Μεθόδευση διεξαγωγής της δίκης GARE ερήμην του Δ. Χατζηβασιλειάδη

https://athens.indymedia.org/post/1619189/

 

από Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

09/06/2022 6:09 μμ.

 

Είναι καταφανές ότι το υπουργείο τρομοκρατίας, με τη συναυτουργία της διεύθυνσης Κορυδαλλού επιδιώκει να γίνει η δίκη της GARE χωρίς την αγωνιστική παρουσία, τον πολιτικό λόγο και τη μαρτυρία του συντρόφου Δ.Χατζηβασιλειάδη.

 

Τον Σεπτέμβρη του 2021 αναβλήθηκε η δίκη της πρώτης αστυνομικής εισβολής στην κατάληψη GARE (Νοέμβρη ‘17), για τις 15 Ιούνη 2022. Εντωμεταξύ έχει ξεκινήσει το εφετείο της υπόθεσης Χολαργού. Στις 30 Μάη έγινε η τελευταία δικάσιμος (θα ακολουθήσουν κι άλλες στις 1, 8 και 11 Ιούλη). Ενώ μεσολαβούσαν 15 μέρες μέχρι τη δίκη της GARE, ο Δ.Χατζηβασιλειάδης μεταφέρθηκε στο Δομοκό την Κυριακή 5 Ιούνη. Σήμερα ενημερώθηκε από τη γραμματεία της φυλακής Δομοκού, που είχε λάβει από τη δικηγόρο του συντρόφου την κλήση για τη δίκη της GARE, ότι η εισαγγελεία δεν έχει εκδώσει εντολή μεταγωγής. Νομότυπα η ενημέρωση των φυλακών Κορυδαλλού και Δομοκού, η ενημέρωση του φακέλου του κρατούμενου κι η ενημέρωση της εισαγγελείας για την έκδοση εντολής στο μεταγωγών, θα έπρεπε να είχαν γίνει αυτόματα με την αναβολή της δίκης το Σεπτέμβρη του ‘21. Αντ’αυτού, οι αρμόδιες γραφειοκρατίες έθαψαν την προσδιορισμένη δίκη και την απαραίτητη έκδοση εντολής μεταγωγής. Επιπλέον, η διεύθυνση της φυλακής Κορυδαλλού έδωσε στη φυλακή Δομοκού τη ψευδή πληροφορία ότι ο κρατούμενός τους Δ. Χατζηβασιλειάδης έχει κάνει Υπεύθυνη Δήλωση άρνησης παρουσίας στη δίκη της GARE. Η γραμματεία του Δομοκού, προκειμένου να εξυπηρετήσει την παράνομη μεθόδευση αποκλεισμού του συντρόφου από τη δίκη και να καλύψει την ενδεχόμενη πλαστογραφία της διεύθυνσης Κορυδαλλού, επικαλέστηκε την προγραμματισμένη δίκη για τις 20 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη (απαλλοτρίωση τράπεζας και αιχμαλωσία του συντρόφου) ως εμπόδιο στη μεταγωγή του για τη δίκη της GARE. Ενώ αιχμάλωτοι αγωνιστές μεταφέρονται από φυλακή σε φυλακή την προηγούμενη και την επόμενη των δικών, με σκοπό τον αποκλεισμό τους από την επαφή τους με τους δικηγόρους τους και την ταλαιπωρία τους, ένα διάστημα 5 ημερών μεταξύ 2 δικών έγινε πρόσχημα αποκλεισμού ενός αγωνιστή από μία πολιτική δίκη.

Είναι καταφανές ότι το υπουργείο τρομοκρατίας, με τη συναυτουργία της διεύθυνσης Κορυδαλλού επιδιώκει να γίνει η δίκη της GARE χωρίς την αγωνιστική παρουσία, τον πολιτικό λόγο και τη μαρτυρία του συντρόφου Δ.Χατζηβασιλειάδη. Κι αν δεν το καταφέρει, να παρατείνει την ομηρία των 4 διωκόμενων αγωνιστών, με μία νέα αναβολή.

Ο αποκλεισμός του Δ.Χατζηβασιλειάδη από τη δίκη της GARE δεν θα περάσει. Οι αυτουργοί τέτοιων μεθοδεύσεων δεν μπορούν να κρυφτούν σε γραφειοκρατικές σκιές.

10, 100, 1000 καταλήψεις ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης

αλληλέγγυες/οι

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *