με τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.

Όποιο και να είναι το πόρισμα του θανάτου δεν μπορεί να αποτινάξει τις ευθύνες που έχουν οι βασανιστές του, για τη σωματική και ψυχολογική βία που ασκούν στους αγωνιστές και στη νεολαία. Που ποτέ δε λογοδοτούν στο λαό για τις εγκληματικές πρακτικές τους, σε όλα τα μέρη του κόσμου. Γιατί η καταστολή έχει το ίδιο πρόσωπο σε Ελλάδα και Τουρκία. Γι΄ αυτό οι λαοί και οι αγωνιστές των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Γιατί όπως και ο Βασίλης εκατοντάδες νεολαίοι στην Τουρκία έχουν βασανιστεί και εξοντωθεί ψυχολογικά από τα σκυλιά του καθεστώτος. Γιατί ο ιμπεριαλισμός, το κεφάλαιο και το κράτος τους, το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν στους εργαζόμενους, στους λαούς και στη νεολαία είναι δυστοπία, φτώχεια, ανασφάλεια, καταστολή και βαρβαρότητα.

Το σύνθημά του και ας μη νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα, ας συντροφεύει τους αγώνες, τους συντρόφους του, τους οικείους και την οικογένειά του και εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στη βαρβαρότητα, την αδικία και την ταξική εκμετάλλευση πιστεύοντας πως έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε.

Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *