Ενημέρωση σχετικά με την υγεία του συντρόφου απεργού πείνας & δίψας (από 19/12) Θ.Χατζηαγγέλου

https://athens.indymedia.org/post/1622770/

 

από Θάνος Χατζηαγγέλου

24/12/2022 12:45 μμ.

 

Ενημέρωση σχετικά με την πορεία της υγείας του συντρόφου απεργού πείνας & δίψας (από 19/12) Θ. Χατζηαγγέλου, έπειτα από επίσκεψη εξωτερικού γενικού ιατρού.

 

Έπειτα από την ιατρική γνωμάτευση του εξωτερικού ιατρού στις 23/12 προκύπτει ο άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του απεργού πείνας και δίψας Θ.Χατζηαγγέλου καθώς όπως σημειώνεται στο έγγραφο “υπάρχει από στιγμή σε στιγμή το ενδεχόμενο να υποστεί υπογλυκαιμικό κώμα ή οξεία νεφρική ανεπάρκεια ή θρομβοεμβολικό επεισόδιο ή αρρυθμία και ανακοπή”.

Στις 22/12 το βράδυ ο σύντροφος απεργός διεκομίσθη πρώτα στο κέντρο υγείας Νιγρίτας και παραπέμφτηκε εκτάκτως στο Γ.Ν. Σερρών, διότι διαπιστώθηκε εξαιρετικά χαμηλή ποσότητα γλυκόζης στον ορό αίματος, δηλαδή 55mg/ml (με φυσιολογικό κατώτατο όριο τα 65 mg/ml).

υγ. Έπειτα από επικοινωνία με τον σύντροφο ενημερωθήκαμε ότι καθόλη τη διάρκεια της εξέτασης η εξωτερική φρουρά των φυλακών Νιγρίτας και οι μπάτσοι από τις Σέρρες ήταν παρόντες μέσα στο θάλαμο, κάτι που αντιβαίνει στα δικαιώματα των κρατουμένων. Επίσης κατα την αναμονή των αποτελεσμάτων κρατούταν στον ιατρικό θάλαμο-κελί με χειροπέδες. Έπειτα από όλη αυτήν την κατάσταση ζήτησε ο ίδιος να τον γυρίσουν πίσω στις φυλακές Νιγρίτας, όπως και έγινε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *