Παρέμβαση για την Ε.Ο. 17Ν 20 χρόνια μετά την έκρηξη στο λιμάνι του Πειραιά

https://athens.indymedia.org/post/1619480/

από Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

24/06/2022 10:03 πμ.

Παρέμβαση για την Ε.Ο. 17Ν, 20 χρόνια μετά την έκρηξη στο λιμάνι του Πειραιά

 

29/6/2002

«Τόσα χρόνια, κάθε φορά που βάζαμε μια βόμβα, είχαμε φανταστεί τον κρότο, τη λάμψη, το ωστικό κύμα μιας άκαιρης έκρηξης, να περνούν από μέσα μας. Αποδεχόμασταν το ρίσκο, προσπαθούσαμε να το μηδενίσουμε. Δεν θα μας ξάφνιαζε, δεν θα παραπονιόμασταν. ‘Τουλάχιστον να’ ναι γερή’, χαμογελούσε ο Σάββας».

Δ. Κουφοντίνας, «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη»

20 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη νύχτα που «σκοτείνιαζε για το μεταπολιτευτικό αντάρτικο πόλης». Εμείς ελπίζουμε όμως σε μια νέα ανατολή. Έτσι επιλέγουμε να ερμηνεύσουμε το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απεργίας πείνας του. Οι χιλιάδες αγωνιστές/ριες που κατέκλυσαν τους δρόμους παρά τα σκληρά κυβερνητικά μέτρα του lockdown, τον κίνδυνο των προστίμων και την άγρια καταστολή είναι ένα γεγονός που φανερώνει όχι μόνο την αλληλεγγύη στο πρόσωπο του συγκεκριμένου επαναστάτη αλλά και την υποστήριξη στο όραμα του ένοπλου αγώνα.

Με την ανάρτηση του πανό στην Πύλη Ε8 στο λιμάνι του Πειραιά, όπου γράφτηκαν οι τελευταίες σελίδες της δράσης της Ε.Ο. 17 Ν, τιμάμε τον αντάρτη Δημήτρη Κουφοντίνα και όλες τις ένοπλες οργανώσεις που σημάδεψαν τα χρόνια της μεταπολίτευσης ως και τις μέρες μας.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/5 Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

 

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *