[Αθήνα] Ενημερωτικό δράσεων της Ανοιχτής συνέλευσης για την δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη

https://athens.indymedia.org/post/1622497/

από Ανοιχτή συνέλευση για την δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη

12/12/2022 4:32 μμ.

 

Συγκεντρωτικό δράσεων που πραγματοποίησε η ‘Ανοιχτή συνέλευση για την δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη’ την προηγούμενη εβδομάδα. Επόμενη συνέλευση Δευτέρα 12/12 – 18.30 – ΑΣΟΕΕ

Πέμπτη 08/12 – Συγκέντρωση/παρέμβαση στην κοινότητα Ρομά στο Χαλάνδρι

Γύρω στα 40 συντρόφια πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση έξω από την κοινότητα Ρομά στο Χαλάνδρι, δίπλα στο σταθμό μετρό Νομισματοκοπείο, επί της λεωφόρου Μεσογείων. Η κοινότητα μέτα από ένα διήμερο συγκρούσεων με τις δυνάμεις καταστολής, αποκλείστηκε από μπάτσους, οι οποίοι έχουν 24ώρη παρουσία στις εισόδους της κοινότητας με κλούβες και ΟΠΚΕ. Με στόχο να στείλουμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης στις συγκρουσιακές κινήσεις και ενάντια στον αποκλεισμό, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση με πανό, τρικάκια και συνθήματα, ενώ ένα κομμάτι της συνέλευσης μπήκε στην κοινότητα και συνομίλησε με τον κόσμο. Κομμάτι του κόσμου της κοινότητας πλαισίωσε τη συγκέντρωση μετά από κάποια ώρα παρουσίας μας εκεί.

Παρασκευή 09/12 – Συγκέντρωση στο Μοναστηράκι

Με στόχο τη διατάραξη της καταναλωτικής κανονικότητας στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, εν μέσω της εξέγερσης των κοινοτήτων Ρομά σε όλο τον ελλαδικό χώρο, πραγματοποιήσαμε συγκέτρωση στην πλατεία Μοναστηρακίου που πλαισιώθηκε από 150 συντρόφια. Αφού φωνάξαμε συνθήματα και πετάξαμε τρικάκια, ο κόσμος κινήθηκε με τη μορφή πορείας πρός την Ερμού, η οποία (όπως και οι παράλληλοι δρόμοι) αποκλείστηκε από διμοιρίες μπάτσων. Το σώμα κινήθηκε στα στενά του Μοναστηρακίου και του Ψυρρή, φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας τρικάκια και γράφοντας συνθήματα, καταλήγοντας και πάλι στην πλατεία, όπου και η συγκέντρωση έληξε.

Δευτέρα 12/12 – Παρέμβαση στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στο Κολωνάκι

Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε παρέμβαση με πανό και τρικάκια έξω από τα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με στόχο τη στοχοποίηση της προσπάθειας συγκάληψης της δολοφονικής ενέργειας των μπάτσων, και της μη ενημέρωσης για την κατάσταση της υγείας του Κώστα Φραγκούλη. Άτομα της παρέμβασης ανέβηκαν στα γραφεία πέταξαν τρικάκια και μοίρασαν κείμενα στους/ις εργαζόμενους/ες.

Επόμενη συνέλευση Δευτέρα 12/12 – 18.30 – ΑΣΟΕΕ

Το κράτος επιτίθεται στην κοινωνική βάση με όλα του τα όπλα – Θα μας βρει απέναντί του

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΟΛΑ/ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ανοιχτή συνέλευση για την δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *