Βασανισμοί Αναρχικών Ανταρτών

https://athens.indymedia.org/post/1616314/#1641375

από Α+

08/01/2022 9:44 μμ.

 

Μια μικρή ενημέρωση από την Λευκορωσία σχετικά με τους βασανισμούς αναρχικών συντρόφων από το ΄΄πρώην κομμουνιστικό΄΄ καθεστώς Λουκασένκο, που κάποιοι εδω στην Δύση, από την μανία τους να βρούν συμμάχους ενάντια στο φασισμό του ΝΑΤΟ, βλέπουν ως φίλα προσκείμενο. Οι ίδιοι που ξεπλέναν τον εγκληματία φασίστα Άσαντ που ξεκλήρισε τον μισό πληθυσμό της χώρας, είναι οι ίδιοι που βάφτισαν προβοκάτσιες και καθοδηγούμενες τις δίκαιες λαϊκές εξεγέρσεις σε Συρία, Λευκορωσία και σε όλες τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ. Μήπως και τώρα στο Καζακστάν, οι δυτικοί πράκτορες προβοκάρουν μεταμφιεσμένοι σε απλό λαό? Καμία εμπιστοσύνη στους κρατιστές και σταλινικούς (έστω και αν φοράνε αντιεξουσιαστική προβιά), ας τους αφήσουμε να πράξουν το ταξικό καθήκον τους (δηλαδή να εμβολιαστούν για τον covid) και να πιάσουμε πάλι το μαυροκόκκινο νήμα του αγώνα.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

Σχετικά με πληροφορίες για τον βασανισμό αναρχικών ανταρτών

28-12-2021

Σήμερα η αδερφή του αναρχικού Dimitry Dubovsky δημοσιοποίησε κάποια γεγονότα που έμαθε μετά το επισκεπτήριο στην φυλακή. Αφορά στο βασανισμό των ανταρτών την πρώτη ημέρα μετά την κράτησή τους. Τα γουρούνια έγδαραν το πόδι του Igor Olynevich, o Dubovsky υπέστη στραγγαλισμό με πλαστική σακούλα και κρέμασμα. Πιο πριν έγινε γνωστό ότι ο Sergei Romanov έκοψε τις φλέβες του ύστερα από ξυλοδαρμούς των συνοριοφυλάκων. Ξέρουμε καλά πως οι αναρχικοί ακτιβιστές έχουν επανειλημμένα υποστεί ξυλοδαρμούς από τις αρχές. Ωστόσο, από τον Άυγουστο του 2020 οι μπάτσοι έχουν εκτραχυνθεί εντελώς. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου πάντοτε ήταν κραυγαλέα σαδιστικές ακόμη και πριν τις διαμαρτυρίες. Κανείς δεν μετατρέπεται σε κτήνος εν μια νυχτί. Βασανισμοί και ξυλοδαρμοί, πριν τους πολιτικούς φυλακισμένους εφαρμόζονταν στους ποινικούς. Τα γεγονότα που υπέστησαν οι αναρχικοί αντάρτες είναι ένα μικρό δείγμα αφτού που συμβαίνει στην χώρα. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι πίσω από τα σίδερα οι οποίοι δεν έχουν φωνή και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι υφίστανται ξυλοδαρμούς και βασανισμούς σε καθημερινή βάση. Ακόμη και μετά από την καταδίκη τους. Η δικτατορία της Λευκορωσίας έχει εξελιχθεί από αυταρχικό καθεστώς σε μια σέχτα σαδιστών έτοιμων να αιματοκυλήσουν όχι μόνο για να διατηρήσουν την εξουσία τους , αλλά και για να απολαύσουν την ίδια την διαδικασία. Αν έχετε κάποια αμφιβολία σε σχέση με τα άτομα που δουλεύουν στο υπουργείο εσωτερικών υποθέσεων/KGB, σκεφτείτε όσους μάχονται από τις φυλακές για εσάς και για την ελευθερία μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την παραμικρή σταγόνα αίμα που έπεσε στην μάχη ενάντια στο καθεστώς. Για κάθε βογκητό και λυγμό, όχι μόνο οι αξιωματικοί αλλά κάθε καθίκι που έβαλε το χέρι του θα πληρώσει. Μπορεί να κερδίσατε τη μάχη του 2020 αλλά ο πόλεμος ενάντια στη δικτατορία συνεχίζεται. Μέχρι την λευτεριά όλων μας!

ο σύντροφος

από a 08/01/2022 11:51 μμ.

Ο ένας εκ των συντροφων στην φωτογραφία ειναι ο ihar ή αλλιως igor, που εγραψε το βιβλίο “ο δρόμος για το Μαγκανταν” που εξεδωσε το ταμείο αλληλεγγύης, μεταφρασμενο απο τον τοτε έγκλειστο συντροφο Γ.Κ. Το βιβλίο πραγματεύεται την εμπειρία του συντρόφου στη φυλακή της Λευκορωσιας. Ύστερα ο σύντροφος αποφυλακίστηκε, εφυγε, όμως με τα εξεγερτικα γεγονότα επέστρεψε για να πολεμήσει τη χούντα του Λουκασενκο, των καπιταλιστών και το κράτος. Μαζί με τα αδέρφια μας που φαίνονται στην φωτογραφία, συνελήφθησαν στα σύνορα και κατηγορούνται για αντάρτικες πραξεις. Σημειώνεται ότι εκτός απο τις διαδηλώσεις και συγκρουσεις υπειρξαν και αποκεντρωμενες ανταρτικες ενεργειες οπως επιθεσεις σε τμηματα επαρχιων κτλ κατα την διάρκεια των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων. Για αυτά κατηγορουνται οι συντροφοι. Οι κατηγορίες περι τρομοκρατίας στην Λευκορωσία έχουν την ποινή του θανάτου. Αμέριστη αλληλεγγύη στα αδέλφια μας, καμία ανοχή σε σταλινιζουσες απόψεις περί υποκινησεων και πρακτορολογιες που σκοπό έχουν να στηρίξουν τα κράτη της πρωην ΕΣΣΔ. Τιμή στους αναρχικους αγωνιστες και αγωνίστριες που δείχνουν τον δρόμο για την ακρατική κοινωνία πληρώνοντας ακριβό το τίμημα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *