Απεργία πείνας αλληλεγγύης – Κάλεσμα σε δράση

https://athens.indymedia.org/post/1622736/

 

από Γιάννης Μιχαηλίδης

22/12/2022 7:42 μμ.

 

Στον απόηχο της δολοφονίας του Κώστα από μπάτσο της ΔΙ.ΑΣ, η αυτοαποκαλούμενη “Δικαιοσύνη” οπλίζει τα χέρια των μπάτσων που θα εκτελέσουν απείθαρχους πιτσιρικάδες, Ρομά, μετανάστες, διαδηλωτές στο μέλλον. Όπως ακριβώς οι μπάτσοι δολοφόνοι του Σαμπάνη αφέθηκαν ελεύθεροι δίνοντας το μήνυμα ότι η ζωή των Ρομά δεν έχει καμία αξία. Στην πραγματικότητα η μετάβαση του κράτους σε μία πιο αυταρχική μορφή, αντανακλά τη συστολή των κοινωνικών αντιστάσεων. Αν, όπως συνέβη το Δεκέμβριο του 2008, η δολοφονία του Σαμπάνη προκαλούσε εξέγερση, ο κρατικός μηχανισμός θα περιόριζε την αστυνομική βία, και τέτοια συμβάντα δεν θα συνέβαιναν με αυτή τη συχνότητα. Άρα είναι προφανές ότι το γεγονός αυτό προκύπτει από την κοινωνική σήψη και παρακμή, από την κατάρρευση των αντιστάσεων, από την ιδεολογική αποικιοκρατία του καπιταλισμού στα μυαλά των ανθρώπων.

Τα παραπάνω συνιστούν ένα καλό λόγο για ένα κάλεσμα σε δράση. Όμως σε αυτή τη συνθήκη, εκτός από τις περιορισμένες απαντήσεις σε αυτό το συμβάν, παρατηρώ με ανησυχία την έλλειψη δράσεων αλληλεγγύης στην απεργία πείνας των 11 αγωνιστών και αγωνιστριών πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία, αλλά και την έλλειψη των απαιτούμενων αντανακλαστικών στην απεργία πείνας και διψάς του αναρχικού συντρόφου Θάνου Χατζηαγγέλου.

Σε μία προσπάθεια να σπάσει η σιωπή, ενώνω τη φωνή μου μαζί τους και προχωράω σε απεργία πείνας αλληλεγγύης για όσο ο Θάνος βρίσκεται στην κρίσιμη φάση της απεργίας διψάς.

Στέλνω επαναστατικούς χαιρετισμούς στον αναρχικό Alfredo Cospito που μάχεται με όπλο τη ζωή του το καθεστώς απομόνωσης 41-bis στη γειτονική Ιταλία, και διανύει ήδη την 64η ημέρα απεργίας πεινάς.

Γιάννης Μιχαηλίδης

Φυλακές Μαλανδρίνου, 22/12/22

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *