Πανό, Κάλεσμα & Κείμενο αλληλεγγύης για την απεργία πείνας του αναρχικού συντρόφου Γ.Μιχαηλίδη

https://athens.indymedia.org/post/1619470/

 

από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

23/06/2022 2:57 μμ.

Πανό, Κάλεσμα & Κείμενο αλληλεγγύης για την απεργία πείνας του αναρχικού συντρόφου Γ.Μιχαηλίδη

Στις 23/05 ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης ανακοίνωσε απεργία πείνας με στόχο την αποφυλάκισή του. Έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, μετά 8.5 χρόνια φυλακής, δικαιούται την αποφυλάκιση που το κράτος και το αστυνομοδικαστικό σύμπλεγμα ως τώρα του την στερούν εκδικητικά. Από τις 29/12/21 ολοκληρώθηκαν οι χρονικές προϋποθέσεις για αυτό και πάνω από 5 μήνες τώρα κρατείται αιχμάλωτος, λόγω της πολιτικής του ταυτότητας ως αναρχικός και της αμετανόητης αξιακής στάσης του, σύμφωνα με τις ιδέες και τις επιλογές του. Το δικαστικό συμβούλιο Άμφισσας απέρριψε προσχηματικά την αίτηση του, λόγω του προφίλ του, ως συντρόφου συνεπή σε αγώνες πάσης φύσεως τα τελευταία χρόνια. Οδηγούμαστε, έτσι, σε μια συνθήκη γνωστή για την αστική δημοκρατία, όπου δεν διώκονται, ακόμη και βάση των ίδιων των νόμων της, οι πράξεις, αλλά δημιουργούνται ιδιώνυμα απέναντι σε πολιτικές τάσεις, ρεύματα και ιδέες. Ο αναρχικός χώρος διώκεται πολιτικά από το κράτος και τους μηχανισμούς του και η στάση τους απέναντι στον σύντροφο Γ. Μιχαηλίδη, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατούμενους, αντικατοπτρίζει την αντι-αναρχική, αντι-εξεγερσιακή επίθεση τους, ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό». Πρόκειται για μια πραγματική αστυνομία σκέψης που θέλει να εγκλωβίσει επ’αορίστον αγωνιστές επαναστάτες, με βάση την στρατηγική της «πρόληψης», ακόμα και για προθέσεις ή και σκέψεις τέλεσης νέων πράξεων. Παράλληλα, είναι μια τακτική τρομοκρατίας προς εκείνα τα κομμάτια της κοινωνίας που σκέφτονται με επαναστατικό/ριζοσπαστικό τρόπο και αναγνωρίζουν την ανάγκη της μάχης, ενάντια στο κράτος και την κυριαρχία. Είναι, επίσης, μια τακτική παραδειγματισμού, για την αντιμετώπιση όποιας/όποιου διανοηθεί να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Είναι η ίδια η ουσία του κράτους αυτή η κατασταλτική στρατηγική.

Η απεργία πείνας ως μέσο αγώνα στις φυλακές:

Η απεργία πείνας είναι ένα μέσο αγώνα των αιχμάλωτων να διεκδικήσουν ανάσες, που μέσα στα κολαστήρια της δημοκρατίας τους στερούνται από την σωφρονιστική-δικαστική-αστυνομική μαφία. Ήδη από πολύ παλιά έχουν κατακτηθεί αιτήματα με τις απεργίες πείνας, όπως άδειες, επικοινωνία, πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, περίθαλψη, εκπαίδευση κ.α. Η απεργία πείνας είναι ένα μέσο που αναδείχθηκε από πολιτικούς αιχμαλώτους σε συνθήκες κοινοβουλευτικής-αστικής δημοκρατίας και μη. Η κοινοβουλευτική-αστική δημοκρατία είναι ένα σύστημα, το οποίο προσπαθεί να αποκρύψει την κτηνώδη εξουσία της, για να αποκρύψει το πραξικόπημά της πάνω στις ζωές των ανθρώπων. Μιλάει για δικαιώματα, νομιμότητα, έχει ανθρωπιστικό προσωπείο, ανθρωπιστικές ευαισθησίες. Ένας απεργός πείνας δημιουργεί θραύσματα στη βιτρίνα αυτή. Σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας υπήρξαν οι πρώτοι νεκροί πολιτικοί αιχμάλωτοι του IRA και σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δολοφονούνται οι Τούρκοι και Κούρδοι απεργοί πείνας. Φυσικά δεν είναι το μόνο μέσο αγώνα, καθώς είναι ένα σύνολο πρακτικών στο ψηφιδωτό δράσεων που έχουν λάβει χώρα μέσα στις φυλακές όπως στάσεις, αποχές, εξεγέρσεις, αποδράσεις κ.α.. Παρόλα αυτά όταν ένας αγωνιστής φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιήσει το σώμα του ως ανάχωμα για να κερδίσει το αυτονόητο, είναι εκείνο το σημείο μηδέν που παίζει την ίδια του την ζωή, προκειμένου να ασκήσει πίεση για όσα του ανήκουν και του έχουνε στερήσει. Είναι το σημείο που έρχεται το σώμα και η συνείδηση σε πλήρη σύγκρουση με την ίδια την φυλακή, με το ίδιο το κράτος. Είναι το σημείο που το αστικό φιλελεύθερο κράτος δείχνει το αληθινό πρόσωπό του. Το σημείο που πέφτουν οι μάσκες περί δικαίου και σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης, για πράγματα που σύμφωνα με τους ίδιους τους νόμους τους είναι κεκτημένα. Ο αγώνας για κάθε αγωνιστή αναρχικό δεν τελειώνει στην αιχμαλωσία, συνεχίζεται και μέσα από τις φυλακές, μέχρι το οριστικό τους γκρέμισμα και αυτό έχει σημασία για τους αγώνες μέσα στις δομές εγκλεισμού.

Το κίνημα αλληλεγγύης και ο ρόλος του σε μια απεργία πείνας:

Οι αγώνες μέσα στις φυλακές, όπως και σε κάθε δομή εγκλεισμού (στρατόπεδα συγκέντρωσης), είναι κατεξοχήν αόρατοι. Κι αυτό γιατί μέσα στα κελιά δίνονται μάχες μεγάλης έντασης που αποκρύπτονται συστηματικά από το κράτος, τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. και τα φερέφωνα της εκάστοτε κυβέρνησης-εξουσίας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το κίνημα αλληλεγγύης με τους φυλακισμένους, διαταράσσοντας την κανονικότητα και τη νομιμότητα, να διαχύσει και να γεφυρώσει τα προτάγματα και τα περιεχόμενα των αγώνων τους. Άλλωστε όπως λέει και το σύνθημα «ένα κίνημα που ξεχνάει τους αιχμάλωτους του κοινωνικού πολέμου, ξεχνάει και τον ίδιο τον πόλεμο». Είναι καταλυτικός ο ρόλος του κινήματος αλληλεγγύης ως μοχλός πίεσης και κόστους για το κράτος. Μια απεργία πείνας έχει πάντα την δυνατότητα να σπάσει την ακινησία του χώρου και να απελευθερώσει μια δυναμική όπου μπορεί να ζωντανέψει διαρκή ξεσπάσματα. Ένα δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης, πέρα από την πίεση στην εξουσία που ασκεί με βάση κάποιο αίτημα φυλακισμένου, μέσα από τις δράσεις αλληλεγγύης , την κινητικότητα της, δημιουργεί ένα δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας με τους αιχμαλώτους και όταν αυτό δεν μπορεί να συμβεί έχουμε μία νίκη του κράτους, μια ακόμη σιδερένια πόρτα που κλειδώνει και διαχωρίζει τους μέσα με τους έξω. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η αποφυλάκιση του συντρόφου Γ. Μιχαηλίδη είναι μονόδρομος.

Τασσόμαστε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στον αγώνα του Γιάννη Μιχαηλίδη για άμεση αποφυλάκιση, στηρίζουμε το κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Γ. Μιχαϊλίδη και καλούμε με τη σειρά μας στην πορεία την Παρασκευή 24/6, 6.00μ.μ., στα Προπύλαια.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/05

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΟΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 24/6/2022 – ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 6:00 

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *