Αλληλεγγύη στους 11 πολιτικούς κρατούμενους και απεργούς πείνας από την Τουρκία | Συμβολική απεργία πείνας μέσα στις φυλακές

https://athens.indymedia.org/post/1621346/

 

από .

25/10/2022 9:56 πμ.

Στις 16 Νοέμβρη θα ξεκινήσει το εφετείο των 11 πολιτικών κρατούμενων από την Τουρκία Ali Ercan Gökoğlu, Burak Agarmış, Hasan Kaya, Sinan Çam, Şadi Naci Özpolat, Halil Demir, Anıl Sayar, Harika Kızılkaya, Hazal Seçer, Sinan Oktay Özen και İsmail Zat, οι οποίοι βρίσκονται έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές από τις 19 Μαρτίου του 2020.

Κατά τη διάρκεια της δίκης τους σε ειδικό δικαστήριο δεν είχαν δυνατότητα σωστής διερμηνείας, η κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης διεκόπη αρκετές φορές από την έδρα, δέχθηκαν επίθεση από τους μπάτσους εντός της δικαστικής αίθουσας και στις 17 Ιουλίου 2021, καταδικάστηκαν σε 33 χρόνια φυλακής ο καθένας με κύρια κατηγορία αυτής της συμμετοχής σε “τρομοκρατική οργάνωση”.

Από τις 7 Οκτώβρη 2022 ξεκίνησαν απεργία πείνας επ’ αόριστον με βασικό αίτημα μια δίκαιη δίκη. Η στήριξη μας στον αγώνα τους είναι αυτονόητη.

Από τις πρώτες ημέρες της απεργίας στις γυναίκειες φυλακές Θήβας ξεκίνησαν και οι τραμπουκισμοί της υπηρεσίας των φυλακών εναντίον των 2 συντροφισσών Harika και Hazal, καθώς επιχειρήθηκε να τις βάλουν σε απομόνωση με την απειλή πειθαρχικών συμβουλίων. Οι δύο συντρόφισσες αρνήθηκαν και υπό την πίεση αλληλέγγυων συντρόφων και συντροφισσών οι δύο αγωνίστριες δεν διώχθηκαν πειθαρχικά.

Όταν όμως πριν από μερικές ημέρες διαπιστώθηκε ταχυκαρδία και αρρυθμία στη Hazal, διεκομίσθη δια της βίας στο νοσοκομείο της Θήβας, ενώ εκεί επιχειρήθηκε να της βάλουν ορό χωρίς τη συναίνεση της. Εν τέλει επέστρεψε στη φυλακή με εκδορές και μελανιές από την κακομεταχείριση μπάτσων και σωφρονιστικών. Περιττό να αναφέρουμε πως αυτή η μεταχείριση συνιστά βασανιστήριο αλλά και έθεσε σε κίνδυνο την υγεία της.

Απέναντι σε κάθε δίωξη και σε κάθε βασανιστήριο, στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των 11 αγωνιστών και αγωνιστριών από την Τουρκία. Σε ένδειξη αλληλεγγύης θα διεξάγουμε μια ημέρα συμβολική απεργία πείνας, σήμερα Τρίτη 25 Οκτώβρη, ως μια πρώτη μικρή συνεισφορά για να σπάσει η σιωπή.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

Παναγιώτης Βουγιουκλάκης

Λάμπρος Βουγιουκλάκης

Ιάσονας Ροδόπουλος

Θάνος Χατζηαγγέλου

Γιάννης Μιχαηλίδης

Φώτης Δασκαλάς

Φώτης Τζιώτζης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *