Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη

https://athens.indymedia.org/post/1619443/

 

από Κώστας Σακκάς

22/06/2022 3:15 μμ.

 

Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Στην εποχή της κανονικότητας του ειδισμού, της κανονικότητας της εκμετάλλευσης ζώων (ανθρώπινων ή μη), της κανονικότητας του εγκλεισμού και των φυλακών, της κανονικότητας του πολιτισμού της στέρησης της ελευθερίας και ουσιαστικά της ίδιας της ζωής, της κανονικότητας της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της μιζέριας, του ζόφου και της κατάθλιψης, δεν υπάρχει αγώνας για τα αυτονόητα αλλά αγώνας για την επανανοηματοδότησή τους.

Εγκλεισμός, επιτήρηση, απουσία αυτοδιάθεσης, στέρηση της αξιοπρέπειας… Φυλακή. Ο Γιάννης γνωρίζει πως για να κερδίσει τα αυτονόητα πρέπει να ρισκάρει ό,τι έχει.

Για να κερδίσει τη ζωή πρέπει να ρισκάρει τη συνθήκη της επιβίωσης.

Το δικαίωμα του Γιάννη για χορήγηση αναστολής μετά την έκτιση των 3/5 της συνολικής του ποινής βάσει του ΠΚ αποτελεί μια μικρή χαραμάδα στον τοίχο της μακρόπνοης αιχμαλωσίας του. Με την απεργία πείνας επιχειρεί η χαραμάδα αυτή να αποτελέσει αφετηρία για το ολοκληρωτικό γκρέμισμα του τοίχου αυτού και τη διακοπή της προληπτικής και επ’ αόριστον κράτησής του. Με μέσο αγώνα το σώμα και την ίδια του τη ζωή επιχειρεί να σπάσει το άτυπο καθεστώς εξαίρεσης που του έχει επιβληθεί και να ανακτήσει τη φυσική του ελευθερία.

Ο Γιάννης δεν είναι και δεν πρόκειται να μείνει μόνος του. Ο αγώνας αυτός -όπως κάθε αγώνας- είναι κομμάτι ενός μεγαλύτερου, ενός συνολικότερου αγώνα, τόσο για την επανανοηματοδότηση των αυτονόητων αυτού του κόσμου όσο και για την έμπρακτη επανάκτησή τους.

Γιάννη γερά ως τη λευτεριά!

Κώστας Σακκάς,

Α’ πτέρυγα, φυλακές Κορυδαλλού 22/6/2022

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *