ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ 27/8/2022.

 

Η κατάσταση της υγείας των απεργών είναι πολύ κρίσιμη. Ο σύντροφος Gökhan Yıldırım, βρίσκεται στις 250 μέρες απεργίας πείνας, είναι 37 κιλά, τα άκρα του έχουν μαυρίσει και δυσκολεύεται να μετακινηθεί. Τον έχουν μεταγάγει στο νοσοκομείο παρά τη θέλησή του, με τον κίνδυνο της αναγκαστικής σίτισης να είναι υπαρκτός. Σήμερα τον μεταφέρανε στο Ιατροδικαστικό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο θα πάρει απόφαση ή να τον αποφυλακίσει ή να τον δολοφονήσει. Η κατάσταση της υγείας της συντρόφισσας Sibel Balaç , είναι επίσης κρίσιμη, όντας 43 κιλά και σε 256 μέρες απεργίας.

Στις 27 Αυγούστου 2022, μετά από κάλεσμα των Επαναστατών κρατουμένων από την Τουρκία, πολιτικών κρατούμενων στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε μονοήμερη απεργία πείνας για την υποστήριξη των αιτημάτων, των πολιτικών κρατουμένων, απεργών πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία, της Sibel Balaç, του Gökhan Yıldırım και του İleri Kızılaltun.

Πέραν των 11 πολιτικών κρατουμένων από την Τουρκία, στην απεργία πείνας συμμετείχαν 62 κρατούμενοι/ες από διάφορες φυλακές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων οι πολιτικοί κρατούμενοι Δημήτρης Κουφοντίνας, τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ο Θάνος Χατζηαγγέλου και ο Πάνος Καλαϊτζης!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ:

Φυλακή Μαλανδρίνου: 9 κρατούμενοι

Φυλακή Αγίου Στεφάνου-Πατρών: 4 κρατούμενοι

Φυλακή Κορυδαλλού: 10 κρατούμενοι

Φυλακή Λάρισας:  2 κρατούμενοι.

Γυναικείά Φυλακή Θήβας: 8 κρατούμενες

Φυλακή Χανίων: 23 κρατούμενοι

Φυλακή Τρικάλων: 1 κρατούμενος ( είχε προηγηθεί μονοήμερη απεργία πείνας, στις 19/8, με τη συμμετοχή 29 κρατουμένων)

Φυλακές Ιωαννίνων: 1 κρατούμενος

Φυλακές Δομοκού: 4 κρατούμενοι

Επιπλέον, 100 άτομα εκτός των φυλακών που ζουν σε Τουρκία, Ελλάδα, Συρία, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία και Βέλγιο συμμετείχαν στο 1ήμερο κάλεσμα απεργίας πείνας αλληλεγγύης, ενώνοντας τις φωνές τους με τους απεργούς πείνας. Επιπλέον, στις Φυλακές Μαλανδρίνου συγκεντρώθηκαν συνολικά 45 υπογραφές για να σταλούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας. Στις 27/8/2022 αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά, πως η διεθνιστική αλληλεγγύη το όπλο των λαών.

 

 

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

SİBEL BALAÇ, GÖKHAN YILDIRIM ΚΑΙ İLERİ KIZILALTUN!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΚP ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Στήριξη της συμβολικής απεργίας πείνας των φυλακισμένων

στην Ελλάδα πολιτικών κρατουμένων από την Τουρκία,

απ’ τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

26 /8/2022

Στηρίζουμε και εμείς οι κρατούμενοι του Επαναστατικού Αγώνα το κάλεσμα των Τούρκων συντρόφων πολιτικών κρατουμένων στην Ελλάδα και συμμετέχουμε στη συμβολική μονοήμερη απεργία πείνας το Σάββατο 27/8/2022 σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους Απεργούς Πείνας μέχρι θανάτου στη Τουρκία. Ενώνουμε και εμείς τις φωνές μας με τον αγώνα των συντρόφων επαναστατών κρατουμένων στις τουρκικές φυλακές της Sibel Balaç, του Gökhan Yildirim –που εδώ και 250 μέρες βρίσκονται σε Απεργία Πείνας μέχρι θανάτου– και του συντρόφου επίσης Απεργού Πείνας Ileri Kizilaltun, για τα δίκαια αιτήματά τους.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

  ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ

ALI OSMAN KÖSE

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Πόλα Ρούπα, Γ΄ πτέρυγα γυναικείων φυλακών Ελαιώνα – Θήβα

Νίκος Μαζιώτης, Δ΄ πτέρυγα φυλακών Δομοκού

Πολιτικοί κρατούμενοι του Επαναστατικού Αγώνα 

 

4ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ (Κουζή & Ξυνιάδος)

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ

Αυτές οι εκδηλώσεις στοχεύουν στη συλλογικοποίηση της γνώσης, της εμπειρίας και των εργαλείων των διαφόρων επαναστατικών εγχειρημάτων και στην ανατροφοδότηση των αγώνων μας μέσω του χτισίματος και εμπλουτισμού της συλλογικής μνήμης. Καλούμε σε έναν ανοιχτό διάλογο για να οραματιστούμε από κοινού τρόπους ενδυνάμωσης και σύνδεσης των κοινοτήτων μας πολυεπίπεδα, μέσα από δομές που θα καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, θα ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και θα συλλογικοποιούν την κοινωνική αντίδραση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 01/09

18:00: «εμπειρίες από μια εδαφικοποιημένη κοινότητα αγώνα», τοποθέτηση της κοινότητας κατειλημμένων προσφυγικών «κοινότητα, κοινωνία και ψυχική υγεία», ένα κείμενο της Πρωτοβουλίας Ψ [πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία]

22:00: προβολή της ταινίας “Bacurau” (2019) & Bar

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02/09

18:00: «Διαρρηγνύοντας τους μηχανισμούς αποκλεισμού: ο αγώνας ενάντια στα κέντρα κράτησης και η δημιουργία κοινοτήτων ως αποκεντρωτική στρατηγική», τοποθέτηση της συνέλευσης “Stop War On Migrants”

20:00: «Συνεργατισμός και αυτοδιαχείριση στην παραγωγή», εισήγηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. & ανοιχτή συζήτηση

22:00: προβολή της ταινίας «Άθλιοι» (2019) & Bar

ΣΑΒΒΑΤΟ 03/09

18:00: «Τεχνολογία για τις ανάγκες μας», ανοιχτή συζήτηση για τη συλλογικοποίηση της πληροφορίας και της τεχνολογίας στις κοινότητές μας

20:00: «Φύλο, σώμα και σεξουαλικότητα στην παιδική ηλικία», μία τοποθέτηση από «Το μικρό δέντρο που θα γίνει δάσος», ένα αυτοοργανωμένο παιδαγωγικό εγχείρημα

22:00: Bar

ΚΥΡΙΑΚΗ 04/09

18:00: «Ελεύθερη συμβίωση και αυτοδιαχείριση από την οπτική του Κουρδικού Κινήματος Ελευθερίας», εισήγηση και βιντεοπαρουσίαση.

21:00: Συλλογική Κουζίνα και Γλέντι

Δομή Παιδικού Στεκιού & Αυτομόρφωσης Κοινότητας Κατειλημμένων Προσφυγικών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *