Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας Alfredo Cospito

https://athens.indymedia.org/post/1621371/

 

από Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών

27/10/2022 3:08 πμ.

Ανάρτηση πανό στο Πολυτεχνείο επί της οδού Πατησίων, ως ελάχιστο σινιάλο αλληλεγγύης στον αναρχικό επαναστάτη απεργό πείνας Alfredo Cospito. Φωτιά στο 41-bis! Βρισκόμαστε δίπλα στον αγώνα των αιχμαλώτων του ταξικού-κοινωνικού πολέμου!

Ο Alfredo Cospito, αναρχικός αιχμάλωτος για την υπόθεση “Scripta Manent”, βρίσκεται σε απεργία πείνας από την 20ή Οκτώβρη στη φυλακή Bancali, στο Sassari της Σαρδηνίας. Ήδη από την 5η Μαΐου και μετά από δέκα χρόνια φυλακής, το κράτος επέλεξε να ισχυροποιήσει τον εγκλεισμό του συντρόφου (ο οποίος ως τότε συνεισέφερε σημαντικά στον αναρχικό διάλογο με γράμματα, άρθρα και παρεμβάσεις), μέσα από το καθεστώς του άρθρου 41-bis (carcere duro), ενός νόμου-έκτρωμα που στην ουσία, αναβαθμίζει τον εγκλεισμό σε ειδική απομόνωση ακόμη και σε αισθητηριακό επίπεδο. Πρόκειται για έναν ασφυκτικό κλοιό που σχεδόν μηδενίζει κάθε επικοινωνία κι επαφή με τον έξω κόσμο.

Ο προορισμός του συγκεκριμένου καθεστώτος είναι να δημιουργήσει φραγμό στον επαναστατικό-αντιεξουσιαστικό διάλογο μεταξύ των συντρόφων-ισσών εντός κι εκτός των φυλακών. Η οργανωμένη λογοκρισία κι απόπειρα εξόντωσης των πολιτικών κρατουμένων, αποκαλύπτει τα δόντια της δημοκρατίας και τον φόβο των εξουσιαστικών δυνάμεων προς όσους/ες/α κυοφορούν και διαδίδουν τον σπόρο της εξέγερσης και της επίθεσης για την κατεδάφιση του κόσμου του κράτους και του κεφαλαίου.

Ο Alfredo Cospito, συνεχιστής του αναρχικού λόγου και της αναρχικής πράξης, σηκώνει την ασπίδα της απεργίας πείνας, για να αποκρούσει την εκδικητικότητα του κρατικού μηχανισμού. Το ιταλικό κράτος με τις φασιστικές πρακτικές του -μέσα από τις τελευταίες εκλογές κι όχι μόνο-, έχει μακρά ιστορία πολεμικής έντασης με τους/τις εχθρούς αναρχικούς/ές που ανά τα χρόνια βρίσκονται σε υποθέσεις και φακέλους για τη δράση και τις πεποιθήσεις τους, με αντίτιμο ακόμη και τον θάνατο.

Να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλεγγύης με τις γειτονικές χώρες και να δυναμώσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη προς πάσα κατεύθυνση. Η αλληλεγγύη συνιστά υπόστρωμα κάθε προσπάθειας διεθνοποίησης των αγώνων των καταπιεσμένων και στη βάση αυτή, η ανάγκη οργανικής διεθνούς επαναστατικής αλληλεγγύης συνιστά πρόταγμα των αγώνων μας στο εδώ και το τώρα, για την καταστροφή του υπάρχοντος.

Ο σύντροφος Alfredo έχει αναλάβει την ευθύνη για τις πιστολιές στα πόδια του Roberto Adinolfi, στελέχους και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας πυρηνικού θανάτου, Ansaldo Nucleare.

Από την 25η Οκτώβρη, βρίσκεται σε απεργία πείνας κι ο αναρχικός αιχμάλωτος Juan Sorroche σε αλληλεγγύη με τον Alfredo Cospito.

Δε γνωρίζω το κατά πόσο ο διεθνισμός θα μας αποτρέψει από αυτήν την κάθοδο στην ανυπαρξία, ή αν θα αποτελέσει τον μοχλό ανύψωσης κι ανατροπής του υπάρχοντος κόσμου. Ένα πράγμα είναι πάντως σίγουρο: προκειμένου να αντιταχθούμε σε αυτόν τον νέο καπιταλισμό αποφασιστικά, η κατάρρευση του συστήματος απαιτείται να είναι παγκόσμια. Οι πόλεμοι παρατάξεων οδηγούν στην ήττα τόσο, όσο κι η αναμονή της κατάλληλης στιγμής ωρίμανσης των συνθηκών από τους αναρχικούς.,

Alfredo Cospito, «Ποια Διεθνής; Συνέντευξη και συζήτηση με τον Alfredo Cospito από τις φυλακές της Ferrara»

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ALFREDO COSPITO

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ 41-bis

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Ανοιχτή Συνέλευση ναρχικών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *