Θ.Χατζηαγγέλου|Επαναστατική αξιοπρέπεια ή Θάνατος – Μέση λύση δεν υπάρχει

https://athens.indymedia.org/post/1622668/

 

από Θάνος Χατζηαγγέλου

19/12/2022 10:05 μμ.

 

Κείμενο του αιχμάλωτου μέλους της Οργάνωσης Αναρχική Δράση Θάνου Χατζηαγγέλου, σχετικά με την έκτακτη μεταγωγή του.

Σχεδόν δύο μήνες τώρα εντός των τειχών λαμβάνει χώρα μία κινητοποίηση ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα που θέλει να μετατρέψει τα κάτεργα της δημοκρατίας σε ένα νεκροταφείο ζωντανών νεκρών και ενώ το Υπουργείο επιδεικνύει παγερή αδιαφορία και υποτίμηση του αγώνα μας, αναγγέλλει νέα ταπεινωτικά μέτρα εναντίον μας όπως, οι πρόσφατες εξαγγελίες του Θεοδωρικάκου για διακοπή των μεταγωγών και παρουσία των κατηγορουμένων σε δίκες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τις τελευταίες μέρες ενόψει της φιέστας που ετοιμάζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Κορυδαλλό, μία αόρατη επιτροπή εξουσίας διευθύνει τη φυλακή σκορπώντας άρτον και θέαμα. Μετά την εισβολή δυνάμεων της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και της Δίωξης Ναρκωτικών στις 17/12 και το τρομοσόου που ακολούθησε με μηδαμινά ευρήματα, το πρωί της 19ης Δεκέμβρη πραγματοποιείται η απαγωγή και η εκδικητική μεταγωγή μου για τις Φυλακές Νιγρίτας. Όλα αυτά την ίδια μέρα που ο μπάτσος δολοφόνος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη αφήνεται ελεύθερος.

Έχω δηλώσει από τις πρώτες κι όλας μέρες της σύλληψής μου πως θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους την περήφανη αιχμαλωσία μου ενάντια σε κάθε νεκρή ελευθερία. Τα επαναστατικά καθήκοντα, οι δεσμεύσεις στον αγώνα και η στράτευση στις αντιστάσεις δεν είναι υπερφίαλες φιλοσοφικές κορόνες αλλά η απεικόνιση μιας ζωής ταγμένης στη μάχη. Τίποτα λιγότερο δεν αξίζει όσο αυτό. Η μεταγωγή μου αφορά τη θέση που έχω επιλέξει να έχω σε αυτήν την κινητοποίηση και το φόβο που επιχειρούν να σκορπίσουν σε όποιον αντιστέκεται στη σιδερόφραχτη αυτή ασφυξία. Τόσο έξω όσο και μέσα στα τείχη, θα στέκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Η ματαιοδοξία της Τυραννίας θέλει να υψώσει φράγματα στα επαναστατικά ρεύματα. Τίποτα όμως δεν μας λυγίζει, τίποτα δεν τελειώνει το πάθος για την ελευθερία.

Από σήμερα 19/12 προχωρώ σε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής μου και την άμεση επιστροφή μου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δύναμη στα έγκλειστα αδέρφια μου που έμειναν πίσω να αγωνίζονται για όλους μας.

Χαίρε Θέμιδα, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.

Αντίσταση μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη. 

 

Θάνος Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση

Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης

19/12/2022

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *