Κείμενο των 11 επαναστατών από την Τουρκία, για τον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο Θάνο Χατζηαγγέλλου

https://athens.indymedia.org/post/1622844/

 

από Λαϊκό Μέτωπο

27/12/2022 9:17 μμ.

Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του πολιτικού κρατούμενου, μέλους της Αναρχικής Δράσης, Θάνου Χατζηαγγέλλου. Η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο!

Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του πολιτικού κρατούμενου, μέλους της Αναρχικής Δράσης, Θάνου Χατζηαγγέλλου.

Η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο!

Ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος Θάνος Χατζηαγγέλλου βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας, από τις 19/12, ενάντια στην εκδικητική μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, με αιτήματα τη γνωστοποίηση του λόγου της μεταγωγής του και την επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού. Η εκδικητική αυτή μεταγωγή έχει να κάνει με τη συμμετοχή του στις κοινητοποιήσεις ενάντια στο νέο σωφρονιστικό, ο οποίος κατακρεουργεί τα δικαιώματα των κρατουμένων, που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες. Έχει μεταχθεί στο νοσοκομείο Σερρών και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Έχει εκδοθεί εισαγγελική εντολή ιατρικής επέμβασης, όταν χάσει τις αισθήσεις του. Δηλαδή έχει εκδοθεί εντολή αναγκαστικής σίτισης. Η αναγκαστική σίτιση κατά του αντιστεκόμενου αποτελεί, πρώτον, βασανιστήριο. Δεύτερον επίθεση κατά του δικαιώματος του στην αντίσταση.Τρίτον μπορεί να προκαλέσει την παράλυση ή ακόμη και τη δολοφονία του αντιστεκόμενου.

Ως 11 επαναστάτες από την Τουρκία, πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα και απεργοί πείνας από τις 7/10, στεκόμαστε στο πλευρό του Θάνου, απαιτώντας να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματά του. Καθώς και στο πλευρό όλων των πολιτικών κρατουμένων από την Ελλάδα που σε ένδειξη αλληλεγγύης έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν δείξει αλληλεγγύη στη δική μας Αντίσταση κάνοντας απεργία πείνας συμπαράστασης. Ο αγώνας ενάντια στην αδικία και στις επιθέσεις στους πολιτικούς κρατούμενους είναι καθήκον.

Ο αγώνας για δικαιοσύνη και λευτεριά συνεχίζεται. Βρισκόμαστε στην 82η μέρα της απεργίας πείνας μας, με αίτημα μια δίκαιη δίκη, ενάντια στην εκδικητική απόφαση, των 333 χρόνων κάθειρξης, που δόθηκε από τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ, το ελληνικό και τούρκικο κράτος. Η κατάσταση της υγείας μας ολοένα και επιδεινώνεται. 3 από εμάς, μεταχθήκαμε στο νοσοκομείο ΚΑΤ στις 22/12/2022, λόγω των χαμηλών καρδιακών παλμών μας, κάτω από 40 και ζητήσαμε να επιστρέψουμε εκ νέου στη φυλακή, δηλώνοντας ότι δεν θα δεχτούμε καμία ιατρική παρέμβαση. Κάποιοι/ες από εμάς είμαστε σήμερα 46 κιλά. Αυτοί τη στιγμή βρισκόμαστε όλοι/ες στις φυλακές Κορυδαλλού, αναμένοντας τη συνέχεια του εφετείου μας που θα διεξαχθεί στο τρομοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού στις 10, 12 και 30 Ιανουαρίου 2023. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί στο σύντροφο Θάνο, καθώς και σε μάς.

Μόνος δρόμος για τη νίκη η Αντίσταση…

«Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές…» Ν. Χικμέτ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΘΑΝΟ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΛΟΥ!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ! ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ!

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ !

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

      11 επαναστάτες από την Τουρκία, πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα

                                                                                              27/12/2022

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *