ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ 27/8/2022.

<strong>ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ 27/8/2022.</strong>

 

Η κατάσταση της υγείας των απεργών είναι πολύ κρίσιμη. Ο σύντροφος Gökhan Yıldırım, βρίσκεται στις 250 μέρες απεργίας πείνας, είναι 37 κιλά, τα άκρα του έχουν μαυρίσει δυσκολεύεται να μετακινηθεί, δυσκολεύεται και στην αναπνοή Τον έχουν μεταγάγει στο νοσοκομείο παρά τη θέλησή του, με τον κίνδυνο της αναγκαστικής σίτισης να είναι υπαρκτός. Σήμερα τον μεταφέρανε στο Ιατροδικαστικό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο θα πάρει απόφαση ή να τον αποφυλακίσει ή να τον δολοφονήσει. Η κατάσταση της υγείας της συντρόφισσας Sibel Balaç, είναι επίσης κρίσιμη, όντας 43 κιλά και σε 256 μέρες απεργίας.

Στις 27 Αυγούστου 2022, μετά από κάλεσμα των Επαναστατών κρατουμένων από την Τουρκία, πολιτικών κρατούμενων στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε μονοήμερη απεργία πείνας για την υποστήριξη των αιτημάτων, των πολιτικών κρατουμένων, απεργών πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία, της Sibel Balaç, του Gökhan Yıldırım και του İleri Kızılaltun.

Πέραν των 11 πολιτικών κρατουμένων από την Τουρκία, στην απεργία πείνας συμμετείχαν 62 κρατούμενοι/ες από διάφορες φυλακές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων οι πολιτικοί κρατούμενοι Δημήτρης Κουφοντίνας, τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης και  Πόλα Ρούπα, ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ο Θάνος Χατζηαγγέλου και ο Πάνος Καλαϊτζης!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ:

Φυλακή Μαλανδρίνου: 9 κρατούμενοι

Φυλακή Αγίου Στεφάνου-Πατρών: 4 κρατούμενοι

Φυλακή Κορυδαλλού: 10 κρατούμενοι

Φυλακή Λάρισας:  2 κρατούμενοι.

Γυναικεία Φυλακή Θήβας: 8 κρατούμενες

Φυλακή Χανίων: 23 κρατούμενοι

Φυλακή Τρικάλων: 1 κρατούμενος ( είχε προηγηθεί μονοήμερη απεργία πείνας, στις 19/8, με τη συμμετοχή 29 κρατουμένων)

Φυλακές Ιωαννίνων: 1 κρατούμενος

Φυλακές Δομοκού: 4 κρατούμενοι

 

Επιπλέον, 100 άτομα εκτός των φυλακών που ζουν σε Τουρκία, Ελλάδα, Συρία, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία και Βέλγιο συμμετείχαν στο 1ήμερο κάλεσμα απεργίας πείνας αλληλεγγύης, ενώνοντας τις φωνές τους με τους απεργούς πείνας. Επιπλέον, στις Φυλακές Μαλανδρίνου συγκεντρώθηκαν συνολικά 45 υπογραφές για να σταλούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας. Στις 27/8/2022 αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά, πως η διεθνιστική αλληλεγγύη το όπλο των λαών.

 

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

SİBEL BALAÇ, GÖKHAN YILDIRIM ΚΑΙ İLERİ KIZILALTUN!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΚP ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

Πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο

31/08/2022

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *