Τοποθέτηση του συντρόφου Β. Σταθόπουλου στο Εφετείο την 9/12

https://athens.indymedia.org/post/1622613/

 

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

16/12/2022 4:02 μμ.

 

Η τοποθέτηση του συντρόφου Β Σταθόπούλου μετά την προκλητική πρόταση το εισαγγελέα που σε λιγότερο από μισή ώρα αγνόησε απροκάλυπτα την διαδικασία που έχει ξεκινήσει από το Μάιο. Με λογικά άλματα προωθεί την καταφανή στοχοποιήση των συντρόφων μας και προτείνει ακριβώς την ίδια ποινή όπως και στο πρωτόδικο. Μάλιστα στην προσπάθεια του να στηρίξει το διάτρητο κατηγορητήριο αφου έκανε χρήση των διαφόρων κατασκευασμένων στοιχείων προχώρησε ακόμα ένα βήμα πάρα πέρα , υποστηρίζοντας ότι και η ύπαρξη μη στοιχείων αποδεικνύει ενοχή.

….Με την αγόρευσή του ο εισαγγελέας υποτιμάει τη νοημοσύνη όλων εδώ μέσα. Προφανώς για τον ίδιο δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν εφετείο και μάλλον ούτε και πρωτόδικο αλλά κατευθείαν φυλακή και μάλλον σε παλιότερες εποχές θα ήταν ο ίδιος που θα έδινε την παραγγελία σε εκτελεστικά αποσπάσματα. 8 μήνες όμως εμείς εδώ πέρα λέμε την αλήθεια και όχι ανακρίβειες και ψέματα όπως έκανε η αντιτρομοκρατική, το πρωτόδικο αλλά και ο εισαγγελέας εδώ μέσα, όμως ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι που προανέφερα είναι μέρος μιας στημένης δικογραφίας, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία προκειμένου να καταδικαστώ και να μου καταστρέψουν την ζωή.

Για αυτό στην ουσία δεν στοιχειοθετούν τις κατηγορίες. Ειναι στην λογική αποφασίζομεν και διατάζομεν. Από την άλλη εμείς από την πρώτη στιγμή υπερασπιζόμαστε αυτό που έχουμε πει από την αρχή. Πρώτον ότι η δικογραφία είναι στημένη και δεύτερον την έννοια και την πράξη της αλληλεγγύης, όπως επίσης και ότι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι ότι είμαι αναρχικός και ότι συμμετέχω στο ευρύτερο αναρχικό/ανατρεπτικό κίνημα. Προφανώς για το κράτος και την εξουσία πρωτεύον είναι να ειναι έξω από την φυλακή οι παιδοβιαστές και οι βιαστές (όπως είναι ο Λιγναδης και οι αστυνομικοί από το ΑΤ Ομονοίας) οι δολοφόνοι 15χρονων αναρχικών και 16χρονων ρομά και διαφόρων άλλων ανθρώπων (όπως είναι ο Κορκονέας και λοιποί αστυνομικοί) και οι φασίστες της ΧΑ που παραπάνω από τους μισούς είναι με αναστολή έξω και όχι οι αναρχικοί που κάνουν πράξη την έννοια της αλληλεγγύης.

Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες όσο αφορά την κλοπή, δεν είμαι μέλος της Επαναστατικής Αυτοάμυνας και δεν συμμετείχα σε καμία μεταφορά οπλισμού.

Τέλος, θα ήθελα να πω ένα κομμάτι που έχω αποτυπώσει από τον Μιγκελ ντε Θερβάντες που απευθύνεται σε όλους σας εδώ μέσα “τρέλα είναι να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας και μεγαλύτερη τρέλα από όλες είναι να βλέπεις την ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι, το να αλλάξεις τον κόσμο δεν είναι τρέλα ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη”.

  1. Σταθόπουλος Εφετείο, 9/12/2022

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *