Συμμετοχή στην απεργία πείνας της κοινότητας των κατειλημμένων Προσφυγικών σε αλληλεγγύη με τον Θ. Χατζηαγγέλου

https://athens.indymedia.org/post/1622866/

 

από Κώστας Δημαλέξης

28/12/2022 10:10 μμ.

Συμμετέχω στην απεργία πείνας της κοινότητας των κατειλημμένων Προσφυγικών https://www.athens.indymedia.org/post/1622834/ σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου μέχρι τη λήξη της απεργίας του.

 

Σχετικά με την μεταγωγή μου – μήνυμα αλληλεγγύης στον Θ. Χατχηαγγέλου και συμμετοχή στην απεργία πείνας της κοινότητας των κατειλημμένων Προσφυγικών

Το ξημέρωμα της Πέμπτης 22/12 γύρω στις 6 π.μ. ώρα που κοιμόνταν όλη η φυλακή, εγώ και όλος ο θάλαμος μου, ξυπνήσαμε από τις φωνές των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που μου ανακοίνωναν ότι αν δεν έχω τα πράγματα μου έτοιμα εντός ενός πενταλέπτου, θα φέρουν τα ΕΚΑΜ.

Κατά τη διάρκεια της αναμονής του μεταγωγικού οχήματος δεν μου έδωσαν καμία πληροφορία ούτε για την αιτία ούτε για τον τόπο της μεταγωγής μου, παρά τις επίμονες ερωτήσεις μου. Όλα έγιναν με πλήρη μυστικότητα, και σε λιγότερο από 20 λεπτά έφτασε η κλούβα για να μεταγάγει. Αφότου μπήκα στην κλούβα, κατάφερα να ακούσω τους ένστολους τις ΕΟΜ ότι θα ταξιδέψω για τις φυλακές Τρικάλων. Έτσι το σχέδιο απαγωγής μου ολοκληρώθηκε.

Ο αναρχικός σύντροφος Θ. Χατζηαγγέλου ρίχτηκε αποφασιστικά σε απεργία πείνας και δίψας αφού προηγήθηκε παρόμοια με τη δική μου απαγωγή – μεταγωγή στις φυλακές Νιγρίτας, χωρίς επίσης να του γνωστοποιηθούν οι λόγοι. Η κίνηση αυτή του κράτους είναι μια στρατηγική για την αποδυνάμωση των κινητοποιήσεων ενάντια στον σωφρονιστικό κωδικά Παράλληλα προσπαθεί να κάμψει τον σύντροφο ψυχολογικά, ηθικά και πολιτικά. Όμως είναι και μια βαθιά τακτική κίνηση των κρατικών μηχανισμών γιατί:

Γιατί αντιτάχθηκε δυναμικά ενάντια στον σωφρονιστικό κώδικα από το πεδίο αγώνα της πτέρυγας Δ του Κορυδαλλού.

Γιατί δεν εγκατέλειψε τον αγώνα εντός των τειχών

Γιατί παραμένει οπλισμένος με πίστη στις ιδέες και στα ιδανικά ενός κόσμου απαλλαγμένου από κάθε είδους εξουσία.

Γιατί όσο ένας αναρχικός, ένας αγωνιστής διακατέχεται από την αίσθηση της ελπίδας για σκληροτράχηλο αγώνα της δυναμικής, της αδιαλλαξίας, στέκεται ασυμβίβαστος στα σιδερένια κάγκελα και η καρδιά και ο νους φωνάζουν ελευθερία. Είναι αιχμηρό μαχαίρι που η κόψη του θα θερίσει τις αρτηρίες των καταπιεστών και του κράτους.

Συμμετέχω στην απεργία πείνας της κοινότητας των κατειλημμένων Προσφυγικών https://www.athens.indymedia.org/post/1622834/ σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου μέχρι τη λήξη της απεργίας του.

Την αμέριστη αλληλεγγύη μου, την ηθική και πνευματική δύναμη μου στον σύντροφο Θ. Χατζηαγγέλου και τους 11 επαναστάτες/ριες από την Τουρκία.

Κώστας Δημαλέξης

Δ1 Φυλακές Τρικάλων

27/12//22

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *