Ενημέρωση για την παρέμβαση στο Kontra channel για τον αναρχικό Γ. Μιχαηλίδη

https://athens.indymedia.org/post/1619871/

από Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

14/07/2022 2:30 πμ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Την Τρίτη 12/7 και ενώ ο συντροφός μας διανύει την 52 ημέρα απεργίας πείνας, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από 20 άτομα στο Kontra channel κατά τη διάρκεια εκπομπής της Α. Γιάμαλη. Κατά την παρέμβαση αναρτήθηκε πανό και διαβάστηκαν κομμάτια του κειμένου της συνέλευσης αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη.

Ο σύντροφος πλέον κινδυνεύει από σοβαρή ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών λειτουργιών. Μετά από 8,5 χρόνια κράτησης, διεκδικεί το αυτονόητο. Την αποφυλάκιση που δικαιούται εδώ και 7 μήνες σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους. Για να δικαιολογηθεί η επ’ αόριστον ομηρία του συντρόφου επιστρατεύεται το πρόσχημα ότι ο κρατούμενος “δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης, καθώς συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων”.

Πέρα από το καθεστώς εξαίρεσης εις βάρος των πολιτικών κρατουμένων, που ο Γιάννης παλεύει με οδόφραγμα το σώμα του, παράλληλα εκθέτει όλο τον μηχανισμό συγκάλυψης και μεροληψίας που αποτυπώνει το πια πραγματικά είναι η “δικαιοσύνη” τους.Την ώρα που ο σύντροφος μας λιώνει σε ένα άθλιο κελί του νοσοκομείου Λαμίας, να αποφυλακίζονται προκλητικά οι “δικοί τους”. Λιγνάδης, Χορταριάς, Φιλιπίδης, Κορκονέας, αφοι Λεβέντη.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Η δικαιοσύνη που αποφυλάκισε τις τελευταίες μέρες δολοφόνους και βιαστές είναι ταξική. Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως η οργή μας θα σας πνίξει. Η δικαιοσύνη του δρόμου δεν θα σας αφήσει να εξοντώσετε τον σύντροφο μας.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Βίντεο της παρέμβασης: https://www.youtube.com/watch?v=3zUYN-ACExY

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *